Problem v šoli

shift

Guru
20. jul 2007
9.932
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Anubis pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Prekleto sami cefurji, pa res iq upada iz leta v leto. Hcerka ne obstaja, obstaja pa > hci, hcere, hceri, hcer, pri hceri, s hcerjo. S sumniki seveda, nimam slo tipkovnice..
Kaj ko bi najprej pri sebi pocistil?! Jugoslovanija, moja dezela, ane?

KLIK ...

zdej ga najbrž nekaj časa ne bo na forumu ker bo pri sebi čistil
hysterical-1.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Še enkrat! Ker se tamala ne zna postaviti zase, tako kot večina otrok danes ali včasih, bom sam z veseljem uredil tsito, kar ona ni sposobna.

In kdo je kriv za to, da se ne zna postaviti zase? Starši!! Ker ji takole rešujete rit in ji dajete potuho. Namesto da bi se že zgodaj naučila dialoga z nekom, ki ji dela krivico, bo to delo opravil raje očka s svojim grdim pogledom.
In ja, life is a bitch. Ni vedno vse rožnato pa čeprav delaš vse prav. Vsi smo v otroštvu pokasirali kdaj od kakega profesorja, včasih tudi kakega popravca. Jebatga, se pogovoriš s konfliktno osebo, stisneš zobe če se ne da rešiti in greš dalje. f-uck it. Danes je to le bežen spomin iz srednje šole, kaj šele ena slaba ocena iz osnovne šole.

Take razvajene punčare potem končajo v hudih sporih z možem v ločitvenem postopku, ker se je lažje skregat in ločit namesto, da bi se pogovorili v normalnem tonu brez odvetnikov. In tvoja bo enaka, če ji boš to delal.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Ok, malo sem se motil pri tem s prepisovanjem, se mi je zdelo da je nekaj časa nazaj bilo tako kot sem dejal ampak ...

Citat:

VII. KRŠITVE PRI OCENJEVANJU ZNANJA

32. člen

(kršitve)

(1) Če pri pisanju pisnih izdelkov ali pri drugih oblikah ocenjevanja znanja učitelj dijaka zaloti pri uporabi nedovoljenih pripomočkov, pri prepisovanju oziroma drugih kršitvah šolskih pravil ocenjevanja znanja, ga lahko oceni z negativno oceno ali predlaga ustrezen ukrep.

Imaš pa potem tale člen ki je enak že 100 let in pride v poštev:
Citat:

VIII. UGOVOR ZOPER OCENO OZIROMA UGOTOVITEV

33. člen

(odločanje ravnatelja)

(1) Dijak lahko v treh dneh od seznanitve z oceno oziroma ugotovitvijo v spričevalu ali v obvestilu o uspehu vloži zoper njo pisni ugovor.

(2) Ravnatelj mora v treh dneh od prejema ugovora ugotoviti njegovo utemeljenost.

(3) Če ugovor ni utemeljen, ravnatelj ugovor s sklepom zavrne.

(4) Če je ugovor utemeljen, mora ravnatelj najpozneje v treh dneh od dneva ugotovitve utemeljenosti ugovora imenovati tričlansko komisijo.

(5) Sklep ravnatelja iz drugega odstavka tega člena je dokončen.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.164
7.868
113
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
V mojih časih ko je do tega prišlo sem jih doma dobil okoli kepe... sedaj pa starši hodijo v šolo se kregat...
evil.gif

res je in tako bi moralo biti še danes.

@Fadil, kaj pa če bi se pogovoril z učiteljico brez vednosti tvoje hčere, ker tako samo prejema potuho in občutek, da jo bo oči vedno rešil. Naj se včasih sama izbori kadar se ji godi krivica, včasih pa naj enostavno dojame, da se krivica dogaja tudi dobrim ljudem. Tak je lajf.
Ne spodnašaj ji riti, ker ji na dolgi rok delaš medvedjo uslugo. To, da zahtevaš, da hči še enkrat piše test se mi zdi totalno mimo. Kaj pa je tvoja tamala več vredna od ostalih, ki so prav tako slabo pisali? Krivica gor ali dol.

Potem pa slišiš, da kaka punca v srednji šoli doživi skoraj živčni zlom zato ker je dobila 3 in ne 5

p.s.: s profesorico bi se vseeno pogovoril v nekem normalnem tonu in ji razložil, da niti ti in niti hčera nista njena sovražnika in naj je nima na piki za brezveze.

Profesorica je zakoličila samo nekaj dijakov, ki naj bi goljufali. Tamala je bila tukaj kolateralna škoda. kar se pa tiče da učenci sami rešujejo probleme z učitelji, se strinjam. Samo spomni se koliko problemov si sam rešil? Verjetno so te odpikali tako kot mene in večino drugih. Sams em strog, vendar pravičen. Če mulc zajebe, naj najebe. Če pa ni, zakaj naj nasrka??? Večina smo bili v mladosti deležni raznih krivic, pa ne bi rekel, da je bila to dobra šola. Kontra učinek. Zato pa je danes država v kurtzu, ker se vse nepravilnosti, krivice in laži tolerira. Tako razmišljanje je tipično za stare ljudi. Ker sploh niso poznali drugače. Je treba kar potrpeti. Kuratz je treba potrpeti.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Pred novim letom je hčerka pisala test iz angleščine ( srednja šola ). Angleščina ji nikoli ni delala problemov, tako da vsak test opravi praktično brez problemov. Pri zadnjem testu je nekaj njenih sošolcev, ki sedijo okoli nje goljufalo in zamenjalo teste med seboj. Izgleda da je profesorica to opazila in je nekaj dijakom teste pobrala. Med njimi je bila tudi moja hčerka, ki pa ni goljufala. Včeraj so teste dobili nazaj. Hčerin test je bil samo prečrtan z rdečo in ocenjen negativno. Naj še omenim, da je bil že lansko leto konflikt med profesorico in hčerko. Takrat sem profesorici poslal mail, kopijo pa ravnateljici. Zadeva se je takrat uredila, slišim pa, da ima profesorica od tistega dne hčerko večkrat na piki. Angleščino ima sicer 4-5, pa vseeno. Včeraj, ko me je hčerka obvestila, da je test dobil negativno, sem takoj poklical ravnateljico in ji zadevo razložil. Zadeva je delno že poznala in predlagala je , da se s profesorico dobimo. Seveda sem bil takoj za in naslednjo sredo grem do nje. Je pa naslednjo sredo tudi konferenca in do takrat želim, da se ta '' šus '' izbriše iz redovalnice in da tamala piše test še enkrat.
Tole klobasanje pišem zaradi tega, ker me zanima kam se lahko učenec, starši itd... obrnejo, če se mu godi krivica, kot se je zgodilo v tem primeru? Verjamem, da se bo zadeva uredila brez problema, pa vendar me zanima kam se človek lahko pritoži, če se naprimer zadeva ne bi rešila? Če ravnateljica ne b posredovala tako kot bi bilo potrebno? Mogoče na ministrstvo za šolstvo, kakšna inšpekcija, ali kaj podobnega...?

Lp

PA kakšne ste to danes peečke neke maile pišete in jokcate.

Pyzda vzemi si pol ure časa vzemi hčerko s seboj in greš do učiteljice in se lepo pomeniš na 6 oči. Zdaj pa imaš kar imaš. DA sem jaz učitelj in mi nekdo neke maile pošilja ga pošljem v PM.

