Problem v šoli

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.622
3.988
113
Zadnje čase se je izredno povečalo število prijav učiteljev inšpekciji. bolje poznam eno manjšo osnovno šolo kjer imajo težji predmeti zadnje čase tudi po dve-tri inšpekcije letno.
Zanimivo skoraj noben učitelj nima težav s tem. Se pa večina strinja da ob tem stanju družbe morali sankcionirati 'zlonamerno' prijavljene inšpekcije (na podlagi npr. lažnjivih sončkov). Recimo - če profesor opravi pregled pozitivno stroške krije prijavljitelj (priprava materiala za inšpekcijo in pregled bi bila dejansko komercialno lahko ovrednotena na kar nekaj stotakov... gre za čisto resno zadevo... goro papirjev, izjav, razgovor...)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Citat:
Uporabnik Ledenko pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Govoril sem z ravnateljico in povedala mi je, da tudi če hči sama ni goljufala, je vedela da goljufajo in zaradi tega je kao soudeležena. Saj ni zatožila sošolce, ki so goljufali. Če ne kradeš, ampak samo držiš vrečo, si enako kriv.
AMEN!!!

Ok, a bolj debilne izjave ni mogla dati? A naj sredi testa zavpije npr. "GOLJUFAJO OKOL MENE" in tvega (dober) odnos pri sošolcih?

Jah mislim da je bil dan odgovor izvrsten in omogoča silno filozofsko razpravo ter krepitev možganskega mozga. Takorekoč govorimo o čisti Antigoni in razmerju med legalnim in legitimnim, ki nas (vsakega) spremlja skozi celo življenje.

Kdor hoče prav vzgoit otroka da bo sprejemal prave in samostojne odločitve mu mora pri takih vprašanjih enostavno prepustit lastno izbiro in se ne vmešavat!
grims-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.283
7.053
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Do sedaj samo klobasanje. Ne delam popolnoma nobene panike in tudi živčen nisem. Če bi tamala goljufala, naj jo kaznujejo brez problema. Ker pa 100% NI, pa ne bom pustil, da se jo zajebava brez veze. Učitelji so skoraj tako kot zdravniki zaščiteni kot beli medvedje. Verjamem, da veliko otrok najebe brez veze, pa jim nihče ne stopi v bran. Preveč takega in podobnega sranja sem se nagledal praktično povsod po SLO, tako da tega ne bom dovolil. Ne potrebujem raznega pametovanja kako je bilo včasih in naj se mularija sama zmeni. Vprašal sem konkretno, če bo slučajno potrebno, kam se človek lahko obrne. Ostalo nakladanje me ne zanima. Če boste v takem primeru VI vašega otroka pustili, da se ga maltretira, je pač VAŠ problem. Jaz tega ne dovolim, posebej, če vem da NI kRIV.
Citat:
Govoril sem z ravnateljico in povedala mi je, da tudi če hči sama ni goljufala, je vedela da goljufajo in zaradi tega je kao soudeležena. Saj ni zatožila sošolce, ki so goljufali. Če ne kradeš, ampak samo držiš vrečo, si enako kriv.
AMEN!!!
si z učiteljico že govoril ?
AMEN pomeni da si primer zaključil in boš sprejel obsodbo po krivem?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.169
1.958
113
Emona / Carnium
Ja, nekateri starši so tako zelo distancirani od dogajanja v šoli in pa tudi na splošno od otrokovega življenja, da potem s tisto slabo vestjo (ali pa brez), na vse probleme reagirajo pretirano in posegajo po inšpekcijah, odvetnikih in ultimatih. Potrebno je komunicirati z otrokom in tudi učiteljem. Govorim o osnovni šoli. V srednji šoli pa so te relacije nekoliko drugačne ampak se kljub vsemu vedno pogovoriš z učiteljem. Če iz pogovora z otrokom (ki ga toliko poznam) ugotovim, da nekaj le ni v redu, bom šel do učitelja.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
.
Citat:
AMEN!!!
ne vem, če je to prav primer primerjave. Če držiš vrečo pri kraji nekomu, si kriv. Jasno. Če pomagaš nekomu goljufati si kriv. Jasno. Če pa veš, da nekdo goljufa...... in ne zatožiš, pa po moje nisi kriv. Zakaj?? Če nekoga nekaj obtožiš, moraš že spet neke dokaze imet. On kaj naj zdaj sošolka za nekoga, ki goljufa učitelju išče dokaze. Bljak.....
Mi vsi vemo, da so nas in nas naši državniki kradejo. In??? Še tisti, ki so prišli do sodišča si svobodni.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Mislim da ne poznaš najbolj naše zakonodaje...

