Sentinelci požrli ameriškega misijonarja

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
No če je to vse res, potem si jih je prav iskal.

PS: pa nisem mislil, da ribiči niso krivi, ampak zame niso obsojanja vredni.

• Všeč mi je
Reactions: kajpace

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.312
2.943
113
Lublana
Obišči stran
jap verske vojne so še kako žive... čeprav pri tem zandnjem religija ni imela nobene vloge saj se tile večinoma odzovejo zelo nasilno na prišleke.

Človek bi lahko rekel, da so enostavno le rasisti. Nikogar drugega ne marajo in jih tako zelo sovražijo, da jih takoj obsodijo na smrt, če ni njihov. Ampak to nihče ne bo rekel. Kaj takega bi ljudje rekli samo, če bi šlo za recimo Evropski narod, ki bi vsakega tujca ubili, ki bi jim prišel blizu. V tem primeru gre pa zgolj za neko pleme, ki želi svoj mir in vsi moramo spoštovati njihovo željo, nihče pa jih ne obsoja in ne pridiga, da to kar delajo ni prav in človeško. Kaj ni to zanimivo?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Človek bi lahko rekel, da so enostavno le rasisti. Nikogar drugega ne marajo in jih tako zelo sovražijo, da jih takoj obsodijo na smrt, če ni njihov. Ampak to nihče ne bo rekel. Kaj takega bi ljudje rekli samo, če bi šlo za recimo Evropski narod, ki bi vsakega tujca ubili, ki bi jim prišel blizu. V tem primeru gre pa zgolj za neko pleme, ki želi svoj mir in vsi moramo spoštovati njihovo željo, nihče pa jih ne obsoja in ne pridiga, da to kar delajo ni prav in človeško. Kaj ni to zanimivo?
ker bi verjetno fentali tudi črnca potem ne moreš reči da so rasisti če so fentali azijca...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ker najverjetneje nimajo naconalne zavesti ne morejo biti nacionalisti... lahko so klanisti če je klan na prvem mestu (če je to beseda). glede rasima sem ti pa razložil tako da se nehaj kvasiti neumnosti.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.312
2.943
113
Lublana
Obišči stran
ker najverjetneje nimajo naconalne zavesti ne morejo biti nacionalisti... lahko so klanisti če je klan na prvem mestu (če je to beseda). glede rasima sem ti pa razložil tako da se nehaj kvasiti neumnosti.
Karkoli že pač sovražijo vse kar je drugačno od njih. In kaj glede rasizma si mi razložil? Danes recimo rečeš, da je islam trapast pa si po mnenju mnogih avtomatsko rasist. Zakaj zdaj v primeru tega plemena takšno sprenevedanje in dvojna merila?

• Všeč mi je
Reactions: Mr_Wolf

B81

22. jul 2007
37.628
10.922
113
Zgoeda da novinarji iscejo wiki refreshe...to o tem kekcu in sirjenju krscanstva je bilo napisano na wikiju te dni...

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.776
2.597
113
Da se vrnemo.
Domorodci ne poznajo bolezni v takem smisli kot mi - črne koze, kaj super nalezljivega, itd..
Dvomim, da muslimana ali budista ali katerekoli drugo vero ne bi frderbal takoj.
Mislim, da ni mogoče govoriti o vzrokih v taki obliki, kot govorimo mi.
Je pa mal čuden, da so se obdržali 6 ali 60 tisoč let. Saj so se razmnoževali med seboj - druge so frderbal pred darovanjem sperme(?)
Mogoče je to razlog za tako nasilno obnašanje? Saj je vsak dobrodošel, dokler se ne spravi na tvoje.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Zamenjujete vzroke in posledice. Njihov otok lahko smatramo kot zaprto skupnost, ki jih tudi mi v širšem pomenu te besede poznamo (velika hiša, blok, zaselek, kvekerji,...).
Na podlagi lastnih izkušen so jim vsi prišleki prinesli zgolj umiranje njihovih ljudi in to zaradi njim nepojasnjenega razloga (nove bolezni) - najbolj logična obramba je zapret se pred vsemi prišleki. Ker pa prišleke (predvidevam) ne smatrajo kot sebi enake (recimo kot mi ne človekom podobne opice), jih mirne vesti potamanijo.

Jih je treba zato okupirat, procesirat, iztrebit? NIKAKOR! Samo mir jim dajmo in Indijska vlada je naredila veliko v tej smeri, samo idiotom ne moreš nič dopovedat!

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Da še malo podkurim.

