Problem v šoli

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
A ko jo bo šef v službi jebal v glavo, se boš tudi šel kregat? Na faksu, kjer so še bolj svojevrstni primeri profesorjev, tudi? Oh, krivice!
cry12bpy.gif

Če tebi paše, da drugi hodijo po tebi in bodo hodili po tvojih otrocih. Uživaj!

Nisi je razumel. Včasih je treba kako zadevo požret, sicer boš imel še večje težave. In kreganje z učitelji/profesorji/šefi je eden izmed takšnih primerov.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Fadil, serješ ga. Resno.
Gre za eno samo relativno nepomembno oceno. Bolj boš hčerki pomagal, če jo boš potolažil, ji razložil, da življenje pač ni pravično in ji dopovedal, da je včasih pač treba potrpeti.
Bojim se, da boš naredil več škode kot koristi - hčerka ve, da jo imaš rad tudi če se ne hodiš razburjat v šolo.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
In kaj je katastrofa če ima eno oceno zaključeno na 4 namesto 5? Ne razumem vas čisto, a ste starši tukaj rahlo usekani na "straight 5" , ali pa tako zdravite travme iz svojega otroštva?

A se ji bo to kje v lajfu poznalo? Ne bo dobila štipendije? Bo izgnana iz šole? Čemu se tako bojite malo slabše ocene?

A ni včasih boljše moralno zadoščenje, ker VEŠ da znaš za 5 pa čeprav imaš zaključeno 4. Bravo, ni te zlomil z nekim slabšim ocenjevanjem, ti pri sebi veš da si boljši.

Poglej, kar nekaj nabijaš v tri dni. Nikjer nisem pisal, da je hči odličnjakinja in to sploh ni pomembno. Uspeh ima dober, večino ocen so 3 in nekaj 4. Matematika 2 in nikoli ji ne težim. Napisal sem samo to, da ji angleščina in nasploh tuji jeziki ležijo. In tale cvek ji resnično ne bi pri njenem celotnem uspehu nič škodoval. Gre se za pravico!
En čas mi tema ni bila jasna, zdaj pa si sam povedal.
Si na balkanu.
Si se spotaknil?
Ni problema, takoj prileti trop Slovenceljnev, da te še poteptajo.
Ni za kaj.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.164
7.868
113
Citat:
In nisi mi odgovoril.
tongue-1.gif

A se hecaš? Ko bo enkrat v službi, bo to njena stvar. Dokler pa jaz skrbim zanjo, ji bom vsekakor stal ob strani. Sicer pa predvidevam, da še nimaš otrok, vsaj tako starih ne. Tako da mi je jasno, da ne razumeš.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Daleč od tega da bi bil jaz peechka. Ravnateljico sem poklical po telefonu iz službe. S tamalo pa greva tja takoj ko bom utegnil.

Ne rabiš tja hodit. Tamale naj popravi in mir. Naj vidi, da v življenju ni vedno vse pošteno in postlano z rožicami povsod. Pa kot praviš se "ne zna sama postaviti zase", tu se bo morala in to je samo dobro za njo. Bolj, ko ji boš zdaj lajšal življenje težje ji bo kasneje.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.164
7.868
113
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
In kaj je katastrofa če ima eno oceno zaključeno na 4 namesto 5? Ne razumem vas čisto, a ste starši tukaj rahlo usekani na "straight 5" , ali pa tako zdravite travme iz svojega otroštva?

A se ji bo to kje v lajfu poznalo? Ne bo dobila štipendije? Bo izgnana iz šole? Čemu se tako bojite malo slabše ocene?

A ni včasih boljše moralno zadoščenje, ker VEŠ da znaš za 5 pa čeprav imaš zaključeno 4. Bravo, ni te zlomil z nekim slabšim ocenjevanjem, ti pri sebi veš da si boljši.

Poglej, kar nekaj nabijaš v tri dni. Nikjer nisem pisal, da je hči odličnjakinja in to sploh ni pomembno. Uspeh ima dober, večino ocen so 3 in nekaj 4. Matematika 2 in nikoli ji ne težim. Napisal sem samo to, da ji angleščina in nasploh tuji jeziki ležijo. In tale cvek ji resnično ne bi pri njenem celotnem uspehu nič škodoval. Gre se za pravico!
En čas mi tema ni bila jasna, zdaj pa si sam povedal.
Si na balkanu.
Si se spotaknil?
Ni problema, takoj prileti trop Slovenceljnev, da te še poteptajo.
Ni za kaj.

