Problem v šoli

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
V tej temi je bila debata služba In če imaš v rokah slabe karte ( današnji časi in kriza ), je pač potrebno igrati po pameti. V tem primeru pa ni kaj izgubiti.

Ob takih temah se vedno spomnim na primer izpred let, ko je oče šel zatožit mulca, ki sta sinu, ne vem vzela mobi, ali nekaj podobnega. Čez čas sta ga zvlekla v gozd in ubila. Sem prepričan da je oče tudi hotel samo pravico, da si pa verjetno nikoli ne bo oprostil, da se je potegnil za sina. Sicer ni čisto primerljivo, je pa vedno za razmislit ali čisto zares "ni kaj za izgubit", ko se greš borit za svojo pravico.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Naslednji dan pridem k angleščini, me pokliče pred tablo, mi da vprašanja, da jih še native speaker nebi znal odgovorit,

A bejž? Si vprašal kakšnega Angleža potem in ni vedel odgovora?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.169
1.958
113
Emona / Carnium
Verjetno je vprašal sošolca Roger-ja. S krstnim imenom Rodoljub zvani Rođo.
evil.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
...
Pošteno napisano! V tej nepomembni temi se zopet vidi karakter Slovencev. Je treba požrret in potrpet. Seveda, malo morgen. Tipični hlapci

Slaba dva meseca nazaj:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
....V življenju sem zaradi podobnih stvari že popušil, zato sem sedaj malce bolj previden. Malo bolj tehtam pluse in minuse. Bomo videli kaj bo.
https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1916219/page/1/fpart/1/vc/1/nt/2

Ravno zaradi takih zadev naj se hčerka nauči, da proti vetru ni pametno scat - tudi če je punca.

V tej temi je bila debata služba In če imaš v rokah slabe karte ( današnji časi in kriza ), je pač potrebno igrati po pameti. V tem primeru pa ni kaj izgubiti.

Res je. In čimprej se je treba naučiti kdaj imaš v rokah slabe karte. Ti si po lastnih besedah popušil - a želiš, da se hčer nauči na enak način?

In kaj se pritožuješ, če ti mnenja niso všeč? Zakaj si dal na forum, če si prepričan v svoj prav? A si mislil, da te bomo "kurili", da boš jutri ves divji šel v šolo?
In ne zgovarjaj se na leta in izkušnje; veš da sem starejši od tebe in imam več otrok - dva sta že maturirala.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Tudi meni se je kdaj zgodila krivica v šoli, in mi na kraj pameti ni prišlo, da bi foter šel v šolo zadeve reševat. Sem se pač skregal s profesorco če je blo potrebno, ne na nesrsmen način ampak kulturen dialog. Bi pa me bilo sram pred sošolci, profesorji, da se foter v šoli z mojimi profesorji o mojih ocenah un krivicah pogovarja. Verjetno bi se me hitro kak vzdevek prijel.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.114
33
48
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Verjamem, da se bo iz takih stvari naučila, da ni potrebno v življenju vedno počepniti in požreti drek.

Naučila se bo in tudi pričakovala, da bo zmeraj nekje očka, ki jo bo reševal iz nepravičnih in "pravičnih "situacij in čisto nič drugega. Hrbtenica bo pa še vedno ukrivljena.

Citat:
Naj se postavi zase, pa če tudi zaradi tega kasneje potegne kratko
TOČNO, Fadil... TOČNO TO!!

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.164
7.868
113
Preberi še enkrat moj prvi post. Konkretno sem postavil vprašanje, potem pa je šla debata v cvet!
Ne strinjam se pa s tistimi mnenji, za katere vidim, da si ljudje razlagajo stvari ki so daleč od resnice.
O letih in izkušnjah mislim da nisem pisal, tako da ustavi konje.
Napisal sem edino nekaj stvari iz moje mladosti.
Kar se mene tiče, se lahko tema ugasne.

