Test zimskih gum

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
A Save zdaj sploh ni?
grin1.gif

gali

Pripravnik
17. sep 2007
128
10
18
ESA Tecar so narejene zelo pogosto v Sloveniji.

Gum nekaterih proizvajalcev ni na testu, ker se v času testa ni dalo kupiti novih modelov, tovarniških prototipov pa niso želeli testirati, saj ima kasnejša serijska proizvodnja pogosto drugačne lastnosti zaradi sprememb v zadnjem hipu.

Vse te informacije so seveda na voljo tudi v gornji povezavi, ampak le komu se da brati...

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Jaz sem jih lani kupil nove in prevozil torej eno sezono. Po ravnem je šlo bp povsod. Obstal sem dvakrat na parkirišču, ko sem se malenkost vkopal v led, tako da ga je bilo treba spraskat stran. Res pa da jih nimam z ničemer drugim primerjat, ker so prve na sedanjem avtu. SJTV1 jih hvali ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
SJTV1 je imel na prejšnejm avtu, NRW 2 (ali nekaj podobnega) ne WR G2 (turej zimasko gumo, tale G2 je kako all weather ali celo all season, če sem prv prebral pri njih) , ampak če se prav spomnim , so bile OK, zdržale so 3 sezone (pa žena dela bolj malo kilometrov), potem so bile na manj kot pol profila in v sengu bolj slabe. Mehke, na spolzkem mestnem asfaltu super, na AC pa pri višjih hitrostih ena srednja žalost ...
Zdaj imam Vredestein Snowtrac 3, na snegu enako dobre (turej super), mao preglasne, ampak boljše na AC ...

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.400
235
63
WR G2 imam tudi jaz pripravljeno za odstrel, saj je cena precej zanimiva.
Da je WR G2 all-weather guma, me je malo presenetilo in pogrelo, zato sem šel brskat - v S. Ameriki jo res oglašujejo tako, v Evropi pa jo imajo za uravnoteženo gumo za CE. Mi je malo kar odleglo, saj nikakor ne mislim pozimi strašiti okoli z all-weather gumami.

Testi kažejo, da v snegu sploh ni slaba:
http://www.adac.de/infotestrat...rcePageId=31821

Lp,

Milan

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Tudi jaz sem nekaj časa študiral, če je all-weather ali ni, ker so informacije različne. Prodajalec je trdil, da ni. Jaz moram imeti vse 4 mesece zakonsko gor zimske gume, zato sem vzel tele Nokian, ki so kao dobre tudi na suhem.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Tako tehnično so vse gume all-weather!
grin1.gif

Skratka poznamo gume, ki so zimske - namenjene zimski razmeram (oznaka M+S [čeprav je ta oznaka nolj simbolna] oz. pravilneje oznaka snežinke) in gume, ki to niso (recimo jim letne)! Pri nas je pač predpis, ki obvezuje zimsko opremo zato tudi poznamo DVE vrsti gum - čeprav ti dve vrsti gum sta totalno umetno ustvarjeni zaradi zakonodaje.

V precej državah EU pa verjetno tudi drugje po svetu (like: amerika) nimajo takih zakonov kot pri nas in tako ne poznajo dveh tipov gum. Tako ima proizvajalec več načinov oglaševanja oz. pridobivanaj kupcev, eden od njih je tudi da naše zimske gume imenuje kao specialne all-weather gume! Tako npr. lahko proda zimske gume tudi na jugu španije kjer pojma sneg niti ne poznajo ...

Enako je v skandinaviji kjer gredo pa v drugo skrajnost - kaj ti bo nekje na finskem "letna" guma, jah rečeš ji all weather pa vsi kupijo!
evil.gif

Recimo v arabskem svetu pa na zimsko gumo (verjetno je zmes malce drugačna) namesto snežinke udarijo sliko sipine in tako gumo potem imenujejo "sand tyre"!
cheer.gif

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Nikjer ne najdem nobenega testa za novo gumo Sava Eskimo HP. Sedaj se odločam med Uniroyal MS plus 66 in Eskimo HP v dimenziji 205/55-16.
sprasujem se.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
A to je naslednik S4 ? (ali S3, katera je pač bla prej)

Naslednjih Save Eskimo S3 je S3+ .. prišel letos ven.

Eskimo HP je pa kao zimska guma za bolj zmogljiva vozila!

Testov ni ker sta obe omenjeni gumi nova modela (letos prva sezona).