Imam boscha, po dobrih dveh letih je rabil servis, ker je počila plastična matica, kjer je desno v kotu "zeolit" sistem sušenja. Rezervni del se prodaja kovinski. Prejšnja candy in beko sta zdržala kaki 8 - 10 let brez servisa, potem pa nisem popravljal, ko sta umrla. En zaradi strele.
Tako da, osnovni problem je, da servis sploh rabiš. Bosch, ki ga imam (cel kovinska notranjost znotraj) moje generacije ima sodeč po spletu vsaj dve šibki točki:
1. Tesnenje, kjer je motor. Problem je zgleda kar pogost, kitajci ponujajo silikonsko cevko, ki jo daš kot dodatno tesnilo.
2. Zeolit sistem sušenja ima par hib.
Meni je stroj popravil uradni bosch serviser, ki je na našem koncu precej zaseden. Čakal sem dva ali tri tedne, račun je bil v razumnih mejah (20 ali 30 €). Serviser je sicer super, dvakrat mi je za bosch aparate povedal že po telefonu, kaj točno naj storim, da ga ne rabim. Zastonj ...
Težko rečem, če bosch je ali ni ... Moti me, da serviserja poznam. Pri ostalih tega ni bilo, zdržali so nekako "življenjsko" dobo. Glede kakovosti pomivanja, sušenja, nekih resnih razlik ni bilo.