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Malo preveč se napihuje vse skupaj. Iz osnovnega problema, smo prišli do 30 letnice, ki na občino ne upa po osebno it brez očeta.

Meni se zdi prav, da foter skuša pomagat. Sploh, ker je prepričan, da hči ni goljufala. Če drugega ne, bo pa boljši odnos oče-hči, v kolikor se to ne dogaja prepogosto.

Nazadnje urejeno:

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Mislim, da je prav, da se pokliče in pogovori z profesorico. Karkoli se je že zgodilo. Ni pa zaman se spomniti, da zna taka profesorica javno v razredu povedati, da je moral "očka" priti v šolo, ker se ni strinjal z oceno hčere. Vem, da se to dogaja. In potem, marsikdaj sledi pogovor v razredu, kako pa kaj. To se je dogajalo pri nas v SŠ in kljub temu, da profesorica ni omenjala imen, se je videlo, na katerega namiguje. Ampak, mi, ki smo vedeli, kaj je bilo res in prav, smo ga zagovarjali.
Je pa tako, kaj sem jaz pogruntal, da če znaš, se moraš postaviti v SŠ zase. Postaviti zase pa pomeni, da rečeš profesorju, da nima prav, če nima! Brez ovinkarjenja. Tako sem jaz naredil SŠ brez problemov, kljub temu, da so mi rekli v drugem letniku, da ne bom nardil, sem naredil z odličnim uspehom. Konec koncev tako profesor zaupa zave, ker se postaviš zase in znaš to argumentirati. Zanimivo je bilo, ko so se v razredu začele take debate, pa smo zagovarjali sošolca... ne, nismo bili tiho. Postavili smo se zase in vse je bilo kul
smile-1.gif

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
2014 sicer namesto 2009 ampak velja enako ali še bolj...

8722_129129554540_2605981_n.jpg

Jaz se strinjam z desno strano, če je slaba ocena pridobljena nepošteno (primer avtorjeve hčere)
Se strinjam pa tudi z levo, če se v šoli fuša, zabušava in moti pouk.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.283
7.053
113
pri taščici
Ksz in nekaj šteka
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Fadil, ko je tvoja hčerka pisala test si ti bil kje...nekaj kilometrov daleč in ne moreš vedeti kaj se je zgodilo pri testu. Poznaš samo verzijo "sončka" ki zna rahlo prirediti .khm, khm....olepšati resnico. Ne trdim da "sonček" laže, samo rahlo olepša resnico. Sedaj nastopaš ti kot veliki očka in če izgledaš vsaj malo tako kot imaš sliko na avatarju, je uspeh zagotovljen.
Predlog rešitve. Ti ostani doma in naj si hčerka sama pribori mesto v šoli in življenju.

Se nekako strinjam.
Fadil je videl manj kot učiteljica, razen če je videl video posnetek iz razreda kar pa predvidevam da še ne snemajo, vsaj ne običajnih kontrolk.
Pa to ne pomeni da je njegova hči bila vpletena v škandal.
Fadil: bodi kulturen na govorili uri, in če boš videl da se zaletavaš v zid popusti, daj pa vedeti da je zid pred tabo prevelik. (saj vem ovce...). Tvoji hči bo koristilo znanje angleščine in ne ocena iz angleščine. Raje na govorili uri poskušaj dobiti vtis koliko znanja tvoja hči odnese za tisto 5. Mogoče manj kot vrstniki pri drugi učiteljici /šoli za oceno 3. Tega se je za bati. Da ne bo potem razočaranje na maturi in kasneje v življenju oziroma službi.
Andy1, southpark....(najbrž še kdo sem pozabil sedajle, tisti spis? ) sta napisala lepe izkušnje. Tudi sam sem imel slovenščino v ss zabetonirano 3. Na koncu 4 mi je dal štirico, čeprav najbrž celo ss nisem imel tako slabih ocen pri slovi kot ravno v 4 (ali pa tako malo znanja bolje rečeno).
Starši so bili v ss 2x ali celo samo enkrat? (roditeljski, govorilne vključeno). Je pa res da niso pokazali toliko zanimanja za naju kot kažejo danes starši do svojih otrok( 6 razred oš 7km peš domov po smučarskem dnevu s celotno smučarsko opremo, ss ob pol enih ponoči štopal v črnučah po šolskem izletu v munchen. Danes pa 200m daleč otroke z avtom vozijo v šolo, ob čisto normalnih urah.

Kater letnik je punca? V 4 letniku bodi na govorilni uri bolj v vlogi opazovalca kot pa reševalca problema. Naj se probata sami zmeniti ti pa posreduj res če bo nujno in boš opazil da ga učiteljica serje pred tabo.
Naj te pa učiteljica seznani z njenimi razlogi za odvzem testa. Takrat bodi pozoren na reakcijo hči oziroma njen zagovor.
Če se boste kulturno pogovorili, in če je učiteljica normalna bo zaradi ljubega miru pozabila /črtala tisti šus, vsem ”plonkašem” pa dala ponovni test (ker bi jih bilo manj bi jih lažje nadzirala). Vsaj jaz bi tako naredil (pa izpadel SLO ovca)

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Še ena prigoda iz osnovne šole. S starejšim bratom sva hodila na isto osnovno šolo - Prule. On je imel pri slovarci večinoma petke. Jaz nikoli nisem mogel priti čez 3, pa če sem se še tako trudil pri spisih. Nekoč smo doma naredili test za domači spis, ki smo ga dobili za domačo nalogo. Moj spis mi je spisal brat, ki je pri tej isti učiteljici imel petke - še posebej pri spisih. No, napisal mi ga je brat in prepisal sem ga v zvezek zato, da je bila moja pisava in uganite, s kakšno oceno mi je bil ocenjen. S trojko!!! Lepo, ne?

Ko se učitelji zapičijo oz. te zakoličijo z uspehom, tam ostaneš, ne glede na karkoli, ampak le pri predmetih, ker te lahko učitelj ocenjuje subjektivno in ne objektivno, to je npr. pri kvaliteti spisa.

To kar pišeš je še bolj pereče na manjših provincijalnih šolah kjer včasih že primek ali pa ugled družine generira ocene.
Sam vem za primer v soseščini ko je bila deklina vsa leta OŠ odlična s petkami,prvega letnika gimnazije pa ni naredila, tam je tudi zakučila šolanje.

jello

Guru
22. sep 2008
10.304
3.929
113
A veš kaj je v tej zgodbi tipično slovensko in zakaj smo tam kjer smo? Ker se dva (ti in ravnateljica) pogovarjata o dogodku pri katerem nobenega od njiju ni bilo zraven. Vsak pozna svojo varianto resnice od katere ne odstopa niti za milimeter, hkrati pa to pričakuje od nasprotnega. Kot v debatah rdeči-beli, povojni poboji,.....Resnica je nekje vmes, glavna težava pa ne hči, ne učiteljica, ne angleščina ampak....obujanje spominov na čase ko nas še ni blo in razlaganje resnice o dogodkih pri katerih nas ni bilo zraven.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
KSZ... ste pa zapeljali temo v /dev0...
@Fadil... Tako temo se odpre v forumu Šola...
@Ostali... izkušnje vas samih so bolj tako tako. Tiste izpred trideset let pa še bolj. Najbolj glupo pa je pametovati po Alterjevsko, vaši sončki so pa komaj iz plenic zlezli ali pa korakajo v vrtec...
Povem vam, ko se vaš sonček odločno postavi zase (tako v višjih razredih OŠ kot v SŠ) dobiš hitro sporočilo ravnatelja o neprimernem obnašanju svojega sončka. In potem se na sestanku ne pogovarja o vzroku ampak o posledicah in slabi vzgoji, ki jo je bil deležen tvoj sonček. No, Alterjevci, me zanima kako bi potem bili brezbrižni do vsega...

