Naj ti povem še nekaj zgodb iz mojega otroštva/mladostništva.
Sam prvotno izhajam iz vasi. Tam nekje do 16. leta sem bil majhen in šibak (nasproti drugim). Kljub relativno majhni vasi, smo se delili na spodnji in zgornji del. Moja mama je bila izjemna ženska, ki je ustregla vsakomur. Eden izmed mojih sošolcev je imel očeta, ki ga je rad namahal s palico. Poba je hitro zrasel čez 190 cm in pridobil 120 kg. Sam sem bil zaradi materine ustrežljivosti, ki mu je vedno dala jesti, mesto za prenočiti (tudi po mesec dni), redno pod njegovim budnim očesom. Tale poba je 50 kg žakelj z lahkoto nosil v eni roki. Rad se je igral tudi s kvadri (ne s cigli) in jih metal v zrak kot žogice. Pa tudi rad se je tepel. Zgodilo se je, da sem šel nekega večera s kartanja in jih sredi gozda dobil fino po gofli. Moj prijatelj je to vzel več kot za osebno žalitev. Ko jih je dobil, so fantje leteli po zraku (dobesedno).
S tem osebkom sva še danes dobra prijatelja (uredil sem mu šiht, na katerega ne bi nikoli prišel, tako da ima danes solidno penzijo). Sicer boleha za hudo obliko sladkorne bolezni, kljub temu pa po kolinah dobim od njega vsako leto lepega prašička, za mizerno ceno, krvavice, klobase, ni da ni. Rada poklepetava pod brajdo in obujava spomine. Tudi njegova "artilerija", za katero ima dovoljenje, je kar obsežna.
Drug tak poba pa je bil sosed, ki je isto imel strogega očeta in moja mama je mnogokrat poskrbela zanj. Ampak tale je bil bolj barabin. Maščeval se je vsakomur, ki mu je kadarkoli prizadejal kaj hudega / nepravičnega. Učitelju, ki me je plosknil po ušesih, je nabil moped s snegom in blatom, tako da ni več nikoli vžgal. Učiteljico, ki nas je maltretirala, smo na njegovo pobudo obmetali s kravjim drekom, da je komaj pobegnila.
Tale je bil povprečne rasti, ampak živec, ki mu ni bilo para. Ni bilo punce na vasi, ki je ne bi "preizkusil". Ko smo bili starejši in hodili v diskoteke, je vedno nekoga pretepel. Ko so bili vsi na tleh, si je poba obrisal roke v bel prtiček in odšel brez besed. Tudi z njim sva še vedno dobra prijatelja.
To ti pripovedujem zato, da boš videl, da se v življenju enkrat poklopijo stvari. Delaš dobra dela in enako dobiš nazaj. Prijatelji pa ostanejo. In stvari se obračajo dalje ...