Problem v šoli

sad

Guru
24. avg 2007
21.247
9.877
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Povem vam, ko se vaš sonček odločno postavi zase (tako v višjih razredih OŠ kot v SŠ) dobiš hitro sporočilo ravnatelja o neprimernem obnašanju svojega sončka. In potem se na sestanku ne pogovarja o vzroku ampak o posledicah in slabi vzgoji, ki jo je bil deležen tvoj sonček. No, Alterjevci, me zanima kako bi potem bili brezbrižni do vsega...
Jah, to je pa to. Namesto, da bi ti takoj začel napizdevat šolo, so v šoli dobili končno eno ''ovco'', da jo oni lahko napizd... In so zagrabili priložnost.
grin1.gif

Saj veš, napad je najboljša obramba
evil.gif
.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Get it wrong. Osebno se ne maram mešati v te spore. In mi gre strašno na organ, ko sončka od profesorja na FRI dobita malce slabšo oceno. Potem pride mamica v šolo in je, glej no glej, petica.
Po eni strani so učitelji izgubili skoraj vso avtoritativnost z Gabrovim zakonom, po drugi strani pa so začeli gojiti kult osebnosti, da so nezmotljivi. In sončki potem težko vodijo konstruktivni dialog v primeru nesoglasij med njimi. V tem primeru se mi zdi čisto prav, da imajo tudi sončki "višjo inštanco" na katero se lahko obrnejo. Je pa seveda od naše inteligence in vzgoje odvisno kako bomo potem tako zadevo končali.
Načeloma se zadeva zgladi v splošno zadovoljstvo že z dejstvom, da se straši odkrito pogovorijo z razrednikom na nivoju kulturnega dialoga. Osebno nikdar ne nastopam z predispozicijo, da je moj sonček apriori nedolžen. Se pa s poslušanjem dejstev obeh strani hitro da ustvariti sliko.

sad

Guru
24. avg 2007
21.247
9.877
113
Ej, jaz imam še nekaj let do takih situacij, tako da malo na pamet pišem.
smile-1.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.164
7.868
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
madona da pri 20. pride starš na faks.... men bi blo nerodno... enim očitno ni...

jao jao

kaj nas čaka...

A bi ti rad kaj konkretnega povedal, a se samo rad pogovarjaš in pišeš tja v 3 dni?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.171
113
v lokalni ostariji
ja

kaj za hudiča ma starš hodit na faks. otrok je polnoleten! ma da počas začne skrbet zase!

drugač pa fadil, zakaj naj pa bi imela tovarišica piko nad tvojo hčerko? dej no dej... pač zalotla jo je... vzela kontrolko in jebat ga...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.523
1.107
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Group_Therapy pravi:

Meni se zdi prav, da foter skuša pomagat. Sploh, ker je prepričan, da hči ni goljufala. Če drugega ne, bo pa boljši odnos oče-hči, v kolikor se to ne dogaja prepogosto.

Starši vseh sončkov so prepričani, da njihov ni naredil nič narobe, sploh ker je tako sam zagotovil...

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.164
7.868
113
A ti bereš samo z enim očesom, ali pa si včeraj proslavljal božič in si še mamuran? Kakšen faks, kdo je koga zalotil...? Če te zanima zakaj gre, preberi tako kot je treba.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.523
1.107
113
Obišči stran
Citat:
madona da pri 20. pride starš na faks.... men bi blo nerodno... enim očitno ni...

jao jao

kaj nas čaka...

Zadnjič sem doživel zjutraj v McDonaldsu, da je prišla ob 8AM mama fehtat za službo za sinčka, kolikor sem zasledil je bil že na faxu... Verjetno je sonček še spal
grin1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Moj pa že ne plonka. sem ga vprašu in je reku da se je zgodila krivica! tovarišica ga je po krivici obsodla!

sej mišica so tud po krivici ustavl. koleterialna škoda ob lovu na velike prekrškarje on pa "zadet" od zdravil napiha (ker njemu zgleda aspirin povzroči velko fermetacijo v želodcu in pihne prek meje čepravjetrezen). revček! krivica! grdi grdi policaj si ga upa sploh ustavlat!

enako tukaj tovarišica, grda grda ki ima nekoga na "piki" (isto kot imajo mene na piki polcaji in mi dajo vedno za pihat)... čeprav dejansko je okoli x otrok plonkalo in morda je moj otrok tudi sodeloval zravn.

zato pa je tako kot je. in vedno ko so ocene slabe je kriv učitelj. poznamprimer, ko je celo OŠ jokala mamica kako so učitelji nesposobni itdi itd... kako tamal boljš zna amapk ga majo učitelji na piki.. v sš pa še huje...

a pr angleščini maš kaj za plonkat?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.171
113
v lokalni ostariji
evo sem zdele dvojni henessy ruknu

ja zdej pa mal bolš vidm

prokleti prasci učiteljski... kako si drznejo tkole šikanirat nedolžnega otroka!

fadil, takoj v napad. ma da izgubi službo! če druzga ne pa a-kanal poklicat da naredi šokantno reportažo! porka madona! tkole otroka zjebat... no pa to ni res!

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
34
28
Nasplošno imajo učitelji premalo avtoritete. Namesto posluha bi se moralo na pedagoških ob sprejemnih preverjati kako psihično pripravljenost. Ne pa da dobiš na koncu učitelja, ki ga učenci tepejo za ocene, pa to ne upa povedati ravnateljici(Resničen primer srednja šola kakšnih 15 let nazaj).
Imaš pa vsekakor tudi nepravične učitelje, npr. matematiko sem imel v srednji 2(pa v celem letu nisem nobenega testa pisal manj kot3), samo eno leto, ko je gospodična profesorica bila na porodniškem sem imel pa 5. Fotrova reakcija na kakšne slabše ocene je bila pa, da je na roditelskem(verjetno na edinem na katerega je šel) rekel razredniku, da itak doma sam TV gledam,... Pa za to nisem mel pretiranega časa, ker sem medtem ko so drugi zabijali čas doma na kmetiji delal. Čas za učenje je bil ko je padla tema.
Scrklani so pa otroci sedaj tako preko vseh mer. Ko sem hodil v šolo nas ni pobiral avtobus, 5km v eno smer vsak dan peš od prvega razreda naprej. Pa če je padlo meter snega, al pa je bilo zunaj -25, foter za to kar ni kurblal avta, zdaj je pa kot pravi Hanzi še 200m predaleč.

V glavnem v srednji je že počasi čas, da se začnejo otroci zase sami brigat, ne pa da sem od kolegice, ki je profesorica slišal, da na enem izmed faksov v LJ razmišljajo, da bi uvedli v prvem letniku govorilne s starši
bonk.gif

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Fadil,
Moje so sicer v osnovni šoli, ampak problem je bil mogoče podoben. S tem, da ta mala ni plonkala.
Kot mama ti bom rekla takole, prvo naj otrok poizkuša uredit stvar sam, potem se pač upreže starše, v tvojem primeru tebe, se gre pač do učiteljice, če to ne pomaga greš do razredničarke in potem šele do ravnatelja v končni fazi pa na minstrstvo za šolstvo. Ponavadi v službi tudi ne greš kar takoj do generalnega direktorja.
Ne vzemi to kot kritiko, ampak kot lekcijo tebi in hčeri, ker kot si napisal ni navajena, da se postavi zase. Mislim, da je skrajni čas, da se nauči, lekcija verjemi, da ji bo koristila. V kolikor ji spodleti bo pa že ata uletel in uredil
cheer.gif

Se pa strinjam, da dejansko obstajajo učitelji/učiteljice, ki vzamejo tvojega otroka na piko in si ga hočejo podrediti, tako ali drugače. Takrat pa moraš udariti po mizi
jezen.gif

Neporavljene naloge pa mislim, da ne bi smela vračat, o tem se bom pozanimala pri znanki, ki dela na šoli pa ti sporočim na pm.
Deklica bo imela verjetno možnost popravljati oceno, upam, da še pred zaključkom ocenjevalnega obdobja, če ne bo pač graja in bo kasneje popravila
redface-1.gif
.
Vse dobro želim hčeri, tebi pa predvsem mirne živce.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.164
7.868
113
Citat:
evo sem zdele dvojni henessy ruknu

ja zdej pa mal bolš vidm

prokleti prasci učiteljski... kako si drznejo tkole šikanirat nedolžnega otroka!

fadil, takoj v napad. ma da izgubi službo! če druzga ne pa a-kanal poklicat da naredi šokantno reportažo! porka madona! tkole otroka zjebat... no pa to ni res! [/quote

Pusti Hennessy, vidiš da ti škodi. Drži se raje domačega šnopsa, boš bolje videl.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
A ko jo bo šef v službi jebal v glavo, se boš tudi šel kregat? Na faksu, kjer so še bolj svojevrstni primeri profesorjev, tudi? Oh, krivice!
cry12bpy.gif

in kako si ti rešila problem s profesorjem na faksu? sta se dobila zvečer v kakšnem bolj sproščenem baru?
evil.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
ksz...

Nekaj more bit čudnega na teh profesorcah angleščine - mene je vzela na piko potem, ko edini v razredu nisem šel na poskusno maturo, ki je bila tisto leto iz slovenščine, to sem pa vedno imel 5. Naslednji dan pridem k angleščini, me pokliče pred tablo, mi da vprašanja, da jih še native speaker nebi znal odgovorit, me s šusom pošlje v klop in reče ''da ne boš mislil, da vse veš in ne rabiš hodit na poskusno maturo''
bonk.gif

ja, nekaj je res na teh učiteljicah angleščine, šolska inšpekcija bi jih morala temeljito pretipati.