Pošteno napisano! V tej nepomembni temi se zopet vidi karakter Slovencev. Je treba požrret in potrpet. Seveda, malo morgen. Tipični hlapci

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Punca bo šla na faks kdaj, čez par let? Boš takrat poročal, kako 'se bo znašla'. Napačen pristop ubiraš, ampak kdor ne dela, ne greši.
tongue-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Ja in kaj mislite, da bo mula zmagala v boju z učiteljico....noup, odpade. Učiteljica jo že ima na piki in to se mi ne zdi fer. Ne more dobit 1, če angleščino obvlada in konc. Če 100% ni plonkala, naj ji da še enkrat pisat, čeprav ji bo v testu pomoje dala najtežje naloge, samo še vedno bo lahko pisala 2 recimo, sedaj pa že ima neupravičeno 1. Saj zato pa smo tiho in požiramo davek na davek in razne dokapitalizacije, a nič krivi. In to se bo nadaljevalo, dokler bomo tiho!!!!!!!!!!!!!, a ste razumeli slovenceljni ponižni, glavco dol...Fadil, ti se kr pejd zmenit.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Stari moj, življenje ni pravično. Prej ko se bo navadla, več je možnosti, da bo odrasla v trpežno osebo. Sicer se bo vedno zlomila, ker pač kasneje jo ne boš mogel branit, sama pa ne bo vedela kako. Pa ni treba govorit o požretju in trpljenju slovencev malo morgen. Ker kaj delaš ti da ne rabiš nič požret in potrpet, kaj si morda predsednik univerzuma? Ali se morda slepiš? Skratka lepo, da skrbiš za hčero, vendar vseeno ne napenjat razmer brez potrebe. Če je dobila vzgojno kazen, bo ta ista profesorica to vedela, kam spada ta kazen. Zdej pa al bo imela zaključeno 4 ali 5? Totalno nepomembno. Plus: Če si rekel, da bi v primeru, da je tudi ona plonkala jo brcnil u rit, a si prepričan, če bi ti torej priznala, če nakazuješ takšno reakcijo? Ajde pa srečno kakorkoli.
pozdrav.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.474
359
83
34
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Še enkrat! Ker se tamala ne zna postaviti zase, tako kot večina otrok danes ali včasih

Ni kaj, pol lahko pričakujemo še dosti takih tem.
rolleyes-1.gif
Mati so učiteljica že 30 let in to kar se dogaja zadnja leta s starši in nevzgojenimi pankrti ni več humano. Sicer pa poznam eno bolnico, ki se je takole zavzemala za svojga sinčka, ki se mu je skos dogajala krivica in so ga imele vse učiteljice pa piki. Bogi revček, sedaj ima v 1. letniku SŠ tako sprane možgane, da raje živi z maminim ljubčkom kot s svojim pravim očetom.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
ksz...

Nekaj more bit čudnega na teh profesorcah angleščine - mene je vzela na piko potem, ko edini v razredu nisem šel na poskusno maturo, ki je bila tisto leto iz slovenščine, to sem pa vedno imel 5. Naslednji dan pridem k angleščini, me pokliče pred tablo, mi da vprašanja, da jih še native speaker nebi znal odgovorit, me s šusom pošlje v klop in reče ''da ne boš mislil, da vse veš in ne rabiš hodit na poskusno maturo''
bonk.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.474
9.776
113
EU
Fadil, ko je tvoja hčerka pisala test si ti bil kje...nekaj kilometrov daleč in ne moreš vedeti kaj se je zgodilo pri testu. Poznaš samo verzijo "sončka" ki zna rahlo prirediti .khm, khm....olepšati resnico. Ne trdim da "sonček" laže, samo rahlo olepša resnico. Sedaj nastopaš ti kot veliki očka in če izgledaš vsaj malo tako kot imaš sliko na avatarju, je uspeh zagotovljen.
Predlog rešitve. Ti ostani doma in naj si hčerka sama pribori mesto v šoli in življenju.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
...
Pošteno napisano! V tej nepomembni temi se zopet vidi karakter Slovencev. Je treba požrret in potrpet. Seveda, malo morgen. Tipični hlapci

Slaba dva meseca nazaj:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
....V življenju sem zaradi podobnih stvari že popušil, zato sem sedaj malce bolj previden. Malo bolj tehtam pluse in minuse. Bomo videli kaj bo.
https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1916219/page/1/fpart/1/vc/1/nt/2