Jebali vas maili
bonk.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.932
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Pred novim letom je hčerka pisala test iz angleščine ( srednja šola ). Angleščina ji nikoli ni delala problemov, tako da vsak test opravi praktično brez problemov. Pri zadnjem testu je nekaj njenih sošolcev, ki sedijo okoli nje goljufalo in zamenjalo teste med seboj. Izgleda da je profesorica to opazila in je nekaj dijakom teste pobrala. Med njimi je bila tudi moja hčerka, ki pa ni goljufala. Včeraj so teste dobili nazaj. Hčerin test je bil samo prečrtan z rdečo in ocenjen negativno. Naj še omenim, da je bil že lansko leto konflikt med profesorico in hčerko. Takrat sem profesorici poslal mail, kopijo pa ravnateljici. Zadeva se je takrat uredila, slišim pa, da ima profesorica od tistega dne hčerko večkrat na piki. Angleščino ima sicer 4-5, pa vseeno. Včeraj, ko me je hčerka obvestila, da je test dobil negativno, sem takoj poklical ravnateljico in ji zadevo razložil. Zadeva je delno že poznala in predlagala je , da se s profesorico dobimo. Seveda sem bil takoj za in naslednjo sredo grem do nje. Je pa naslednjo sredo tudi konferenca in do takrat želim, da se ta '' šus '' izbriše iz redovalnice in da tamala piše test še enkrat.
Tole klobasanje pišem zaradi tega, ker me zanima kam se lahko učenec, starši itd... obrnejo, če se mu godi krivica, kot se je zgodilo v tem primeru? Verjamem, da se bo zadeva uredila brez problema, pa vendar me zanima kam se človek lahko pritoži, če se naprimer zadeva ne bi rešila? Če ravnateljica ne b posredovala tako kot bi bilo potrebno? Mogoče na ministrstvo za šolstvo, kakšna inšpekcija, ali kaj podobnega...?

Lp

PA kakšne ste to danes peečke neke maile pišete in jokcate.

Pyzda vzemi si pol ure časa vzemi hčerko s seboj in greš do učiteljice in se lepo pomeniš na 6 oči. Zdaj pa imaš kar imaš. DA sem jaz učitelj in mi nekdo neke maile pošilja ga pošljem v PM.

Jebali vas maili
bonk.gif

a se spomneš kako smo mi probleme reševali
hysterical-1.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.164
7.868
113
Daleč od tega da bi bil jaz peechka. Ravnateljico sem poklical po telefonu iz službe. S tamalo pa greva tja takoj ko bom utegnil.

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Pri meni je bilo v srednji šoli enkrat podobno. Skupaj smo sedeli jaz in še en sošolec, ki sva imela angleščino 5 in dva sošolca, ki sta jo imela 3 ali 4. In ko smo pisali en test , sta tista "slabša" sošolca menjala kontrolki med sabo (imeli smo tisti klasični sistem A in B - tako da sva imela jaz in tisti ob meni oba A, preostala dva, ki sta tudi sedela skupaj, pa oba B.
In seveda je prof. to ugotovila - in vsem štirim dala cvek.
Meni se to ni zdelo niti najmanj tragično. Ta drugemu sošolcu petkarju tudi ne - itak sva oceno z minimalnim trudom popravila in ne vem, če se je tisti cvek sploh kje upošteval. Poznal se vsekakor ni nikjer.
ČE ima tvoja hči ostale ocene 4 in 5 - se ta cvek, pa čeprav dobljen po krivici, pri končni oceni ne bi smel poznati. Pa če se ti vmešavaš ali ne.
Moje mnenje.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.553
7.069
113
Sam res no. Idealna in precej neboleča priložnost, da se tega nauči (mislim, en kol pri enem predmetu v SŠ - kva bo šele, ko se bodo problemi v življenju res začeli). Raje se z njo dol usedi pa pejta skozi, kako bi lahko ona rešila ta problem, če se do sedaj ni naučila, kako se zase postavit, ne da fotr okol leta ko ena zmešana kura... Ji bo to bolj prav prišlo, kot ji bo en cvek škodoval.

Pa nič ne rečem, moj je tak ko Fadil, že napoveduje, kako bo v šolo hodil, če bo slutil "krivice" kot so se njemu kao dogajale. Mater, sem rekla, da nima vstopa. Končno se lahko nekaj pametnega in uporabnega nauči v teh naših institucijah - življenjska šola, če hočete, bolj prav pride, kot kaki polinomi...