Kak hudiča lahko živijo brez interneta? Če bi en sentinelc v čoln vsedu, pa odplu 50 km stran v glavno mesto otočja Port pa še nekaj, se prklopu na net in videl kolk dobrih pičk je gor, pa morda še alter odkril, se nikoli več nebi vrnil v svojo rodno vukojebino. Prvemu obiskovalcu otoka bi vse svoje babe dal, za Huawei tablico.

B81

22. jul 2007
37.628
10.922
113
Da še malo podkurim.

Kak hudiča lahko živijo brez interneta? Če bi en sentinelc v čoln vsedu, pa odplu 50 km stran v glavno mesto otočja Port pa še nekaj, se prklopu na net in videl kolk dobrih pičk je gor, pa morda še alter odkril, se nikoli več nebi vrnil v svojo rodno vukojebino. Prvemu obiskovalcu otoka bi vse svoje babe dal, za Huawei tablico.
Haha

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Da se vrnemo.
Domorodci ne poznajo bolezni v takem smisli kot mi - črne koze, kaj super nalezljivega, itd..
Dvomim, da muslimana ali budista ali katerekoli drugo vero ne bi frderbal takoj.
Mislim, da ni mogoče govoriti o vzrokih v taki obliki, kot govorimo mi.
Je pa mal čuden, da so se obdržali 6 ali 60 tisoč let. Saj so se razmnoževali med seboj - druge so frderbal pred darovanjem sperme(?)
Mogoče je to razlog za tako nasilno obnašanje? Saj je vsak dobrodošel, dokler se ne spravi na tvoje.
Ja, dvomim, da oni sploh kaj vedo o boleznih.
Verjetno bolj pogosto umirajo, kot jim pa prišleki prihajajo (glede na to, da je območje zaprto)
Njihovega jezika (verjetno) ne pozna nobeden. Njihovih navad tudi ne.
Mogoče je vzrok temu, da prišleke pospravijo z obličaja zemlje samo barva kože (po kakšnem njihovem verovanju, kot bi k nam prišli mali zeleni čudaki), mogoče kakšno dejanje pomeni za njih ugroženost (npr. dvig roke proti nekomu od njih-po naše pozdrav, po njihovo .... nekaj drugega), mogoče kakšna beseda pomeni po njihovo ugroženost.... mogoče so grozno ljubosumni, pa mu ne smeš gole babe pogledati (oblečene pa niso)......, mogoče te večna sprejme, enmu pa nisi všeč in ti pošlje puščico čez prsi. Rezultat je isti.
map , če jim dajo internet, bi verjetno že v naslednjem mandatu kandidirali za kakšno vidnejšo funkcijo v svetu. Glede da so se oni obdržali stoletja in niso izumrli, v našem "svetu" se pa z vojnami in boleznimi iztrebljamo stoletja so po tem verjetno pametnejši.
In lahko so srečni da še Hrvatov nimajo za sosede ;)
Pustiti jih je treba pri miru in to je to.

• Všeč mi je
Reactions: map

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
hja... glede na to, da si naša civilziacija sama izmišlja bakterije, viruse in si jih vbrizgava, bi bilo to vse za verjet
Ni pa nujno. Če ga nikol glava ne boli, tud aspirina ne rab. (sej, glede kako živijo, ga niti ne rabi)
Mogoče samo ženske večkrat boli glava, glede na majhno rodnost :p

• Všeč mi je
Reactions: map

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Pa dejmo še malo naložit.

Vse vkup mi je malo čudno. Te otoki niso toliko na samem kot si mnogi predstavljajo, v končni fazi je dotični otok od civilizacije oddaljen 50 km, kar je mala malca za kak gumenjak z 50+ KM. In da tolko cajta nobeden ni stopil v stik z njim, nihče nič vedel in to v času britanskega kolonializma na višku.

Pogledal ena 2 videa na Youtubu, vsi nekaj pametirajo o populaciji, rodnosti, plodnost, od kod izvirajo, koliko so stari, itd. Se pravi jih nekdo nadzira. Ne vem, kontrola otoka z droni z termo kamerami, morda z mikročipi v kemitralisih. Morda vlade dobro sodelujejo z njimi in jim je strogo zabičano da nikogar ne spustijo na otok. Na koncu se sem še vplete indijska vojska in zapre akvatorij okoli otoka in smo tam. Teorija zarote.

Vse vkup mi diši na kak socialni eksperiment. Recimo praktični prikaz teorije preživetja populacije in koliko jih je potrebnih za preživetje, da ne pride do raznih genskih motenj, morda praktična izvedba teorije samozadostnosti, ki se lahko uporabi za daljša potovanja po vesolju. Morda pa so tam naselili strmoglavljene vesoljce iz Roswella. Kdo bi vedel. Čudna so pota gospodova.

Nazadnje urejeno: