Test zimskih gum 2022

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.574
6.660
113
pri taščici
Kako se obnesejo na večjih zadevah ne vem, jaz jih imam na osebnem in so povsem OK (zdajle jih nataknil za drugo sezono), na testih se povsem solidno obnesejo (zgornja sredina), cenovno pa itak ugodne.
Jaz z nexen zadovoljen. Tako na osebnem 215/55 16 kot kombiju(215/65/16)
Kombi bolje od nokian. Ce ne drugo, so nokian glasne da mislis da imas vse lezaje fuc.

• Všeč mi je
Reactions: RoMeX

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
corsol ma sej je bolj ali manj povsod isto,.... no razen v sloveniji, tukej so pa dražje :D

Hanzi nokian sem imel sedaj gor.. prve dve leti ni blo problema, v tretji sem pa odletel z ceste.. sicer samo do bankine ampak oprijem je bil nikakršen.. sedaj sem jih zvozil do konca in grejo v smeti.. mislim, da jih nebi kupil še enkrat, zdi se mi da niso najbolj primerne za naše ceste.. lahko pa da se motim :)

• Všeč mi je
Reactions: DOMEK

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.574
6.660
113
pri taščici
Nokian so bile edine gume do sedaj ki smo jih prvo zimo spredaj olupili do 4,5mm.(cca 10kkm) Se pravi, niso niti za dve zimi.
Nekega postenega snega lani nisem probal, ker sem bil na zimskem spanju in je sodelavec preganjal kombi.
Razen ce je bil on toliko bolj "zivahen" kot jaz.

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
tudi moje so zdržale cca 15k.. je pa res, da zadnje vedno pobira več, ker je prikolica 24/7 zadaj.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.892
113
Evo je mogel sneg zapast in sem naročil kar na liderpnevmatik, v bartogu mi niso mogl dat take cene za nexen kakor jih ima lider, minerva katera je bila v istem cenovnem razredu mi pa ni dišala..

V glavnem...držijo dobro :fredi: ..stestirane - skoraj se čelno zagonil v nekoga.

(Grem v stacuno... malo pred peto..tema pa ne se cist... konec naselja, ga zahodim ..v levi odprt ovinek (naprej desni ovinek..pregledno vse), ob koncu naselja ob tem se dva mulcka na skuterjih spotoma prehitim, itak po levi skozi ovinek kakih 100... ko se direktpred mano pojavi avto...sem samo cuknil desno, pa takoj se enkrat levo, da nisem s ceste odletel... razen da sem se usral..gume opravile svoje -> glede na trzljaj z volanom..2 x konkretno...v nulo oddelale. ...tip nasproti je imel parkirne in ga enostavno nisem videl dokler ni bil pred mano).

• Všeč mi je
Reactions: RoMeX

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Nimam pojma kaj je bilo, zato sem rekel za link, ker sem prelen da bi uporabil search :p

no ja, overall je andy1 potem dobil winwin.. če ti je vredno pregovarjanja :)

• Všeč mi je

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.211
4.064
113

Pa se čudi

• Všeč mi je

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Prebral prve 3 strani andyeve situacije.. Kolikor vidim je gume prevzel, sedaj imajo politiko da gume pred prevzemom pregledaš in po potrebi zavrneš in navedeš razlog. Vsaj tako je napisano v mejlu katerega sem včeraj dobil..

1668975960652.png

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.392
1.393
113
Naročilo na daljavo se mi zdi, da še zmerav pravi, da imaš 15 dni časa za vračilo izdelka ali pa so v novem ZVPot kaj spremenili?

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Naročilo na daljavo se mi zdi, da še zmerav pravi, da imaš 15 dni časa za vračilo izdelka ali pa so v novem ZVPot kaj spremenili?
Kakšen "ZVPot" je v veljavi v Andorri, kjer ima liderpnevmatik sedež, sicer ne vem, ampak ko se na drugi strani pogovarjaš z nekom, ki ne zna (ali pa noče znat) najboljše angleško, mogoče ni tako enostavno to uveljavljat. Če se prav spomnim, je AndY1-a potem rešil Mastercard, oziroma je šlo tako daleč, da je bolj kot ne na koncu on njih nategnil (obdržal gume in vrnjen denar).

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.392
1.393
113
Kakšen "ZVPot" je v veljavi v Andorri, kjer ima liderpnevmatik sedež, sicer ne vem, ampak ko se na drugi strani pogovarjaš z nekom, ki ne zna (ali pa noče znat) najboljše angleško, mogoče ni tako enostavno to uveljavljat. Če se prav spomnim, je AndY1-a potem rešil Mastercard, oziroma je šlo tako daleč, da je bolj kot ne na koncu on njih nategnil (obdržal gume in vrnjen denar).
Nisem bral cele teme...se pa vprasam kdo gre narocit zimske gume v Andoro.