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Samo spomni se koliko problemov si sam rešil? Verjetno so te odpikali tako kot mene in večino drugih.

res je. In tako vsaj vem, da ni vse lepo v lajfu in da te včasih policaj kaznuje za brezveze, vem tudi da na sodišču pravici ni vedno zadoščeno, vem pač to da tak lajf je. Poskusiš rešiti zadevo. Če ne gre, pač ne gre. Ne rabi očija, da ji bo odvetnika špilal. Resno, na koncu bo pokasirala ravno hčera, ker bo vedno rabila nekoga, da jo rešuje iz dreka. Medvedjo uslugo ji delaš. Ena taka ocena ni nič in bo pozabljena. Ravno zato ti pa pravim da se raje z učiteljico pogovori v normalnem dialogu brez, da bi hčera vedela za vajin pogovor. Pogovoriš se normalno, poveš ji da imaš občutek da je na piki, poveš ji da si se prišel pogovorit v normalnem tonu in da ne boš kritiziral njenega dela kot to delajo drugi starši. Spotoma malo nabiješ da razumeš kako stresno delo je to in da ga ceniš, ampak da če je hčera slučajno res na piki, bi želel da se to razreši mirno brez da bi tamala dobila odpor do tujih jezikov.

pozanimaj se malo o asertivnem komuniciranju. To je način komuniciranja kjer se oseba na drugi strani ne bo počutila obtoževane, ne bo imela občutek da jo kritiziraš in daš občutek, da razumeš to osebo kot človeka, takega sogovornika dostikrat potem razorožiš iz njegove samoobrambe. S tem umiriš žogico.

Poznam dve mladi prfoksi v OŠ in vem kaj vse morajo prenašat od staršev...včasih so starši hujši kot učenci. Vsi bi se samo nekaj radi kregali.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik roseanne pravi:
Pri meni je bilo v srednji šoli enkrat podobno. Skupaj smo sedeli jaz in še en sošolec, ki sva imela angleščino 5 in dva sošolca, ki sta jo imela 3 ali 4. In ko smo pisali en test , sta tista "slabša" sošolca menjala kontrolki med sabo (imeli smo tisti klasični sistem A in B - tako da sva imela jaz in tisti ob meni oba A, preostala dva, ki sta tudi sedela skupaj, pa oba B.
In seveda je prof. to ugotovila - in vsem štirim dala cvek.
Meni se to ni zdelo niti najmanj tragično. Ta drugemu sošolcu petkarju tudi ne - itak sva oceno z minimalnim trudom popravila in ne vem, če se je tisti cvek sploh kje upošteval. Poznal se vsekakor ni nikjer.
ČE ima tvoja hči ostale ocene 4 in 5 - se ta cvek, pa čeprav dobljen po krivici, pri končni oceni ne bi smel poznati. Pa če se ti vmešavaš ali ne.
Moje mnenje.

Ne vem kako je bilo pri vas, ampak pri nas, če si mel 1 šus, praktično ni blio varjante, da bi mel na koncu 5 zaključeno. Ker tudi če "popravljaš", ti na koncu leta vsi štejejo to v povprečje in moraš met poleg tega špona še 7 samo petk.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
In kaj je katastrofa če ima eno oceno zaključeno na 4 namesto 5? Ne razumem vas čisto, a ste starši tukaj rahlo usekani na "straight 5" , ali pa tako zdravite travme iz svojega otroštva?

A se ji bo to kje v lajfu poznalo? Ne bo dobila štipendije? Bo izgnana iz šole? Čemu se tako bojite malo slabše ocene?