Citat:
Pomoč storilcu po storitvi kaznivega dejanja

282. člen

(1) Kdor skriva storilca kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, ali mu s skrivanjem orodja, sledov ali kako drugače pomaga, da ga ne odkrijejo, ali kdor skriva obsojenca ali stori kaj drugega, da se ne bi izvršila kazen ali izrečeni varnostni ukrep ali da se ne bi uporabil vzgojni ukrep oddaje v vzgojni zavod ali prevzgojni dom, se kaznuje z zaporom do enega leta.

(2) Če gre za pomoč storilcu kaznivega dejanja po prejšnjem odstavku, za katero je predpisana kazen zapora najmanj petnajstih let ali dosmrtnega zapora, se storilec kaznuje z zaporom do petih let.

(3) Kazen za dejanje iz prvega odstavka tega člena ne sme biti ne po vrsti ne po višini hujša od kazni, ki je predpisana za kaznivo dejanje osebe, ki ji je storilec pomagal.

(4) Za dejanje iz prvega ali drugega odstavka tega člena se ne kaznuje zakonec storilca, oseba, s katero živi v zunajzakonski skupnosti ali v registrirani istospolni partnerski skupnosti, ali krvni sorodnik v ravni vrsti, brat ali sestra, posvojitelj ali posvojenec. Ker se katera od oseb iz tega odstavka ne kaznuje za kaznivo dejanje iz prvega ali drugega odstavka, se za pomoč storilcu pri storitvi kaznivega dejanja iz prvega ali drugega odstavka tega člena ne kaznuje niti njegov zakonec ali oseba, s katero živi v zunajzakonski skupnosti niti partner iz registrirane istospolne partnerske skupnosti.

(5) Če se pregon storilca kaznivega dejanja začne na predlog, se tudi storilec kaznivega dejanja iz prvega odstavka tega člena preganja na predlog.

Vir: http://www.uradni-list.si/1/content?id=109161

Sicer "prepisovanje na testu" ne sodi med "kazniva dejanja, ki se preganjajo po uradni dolžnosti", ampak lahko pa ga vseeno apliciraš na dotični problem.

tony

Guru
23. jul 2007
9.783
1.564
113
Kje vidiš v tem členu paralele z dejstvom, da je nekaj dijakov prepisovalo med kontorolno mi nikakor ni jasno?
confused-1.gif

Po tej logiki je najbolje, da normalen dijak na koncu vsake ure zašpeca cel razred, ker je ja jasno, da se na vsakem testu plonka
stupid-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
jaoo... od kdaj je pa kaznivo dejanje v šoli plonkat????
Če je, pol mora policija obravnavat....
mal pretravaš

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.622
3.988
113
Pri nas so bili pohvaljeni tisti ki niso špecali. Podpirali so dva pravila:

- razred drži skupaj.
- ne izdaja se

Če bo kdo šprical test špriajte vsi če vas je kaj v hlačah... in je cel razred šprical.
(učiteljica je skoraj ploskala od veselja, da je to kar smo naredili bolj važno od testa... in nikomur ni dala neopravičene)

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
mal pretravaš

Seveda ni kaznivo dejanje. To sem v postu tudi napisal.
Drugič preberi do konca, preden se začneš razburjati
rolleyes-1.gif

Zadeva je letela bolj na tisto paralelo s politiki, kjer pa to še kako velja.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.164
7.868
113
Danes je bila vprašana angleščino in dobila je 5.
Naslednjo sredo pa se dobim na sestanku s profesorico.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Ne vem no, jaz bi šel pa kar direkt v Bruselj s to pritožbo
bonk.gif

Vsi ki ste pametni kako se ji je zgodila pravica... pa ste dejansko prepričani da res ni imela nič zraven pri prepisovanju? Navadno se problematični sošolci namensko vsedejo zraven vzornih sošolk, z namenom da od njih prepisujejo.

Namreč ena stvar je, da nekdo zraven tebe plonka; druga pa, da nekdo prepisuje od tebe. In če pustiš da nekdo prepisuje od tebe, oz. mu po možnosti še celo malo približaš list, si enako kriv kot on.
Pa sigurno se je tudi izzivalno oblekla, a ne?

priden.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Mislim da ne poznaš najbolj naše zakonodaje...

Citat:
Pomoč storilcu po storitvi kaznivega dejanja

282. člen

(1) Kdor skriva storilca kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, ali mu s skrivanjem orodja, sledov ali kako drugače pomaga, da ga ne odkrijejo, ali kdor skriva obsojenca ali stori kaj drugega, da se ne bi izvršila kazen ali izrečeni varnostni ukrep ali da se ne bi uporabil vzgojni ukrep oddaje v vzgojni zavod ali prevzgojni dom, se kaznuje z zaporom do enega leta.

(2) Če gre za pomoč storilcu kaznivega dejanja po prejšnjem odstavku, za katero je predpisana kazen zapora najmanj petnajstih let ali dosmrtnega zapora, se storilec kaznuje z zaporom do petih let.

(3) Kazen za dejanje iz prvega odstavka tega člena ne sme biti ne po vrsti ne po višini hujša od kazni, ki je predpisana za kaznivo dejanje osebe, ki ji je storilec pomagal.

(4) Za dejanje iz prvega ali drugega odstavka tega člena se ne kaznuje zakonec storilca, oseba, s katero živi v zunajzakonski skupnosti ali v registrirani istospolni partnerski skupnosti, ali krvni sorodnik v ravni vrsti, brat ali sestra, posvojitelj ali posvojenec. Ker se katera od oseb iz tega odstavka ne kaznuje za kaznivo dejanje iz prvega ali drugega odstavka, se za pomoč storilcu pri storitvi kaznivega dejanja iz prvega ali drugega odstavka tega člena ne kaznuje niti njegov zakonec ali oseba, s katero živi v zunajzakonski skupnosti niti partner iz registrirane istospolne partnerske skupnosti.

(5) Če se pregon storilca kaznivega dejanja začne na predlog, se tudi storilec kaznivega dejanja iz prvega odstavka tega člena preganja na predlog.

Vir: http://www.uradni-list.si/1/content?id=109161

Sicer "prepisovanje na testu" ne sodi med "kazniva dejanja, ki se preganjajo po uradni dolžnosti", ampak lahko pa ga vseeno apliciraš na dotični problem.

Lahko podčrtaš del, ki se po tvoje nanaša na primer? (ker se noben ne, niti približno)

PS: Koliko kršitev si videl danes, pa nisi prijavil?

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Če lahko ponudim analogijo, ki se mi zdi primerna. Vozim se z vlakom in na eni vmesni postaji vstopi potnik, ki se vsede nasproti mene. Ko pride sprevodnik in sprašuje "kdo na novo" je ta lepo tiho in ne kupi karte. Potem pa pride kontrola, ki ugotovi, da nima karte. Bodo tudi mene vrgli dol iz vlaka, ker ga nisem zašpecal sprevodniku?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Ne, ker bos ti rekel, da nisi vedel, da je nov na vlaku. Lahko se je samo presedel iz drugega sedeza...

Kaksna drama zarad enga cveka...

Fadil, vidis hcer si je povrnila samozavest, sedaj bo se naprej slo vse po nacrtih, ne bo postala depresivna, emo, ne bo padla v slabo druzbo.... Skratka, svet se vrti naprej in vse ste/smo srecni.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Tako je, sumim, da je Fadil že ves čas v bistvu samo iskal nek razlog za privaten obisk kabineta od razredničarke in ali ravnateljice...

Zdaj manjka slikovni material?

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Pri nas so kontrolke jemali za vsak drek ... učitelj te je samo posumil, da švinglaš, pa je vzel test pa šus napisal notri ... tudi mi smo enkrat zamenjali teste ... učitelj nas sploh ni opazil ... čez par dni dobimo nazaj kontrolke ... vsi smo pisali 1 in vse ocene je napisal v redovalnico, tudi tiste zavzete piflarke ... in kaj zdaj? Se naj gremo pritožit na sončno upravo? Pač ... doma smo povedali kaj se je zgodlo ... dve tri minute poslušal, pa še to je šlo skos eno uho notri skos drugo ven ... pa smo naslednjič spet pisali.

Danes pa očitno, če ena dobiš, se ti že godi krivica ...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
mal pretravaš

Seveda ni kaznivo dejanje. To sem v postu tudi napisal.
Drugič preberi do konca, preden se začneš razburjati
rolleyes-1.gif

Zadeva je letela bolj na tisto paralelo s politiki, kjer pa to še kako velja.

ne razburjam se. Sam ne potem mešati politike, pa šole (plonkanje) .... nima nič skupnega!!