sad

Guru
24. avg 2007
21.247
9.877
113
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Samo spomni se koliko problemov si sam rešil? Verjetno so te odpikali tako kot mene in večino drugih.

res je. In tako vsaj vem, da ni vse lepo v lajfu in da te včasih policaj kaznuje za brezveze, vem tudi da na sodišču pravici ni vedno zadoščeno, vem pač to da tak lajf je. Poskusiš rešiti zadevo. Če ne gre, pač ne gre. Ne rabi očija, da ji bo odvetnika špilal. Resno, na koncu bo pokasirala ravno hčera, ker bo vedno rabila nekoga, da jo rešuje iz dreka. Medvedjo uslugo ji delaš. Ena taka ocena ni nič in bo pozabljena. Ravno zato ti pa pravim da se raje z učiteljico pogovori v normalnem dialogu brez, da bi hčera vedela za vajin pogovor. Pogovoriš se normalno, poveš ji da imaš občutek da je na piki, poveš ji da si se prišel pogovorit v normalnem tonu in da ne boš kritiziral njenega dela kot to delajo drugi starši. Spotoma malo nabiješ da razumeš kako stresno delo je to in da ga ceniš, ampak da če je hčera slučajno res na piki, bi želel da se to razreši mirno brez da bi tamala dobila odpor do tujih jezikov.

pozanimaj se malo o asertivnem komuniciranju. To je način komuniciranja kjer se oseba na drugi strani ne bo počutila obtoževane, ne bo imela občutek da jo kritiziraš in daš občutek, da razumeš to osebo kot človeka, takega sogovornika dostikrat potem razorožiš iz njegove samoobrambe. S tem umiriš žogico.

Poznam dve mladi prfoksi v OŠ in vem kaj vse morajo prenašat od staršev...včasih so starši hujši kot učenci. Vsi bi se samo nekaj radi kregali.
Odličen predlog
zmaga.gif
.

Sam bi se še s tamalo pogovoril, kako naj to sama reši na ''odrasel'' način.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.171
113
v lokalni ostariji
Moj pa že ne plonka. sem ga vprašu in je reku da se je zgodila krivica! tovarišica ga je po krivici obsodla!

sej mišica so tud po krivici ustavl. koleterialna škoda ob lovu na velike prekrškarje on pa "zadet" od zdravil napiha (ker njemu zgleda aspirin povzroči velko fermetacijo v želodcu in pihne prek meje čepravjetrezen). revček! krivica! grdi grdi policaj si ga upa sploh ustavlat!

enako tukaj tovarišica, grda grda ki ima nekoga na "piki" (isto kot imajo mene na piki polcaji in mi dajo vedno za pihat)... čeprav dejansko je okoli x otrok plonkalo in morda je moj otrok tudi sodeloval zravn.

zato pa je tako kot je. in vedno ko so ocene slabe je kriv učitelj. poznamprimer, ko je celo OŠ jokala mamica kako so učitelji nesposobni itdi itd... kako tamal boljš zna amapk ga majo učitelji na piki.. v sš pa še huje...

sad

Guru
24. avg 2007
21.247
9.877
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
A veš kaj je v tej zgodbi tipično slovensko in zakaj smo tam kjer smo? Ker se dva (ti in ravnateljica) pogovarjata o dogodku pri katerem nobenega od njiju ni bilo zraven. Vsak pozna svojo varianto resnice od katere ne odstopa niti za milimeter, hkrati pa to pričakuje od nasprotnega. Kot v debatah rdeči-beli, povojni poboji,.....Resnica je nekje vmes, glavna težava pa ne hči, ne učiteljica, ne angleščina ampak....obujanje spominov na čase ko nas še ni blo in razlaganje resnice o dogodkih pri katerih nas ni bilo zraven.
zmaga.gif