A ni včasih boljše moralno zadoščenje, ker VEŠ da znaš za 5 pa čeprav imaš zaključeno 4. Bravo, ni te zlomil z nekim slabšim ocenjevanjem, ti pri sebi veš da si boljši.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.578
941
113
Če je bil test tak, da je bilo treba tudi kaj napisati (torej ne samo obkroževanje in podčrtavanje), se verjetno tudi opazi 2 različni pisavi na testu?

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.164
7.868
113
V življenu so določena pravila, ki naj bi jih ljudje spoštovali. Tudi v službi ne moreš delati kar po svoje. Strinjam se, da dolčeni starši delajo cirkus velikokrat brez razloga in ščitijo res problematične otroke. Tako kot je bilo včasih policajem, učiteljem in še komu vse dovoljeno, je danes precej drugače. Mislim da bi bila najboljša neka srednja pot, vendar žal ni tako. Zakaj bi se v šoli vedno otrok moral naučiti lekcij iz življenja. Da obstajajo krivice itd... Zakaj se ne bi enkrat učitelj naučil lekcije, da tako ravnanje ni uredu in otroka samo jebe v psiho. Učitelji so tukaj da otroka nekaj naučijo in ne da jih zafrustrirajo.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.290
1.410
113
Hm, s skakanjem do ravnateljice in učiteljic boš mogoče zadevo res uredil, mislim pa, da boš hčeri na dolgi rok naredil škodo, saj bo med učitelji veljala za očkovo punčko, razvajenko itd. Vsi imamo takšne ali drugačne izkušnje s SŠ, jaz sem pisno nemščino naredil vedno nekje s 4, ustno pa veliko večino cvek... Jebat ga. Odloči se sam, ti poznaš svojega otroka, ne mi.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.164
7.868
113
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
In kaj je katastrofa če ima eno oceno zaključeno na 4 namesto 5? Ne razumem vas čisto, a ste starši tukaj rahlo usekani na "straight 5" , ali pa tako zdravite travme iz svojega otroštva?

A se ji bo to kje v lajfu poznalo? Ne bo dobila štipendije? Bo izgnana iz šole? Čemu se tako bojite malo slabše ocene?

A ni včasih boljše moralno zadoščenje, ker VEŠ da znaš za 5 pa čeprav imaš zaključeno 4. Bravo, ni te zlomil z nekim slabšim ocenjevanjem, ti pri sebi veš da si boljši.

Poglej, kar nekaj nabijaš v tri dni. Nikjer nisem pisal, da je hči odličnjakinja in to sploh ni pomembno. Uspeh ima dober, večino ocen so 3 in nekaj 4. Matematika 2 in nikoli ji ne težim. Napisal sem samo to, da ji angleščina in nasploh tuji jeziki ležijo. In tale cvek ji resnično ne bi pri njenem celotnem uspehu nič škodoval. Gre se za pravico!

Nazadnje urejeno:

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.164
7.868
113
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
Hm, s skakanjem do ravnateljice in učiteljic boš mogoče zadevo res uredil, mislim pa, da boš hčeri na dolgi rok naredil škodo, saj bo med učitelji veljala za očkovo punčko, razvajenko itd. Vsi imamo takšne ali drugačne izkušnje s SŠ, jaz sem pisno nemščino naredil vedno nekje s 4, ustno pa veliko večino cvek... Jebat ga. Odloči se sam, ti poznaš svojega otroka, ne mi.

Kaj si bodo učitelji mislili, me boli k.... Zame je važno kaj si jaz mislim in kaj je prav.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
A ko jo bo šef v službi jebal v glavo, se boš tudi šel kregat? Na faksu, kjer so še bolj svojevrstni primeri profesorjev, tudi? Oh, krivice!
cry12bpy.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.164
7.868
113
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
A ko jo bo šef v službi jebal v glavo, se boš tudi šel kregat? Na faksu, kjer so še bolj svojevrstni primeri profesorjev, tudi? Oh, krivice!
cry12bpy.gif

Če tebi paše, da drugi hodijo po tebi in bodo hodili po tvojih otrocih. Uživaj!