nalepko natistni in nalepi, da so za 19 col, pa CE znak pa take fore.ketne mam še od unota za 13 col, na avtu pa 19 col, bom mogo na fejst posebnega policaja naletet
Ce imas pozimi tehnicnega, jih bos moral tudi tam kazat.nalepko natistni in nalepi, da so za 19 col, pa CE znak pa take fore.
Kak, da ne. Ob vsaki povzročitvi zastoja ali intervenciji vlečnega vozila zaradi neustrezne zimske opreme, kazen+stroški intervencije.Res pa je, da se take prepovedi ne da učinkovito nadzorovati
In kaj točno si s tem dosegel? Ob sneženju po celi Sloveniji bi napisali 20 kazni, na tisoče ljudi pa bi rabilo za pot vsaj enkrat več časa kot bi bilo normalno glede na razmere.Kak, da ne. Ob vsaki povzročitvi zastoja ali intervenciji vlečnega vozila zaradi neustrezne zimske opreme, kazen+stroški intervencije.
Če izvzamemo avtoceste in mesta imaš v sloveniji par 10 če ne celo 100 "hribčkov" kjer je obvezna zimska oprema ponavadi z znakom določena že prej. Če zapade 2cm snega z letnimi nikamor ne prideš, se pa lahko privlečeš na vrh z verigami. Zato verige. Ti kuclji so tudi večinoma popularni v zimi (zimska središča) s klientelo ki ni navajena snega oz. prihaja iz območji kjer je brezveze imet zimske gume. Verige so v tem primeru (če so prave dimenzije in jih znaš namestit) dobra rešitev.Zato je pač manjše zlo, da se več ljudi prepriča v uporabo zimskih gum.
Rešitev letne + verige je samo varianta, da se ljudje spomnijo, da lahko pride do zimskih razmer in zakonodajalec upa, da se v resnici takrat ne bodo vozili.
na prikoličarja moram dat nove zimske gume, ima kdo izkušnje z nexen?
gledam tole v tejle dimenziji..
zimske gume 255/60R17 106H 4PR 3PMSF Winguard Sport 2 SUV m+s Nexen - Bartog - Spletna trgovina
zimske gume 255/60R17 106H 4PR 3PMSF Winguard Sport 2 SUV m+s Nexenwww.bartog.si
2 cm snega sta mnogo premalo za varno uporabo verig tako za avto kot za cestišče. Sem blizu enega zimskega središča, pa moram priznati, da v desetletjih še nisem opazil koga z verigami, ko so razmere take, da gre z zimskimi gumami. Klientela, tudi če pride z Madžarske in Hrvaške, ima običajno kar resne zimske gume.Če izvzamemo avtoceste in mesta imaš v sloveniji par 10 če ne celo 100 "hribčkov" kjer je obvezna zimska oprema ponavadi z znakom določena že prej. Če zapade 2cm snega z letnimi nikamor ne prideš, se pa lahko privlečeš na vrh z verigami. Zato verige. Ti kuclji so tudi večinoma popularni v zimi (zimska središča) s klientelo ki ni navajena snega oz. prihaja iz območji kjer je brezveze imet zimske gume. Verige so v tem primeru (če so prave dimenzije in jih znaš namestit) dobra rešitev.
Evo je mogel sneg zapast in sem naročil kar na liderpnevmatik, v bartogu mi niso mogl dat take cene za nexen kakor jih ima lider, minerva katera je bila v istem cenovnem razredu mi pa ni dišala..Kako se obnesejo na večjih zadevah ne vem, jaz jih imam na osebnem in so povsem OK (zdajle jih nataknil za drugo sezono), na testih se povsem solidno obnesejo (zgornja sredina), cenovno pa itak ugodne.
Tukaj so cenejna prikoličarja moram dat nove zimske gume, ima kdo izkušnje z nexen?
gledam tole v tejle dimenziji..
zimske gume 255/60R17 106H 4PR 3PMSF Winguard Sport 2 SUV m+s Nexen - Bartog - Spletna trgovina
zimske gume 255/60R17 106H 4PR 3PMSF Winguard Sport 2 SUV m+s Nexenwww.bartog.si