Ne dolgo nazaj, relacija NM-Šentjernej pri gostilni Turk, z leve strani se priključuje cesta z Maharovca. Kolega z ženo se pelje pred mano (s seboj sem imel tudi ženo) in oba sva videla, da se po cesti z Maharovca približuje rumen avto(voznik že skoraj dedek in podobne starosti sopotnica). Nisva bila sigurna ali bo dedek ustavil ali ne, in glej ga zlomka on kar gre brez žmigavca, brez da bi malo obrnil glavo, z nezmanjšano hitrostjo na cesto in proti Šentjerneju (verjetno na sejem, in je preveč gruntal kaj bo vse kupil). Kolega pred menoj se mu je umikal desno, kolikor se je dalo in pa seveda gas (ima 1300ccm), da je ušel, jaz pa sem dedeku priletev na rit, malo potrobil, ga obvozil in nadaljeval vožnjo. Verejtno sta bila oba tudi gluha, kajti nobeden od njiju tudi trznil ni, ko sem trobil. Ni bilo ravno smrtno nevarno, ker smo ga spremljal, če ga pa nebi, pa bi naju oba s sopotnicama lahko precej poškodoval ali pa še kaj hujšega.
Tako zgleda vozijo starejši ljudje, kot da so popolnoma sami na cesti. Vedno je treba spremljat vse kar se premika levo in desno od sebe.