Test zimskih gum

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Meni gume vzdržijo maksimalno dve sezoni, potem pa gredo v reciklažo. Letno prevozim ogromno kilometrov, pa se gume hitro zvozijo... Ravno zaradi tega gledam na vsako malenkost, sem pač zelo zadovoljen s Continentalovimi, mogoče sem zaradi tega tudi nekoliko pristranski...
smile-1.gif

No Continentalke sem tudi imel, Premium Contact 2 letne, odlična guma ampak se mi je zdelo da jo je ekstremno hitro požrlo.. Jaz pozimi nardim izredno malo kilometrov zato so gume po 2h sezonah kot nove kar se profila tiče in zato imam rad gumo ki dlje časa obdrži lastnost, bomo vidli kakšne bodo letos Bridgestonke Blizzak.. mislim da bo 3 sezona...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
No Continentalke sem tudi imel, Premium Contact 2 letne, odlična guma ampak se mi je zdelo da jo je ekstremno hitro požrlo.. Jaz pozimi nardim izredno malo kilometrov zato so gume po 2h sezonah kot nove kar se profila tiče in zato imam rad gumo ki dlje časa obdrži lastnost, bomo vidli kakšne bodo letos Bridgestonke Blizzak.. mislim da bo 3 sezona...
jaz pa pred dvemi mesci kupil CPC2, pa cca 15kkm letno na letnih. Res da nimam velliko konjev, zato upam da bodo kaj več zdržale kot kake unirojal rain....?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Meni je bila OK guma, saj boš vido kako in kaj, odvisno tudi od voznika, nimaš pa kaj falit...

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.068
127
63
Citat:
Uporabnik Benady pravi:

Morda kaki pre-hints
smile-1.gif
rabim nove 205/55 R16

So se pa v zadnjem tednu že podražile
uf-1.gif

Tudi sam iščem isto dimenzijo.
Pod 75€/kom jih še nisem zasledil - mislim da je bla Barum
(čangšlang niti ne gledam)
Najbolj mi je važno, da so dobre v mokrem. Za sneg me sploh ne zanima kako primejo. Saj plužijo...
smirk-1.gif

Če kdo kaj zvoha, se priporočam. (tudi na ZS)

Pokovc

Pripravnik
22. mar 2011
233
1
16
205/55R16

Rezultati testa (možnih je bilo 250 točk):

Goodyear Ultra Grip 8 (225 točk)
Semperit Speed Grip2 (223 točk)
Continental Winter Contact TS 830 (218 točk)
Dunlop SP Winter Sport 4D (215 točk)
Pirelli Snow Control Series 3 (215 točk)
Nokian WR D3 (205 točk)
Michelin Alpin A4 (193 točk)
Fulda Kristall Control HP (171 točk)

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.247
113
Citat:
Uporabnik Zanzibar pravi:
Najbolj mi je važno, da so dobre v mokrem. Za sneg me sploh ne zanima kako primejo. Saj plužijo...
smirk-1.gif

ja faaak
aplauz.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
+0.2 se pumpa, če pregleduješ tlak pri ogreti gumi.

Pumpaj toliko, kot ti predpisuje Kija

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
+0.2 se pumpa, če pregleduješ tlak pri ogreti gumi.

Pumpaj toliko, kot ti predpisuje Kija
Saj ravno v navodilih avta piše, da se pumpa več v zimske.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Za dimenzijo 205/55/16 gledam za Goodyear Ultra Grip 8, ki so najcenejše na gumax.net (cena za kos 106,6 €).

Za backup avto pa rabim 195/65/15 in bi vzel Semperit Speed Grip2, ki naj bi imele zelo dobro razmerje med ceno in kvaliteto, ampak nikjer na netu ne najdem, da bi jih imeli v ponudbi in da bi bila dobra cena.

Ima kdo tudi kako idejo kje ugodno dobiti alu ali jeklene feltne? Rabim 16'', razmik je 5x114,3 (Honda Civic).

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Da še sam nekaj dodam. Vidim, da ma nekaj uporabnikov podobne izkušnje.

Tudi sam letos gledam po TS830. Po videnem me je prepričala. Cena me jebe :D Sem imel na mokrem ogromno dela z avtomobilom za mano, kateri je bil obut v Continental. Sam sem imel letne, ma se ne spomnim več katere Temperatura hladno jesenska.

Tri sezone imel Blizzak LM-22, če se ne motim. V mokrem brutalno. Odlični boki, razni zahrbtni deli asfalta jo tudi niso zmotili, super zakon. Sneg ji pa res najbrž ni dišal najbolje. Težko je reči, ker je le malo dnevov za test. Pa še to je veliko odvisno od vrste snega. Je bilo pa šokantno, ko je kolega v križišču speljal z enakim avtomobilom, z novimi Montero 3 (moje že vožene eno sezono in nekaj mm manj). Lepo počasi se mi je oddaljeval. In kot so omenili, prvo leto vrhunska, potem pa strmi padec. Moje so bile že ob nakupu stare več kot dve leti. Pri vulkanizerju nisem kompliciral, sem pa rekel, da če bo podn v dežju, jih dobi nazaj. Tudi pri starost štirih let ni bilo problema.

S CPC2 nisi nič falil. Obraba je res malo večja. S tem, da sem jo imel zadaj, jo kar hitro ni bilo. V dežju se je perfekto upirala S.Drive spredaj. V suhem pa komaj komaj. Ko sem S.Drive poradiral, sem spredaj dal Turanzo. Ob prvem dežju sem spet videl, kaj je to Bridgestone. Takoj od doma v gladkem ovinku lovil rit, v 3PM. Takoj premenjal, poradiral in nabavil še par ER 300. Top shit. Boš pa s Continental sigurno naredil več km kot z Rainsport2. Sem jo znucal 1 2 3. Pa še tak en puding od gume
tongue-1.gif
.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
No jaz imam Blizzake LM-25 ali LM-30 saj nevem točno... Letos jih bom dal 3 sezono gor, torej praviš da bo guma še vseeno ok al bo pisdarija?
smile-1.gif
Lp

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Jaz že najmanj 2 leti trobim, da je prava guma, continentalka TS 830. Jih imam, 195 65 r15. Džri ko lepilo...pa neverjetno udobna in tiha je ! Tišja za 50% v primerjavi z letnimi Bridgestonkami
smile-1.gif

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Jaz mam na mojem Berlingotu Michelin Alpin 4...lani so se obnesle super;avto pa letu tudi vec kot 160.
smile-1.gif