Test zimskih gum 2022

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.439
422
83
Nobrainer ravno ni, moras upostevat tveganje, da gre lahko kaj narobe. In potem ustrezno ovrednotiti ponudbo.

Ne me narobe zastopit, jaz nimam zadrzkov pred Andoro. Ampak bi verjetno narocal v oktobru, z bufferjem za nepredvidene tezave, v avtu pa imam itak vedno verige. Ker nikoli ne ves... Ni pa Andora za kupce gum v zadnjem trenutku. Ti itak pri lokalnem vulcotu vzamejo eskimo s3+

Sicer imam samo eno slabo izkusnjo z gumami, novo semperitko je pri prvi montazi napihnilo. Kupljena cez mejo v celovskem metroju in sem je peljal pac nazaj.

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Normalno, z nižjo ceno v enačbo pride tveganje.. Ne zastopim te narobe, razumem tudi andy1-a in njegovo situacijo (sem prebral prvih 5 strani njegove drame).. Načeloma so zajebali pri liderju, andy1 je pač vstrajal do konca kakor je treba v taki situaciji in dobil je keš in gume. Gum ne rabim jutri - zame ni zadnji trenutek, imam dovolj kant za vozit, za 100e razlike rade volje počakam teh nekaj dni..

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in jonny77

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.340
10.628
113
andy problem je bolj v načelnosti, njim je nabijal da je guma stara in nevarna in da je hin in da tega ne bo na avto dajal, ker je nevarno x 2 in ostali BS, potem so vrnili denar in niso prišlo po gume. Andy jih zmontira na avto, gume niso več nevarne. Ostalo je zgodovina.

jello

Guru
22. sep 2008
10.124
3.863
113
Za hec sem šel gledat eno konkretno gumo in mi že smrdi po andy-jevi štoriji. Med zadetki 2x ista guma:
- prvič cena 101,89 eur
- drugič cena 134,99 eur, opomba DOT 2019

Mislim, da je imel andy ravno obratno, torej med zadetki je pri cenejejši pisalo dot, pri dražji pa nič, zato je vzel dražje z upanjem da bodo frišne. Tukaj je obratno, torej, upam da bom, če vzamem cenejše, dobil frišne (frišne je tukaj mišljeno vsaj dot 2021 ali 2022).

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.211
4.064
113
Normalno dobiš kar sveže razen če že zraven piše.

Tisto je pa bil tak Andy fenomen, da se tista guma ni več proizvajala in nikjer ni bilo frišnih za dobiti.

jello

Guru
22. sep 2008
10.124
3.863
113
Seveda. Po nekaj letih pozabiš kdaj si gume kupil, vedno pa lahko pogledaš DOT, da vidiš koliko so v resnici stare. In če danes pogledam in vidim dot2013, si rečem ojoj, najkasneje naslednje leto bo teba nove. Če vidim dot2010 pa opa, gremo po nove, čeprav bi jih lahko še tri zime vozil. Hočem rečt, gledal.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
A gume še kar frišne kupujete??
Par tednov nazaj sem dobil DOT z oznako tekočega tedna. Goodyearke iz Save. Vonj ko so gume prišle je bil kot v pekarni, kar sline so se mi začele cedit. Subjektivno bi rekel da so bile še malo tople, sem jih kakšnih 15 min božal ker me je vse to toliko vzburilo. Ko jih je vukanizer s pajserjem dajal na platišče sem ga skoraj na gobec ker so se mi gume toliko smilile.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.340
10.628
113
tako je, potem se ta kretenizem pojavljal v covid temi in po novem še v UA temi. V glavnem bolna scena.

• Všeč mi je
Reactions: RoMeX

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.439
422
83
Seveda. Po nekaj letih pozabiš kdaj si gume kupil, vedno pa lahko pogledaš DOT, da vidiš koliko so v resnici stare.
Tudi zame je to edini kriterij, zakaj bi rajsi frisno od npr. eno leto stare. Ker mi uporaba vozila precej niha, od dobrih 5k do slabih 30k letno, gume pa recimo da rad zamenjam po 3 letih, maks 4.

Na motorju nimam problemov, letos sem jih zvozil v dobrih treh mesecih :zardelalter: Letos sem 2x dobil lanski letnik in mi je vseeno, ker postarale se na motorju zagotovo ne bodo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.670
9.468
113
Če je guma pravilno skladiščena se začne starat ob montaži, beri uporabi tko da ni tri leta star DOT ob nakupu novih nič posebnega. Ampak to niti ni bla glavna glupost tiste zblojene teme.

• Všeč mi je

mr_

Guru
20. sep 2007
9.345
2.712
113
Tudi zame je to edini kriterij, zakaj bi rajsi frisno od npr. eno leto stare. Ker mi uporaba vozila precej niha, od dobrih 5k do slabih 30k letno, gume pa recimo da rad zamenjam po 3 letih, maks 4.

Na motorju nimam problemov, letos sem jih zvozil v dobrih treh mesecih :zardelalter: Letos sem 2x dobil lanski letnik in mi je vseeno, ker postarale se na motorju zagotovo ne bodo.
Andy ma tudi zgodbe z motorjem. Pa trajektom. Kolo se manjka.

• Haha

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.922
2.633
113
A ni Mazda prišla skozi Rotterdam. Je pa zahteva da je zraven ko so jo iz šleperja rastovarjal.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.345
2.712
113
Ma na trajektu je neki herojsko uredil zaradi kovida, pozabil kaj je že bilo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.392
5.673
113
Kakšen "ZVPot" je v veljavi v Andorri, kjer ima liderpnevmatik sedež, sicer ne vem, ampak ko se na drugi strani pogovarjaš z nekom, ki ne zna (ali pa noče znat) najboljše angleško, mogoče ni tako enostavno to uveljavljat. Če se prav spomnim, je AndY1-a potem rešil Mastercard, oziroma je šlo tako daleč, da je bolj kot ne na koncu on njih nategnil (obdržal gume in vrnjen denar).
Pri andy-u ni bil problem oni na oni stranu, oni tam je vse ok razumel. V njegovem primeru toti tu na naši strani ni razumel stvari in je vse druge krivil, ker si ni priznal, da pred nakupom ni prebral pogojev poslovanja.

• Všeč mi je
Reactions: mosseero