Imaš srečo. Jaz sem nedavno popušil 800€
Rabil sem 4 enake izdelke po 200€. Gledam na ebay.de in najdem prodajalca s cca 1500 pozitivnega feedbacka in "geprüfte mich". Pošljem mu mail kako je s stroški poštnine za Slo in če da kaj popusta če vzamem 4 kose. Ponudi mi 10€ popusta po kosu če kupim izven ebaya oziroma free shipping če kupim vse štiri preko ebaya. Ker nočem tvegat, kupim preko ebay.de z "sofort kaufen" opcijo. Nakažem direkt na njegov račun, ker tako kot večina nemcev Paypala žal ne uporablja. Počakam 1 teden in mu pošljem mail da še nisem dobil. Opraviči se da zaradi praznikov in dela še ni poslal ter da bo takoj naslednje jutro. Počakam par dni in ga spet kontaktira. Pravi, da je poslal. Ok, vprašam spet čez nekaj dni. Odgovor je enak. Naslednji teden spet pove da je poslal ter da bo na pošti sprožil poizvedbo. Čez 2 dni pove, da je artikel šel čez mejo ter da ga je očitno nekdo na pošti ukradel
Izberem ebay buyers protection... na koncu sem dobil mail, da mi povrnejo 200€-25€ moje soudeležbe. Torej namesto 800€ dobim 175€. Samo še ne vem kdaj bom to sploh dobil... Če bi plačal preko Paypala pa bi dobil 500€.
Tako da pazljivo - tudi pri prodajalcih z dobro oceno.
Aja, kaj sploh s takšnimi naredit? Kako je s tožbo? Imam dokazilo da sem kupil pri njemu, imam dokazilo, da sem nakazal denar, on pa nima dokazila da bi karkoli pošiljal...