Ravno zaradi takih zadev naj se hčerka nauči, da proti vetru ni pametno scat - tudi če je punca.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.164
7.868
113
Naredil sem napako, da se temo postavil na narobnem forumu, kjer so po večini mlajši ljudje brez otrok, ali pa z majhnimi otroci. Močno dvomim, da boste svoje otroke v življenju puščali na cedilu, ko sami ne bodo zmožni stvari urediti. Sam sem se v šoli vedno postavil sam zase, ampak so me precejkrat odpikali kot knof od gat. Pri večjih stvareh, je zadevo rešil moj foter, za kar se mu še danes hvaležen. In po vaših besedah naj bi bil potem jaz danes nesamostojen, razvajen in nesposoben!? Daleč od tega, dragi forumski kolegi, daleč od tega. In sam sebi sem dokaz, da je moje razmišljanje pravilno, kar se tiče hčere. Verjamem, da se bo iz takih stvari naučila, da ni potrebno v življenju vedno počepniti in požreti drek. Naj se postavi zase, pa če tudi zaradi tega kasneje potegne kratko. Zaradi takega razmišljanja smo Slovenci tam kjer smo. Znani smo po tem, da smo ovce. V drugi temi je debata o pijanem Mišiæu. In kaj bo? Tako kot vedno.... Tresla se je gora, rodil se je Mišiæ. BEDA!!!

mistique

Guru
16. jun 2009
14.169
1.958
113
Emona / Carnium
Citat:
Punca bo šla na faks kdaj, čez par let? Boš takrat poročal, kako 'se bo znašla'. Napačen pristop ubiraš, ampak kdor ne dela, ne greši.
tongue-1.gif

Pristop (bom podprl otroka) je pravi. On tu v bistvu največ dela na odnosu do hčere (četudi mu morda ne bi bilo potrebno). Upam, da smo prerasli fazo, ko smo razne veljake (kamor so nekoč spadali tudi učitelji) totalno indoktrinirani (največkrat s strani lastnih stašrev) poveličevali in sprejemali njihovo mnenje in postopke, brez kančka skepse.

@Fadil:
Mislim, da je v vsem skupaj najboljše to, da hčeri angleščina gre in to je tudi njen edini in najboljši argument pri reševanju situacije. Torej, nima razloga, da bi plonkala.
Verjetno pa obstaja še druga plat zgodbe (ali celo tretja) in zato ne hiti, ter počakaj da se fsedete z anglarco in ravnateljico in bodi pripravljen na konstruktiven pogovor
smile-1.gif

Drgač pa je naslednja "inštanca" ministrstvo. Ne vem pa kaj lahko od tega pričakuješ.

EDIT: sem pa prebral samo uvodno izjavo odpiralca teme, drugi komentarjev nisem bral, ker ste se res razpisali...

Nazadnje urejeno:

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.164
7.868
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
...

Slaba dva meseca nazaj:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
....V življenju sem zaradi podobnih stvari že popušil, zato sem sedaj malce bolj previden. Malo bolj tehtam pluse in minuse. Bomo videli kaj bo.
https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1916219/page/1/fpart/1/vc/1/nt/2

Ravno zaradi takih zadev naj se hčerka nauči, da proti vetru ni pametno scat - tudi če je punca.

V tej temi je bila debata služba In če imaš v rokah slabe karte ( današnji časi in kriza ), je pač potrebno igrati po pameti. V tem primeru pa ni kaj izgubiti.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.164
7.868
113
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
tongue-1.gif

Pristop (bom podprl otroka) je pravi. On tu v bistvu največ dela na odnosu do hčere (četudi mu morda ne bi bilo potrebno). Upam, da smo prerasli fazo, ko smo razne veljake (kamor so nekoč spadali tudi učitelji) totalno indoktrinirani (največkrat s strani lastnih stašrev) poveličevali in sprejemali njihovo mnenje in postopke, brez kančka skepse.

@Fadil:
Mislim, da je v vsem skupaj najboljše to, da hčeri angleščina gre in to je tudi njen edini in najboljši argument pri reševanju situacije. Torej, nima razloga, da bi plonkala.
Verjetno pa obstaja še druga plat zgodbe (ali celo tretja) in zato ne hiti, ter počakaj da se fsedete z anglarco in ravnateljico in bodi pripravljen na konstruktiven pogovor
smile-1.gif

Drgač pa je naslednja "inštanca" ministrstvo. Ne vem pa kaj lahko od tega pričakuješ.

EDIT: sem pa prebral samo uvodno izjavo odpiralca teme, drugi komentarjev nisem bral, ker ste se res razpisali...

V nobenem primeru nimam namena stvari napihovati in vplettati razna ministrstva itd. Učiteljici želim samo povedati, da je hčeri storila krivico in da take stvari ne more početi.

Nazadnje urejeno: