Priporočila za ogled nanizank/nadaljevank/serij

5. apr 2015
1.412
726
113
Triggeraš :D

Načeloma, če ljudje nimajo svojega mnenja, jih moti kritika. Jst vem, da gledam še večji šrot kot je last of us.. Walking dead npr. Niti ne vem do katere sezone mi je bil ok, ostalo pa samo molzenje stare krave.

Ta 5i del last of us mi je pa bil napet. Sploh konec lep wtf... To pa vse zato, ker nisem igral igre in ne poznam zgodbe v detajle.

Pa še ta dva igralca mi sedeta nekak.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.927
6.559
113
Uuu, a to je od yellowstone naveza. Yellowstone sva gledala oba. Odlicna serija. Na koncu me je malo zmotilo, ker so zaceli prevec karikirat karakterje, ampak drugace pa odlicna.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Triggeraš :D

Načeloma, če ljudje nimajo svojega mnenja, jih moti kritika. Jst vem, da gledam še večji šrot kot je last of us.. Walking dead npr. Niti ne vem do katere sezone mi je bil ok, ostalo pa samo molzenje stare krave.
Se strinjam glede TWD, precej so marsikaj zakomplicirano razvlekli, veliko epizod dolgočasnih, vse skupaj je kar nekako obstalo... res škoda. Zdaj so sicer že zaključili in aprila prihaja "Dead City". Upam na nov zagon in bolj zanimive epizode.

Priznam, da za Last of Us je res še prezgodaj rečt, da je zanič. Saj produkcija in igralci so čist v redu in morda bo postalo bolj zanimivo... ampak, kot rečeno že zdaj je vsaj meni v rangu dolgočasnih epizod TWD in tudi nič izvirnega še nisem videl. Morda pa še bo, bom videl, če ne bo prej obupal.

Je pa tudi nekaj res, očitno sem že toliko star in v življenju videl že cel kup filmov in serij, da me težko kaj novega prepriča, ker sem že vse fore videl in res redko naletim na kaj novejšega kar me pozitivno preseneti.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.683
-1.361
63
Težko ti govorim, ker zadnjih deset let in več nisem naletel na serijo, ki bi jo spremljal več, kot nekaj epizod, morda maks eno sezono, kar je že ful uspeh. V glavnem vse popolnoma enako sranje in iste fore. Edina serija, ki jo še kar spremljam je The Walking Dead. Čeprav tudi ta ni noben presežek ampak, da čas mine je za silo. Pa tole kar se omenja, da serija, The last of Us, želi prikazati čas po apokalipsi, ko "zombiji" niso več glavna tema ampak zgodbe ljudi, mržnje, sekte, skupine, maščevanja, nerazumske poteze, ljubezen, upanje in podobne fore.... vse to sem že videl v TWD.

Drugače pa nekaj izjemno novega za tisti čas je bila zame serija Twin Peaks v začetku devetdesetih. Danes vse te nove serije še vedno črpajo iz nje. Prepletanje misterioznosti z dramo, vse polno nenavadnih likov s skrivnostnim ozadjem in spletkami...
No je pa zadnja tretja sezona nekaj kar je vredno ogleda zadnjih dest let. Posneta 2017, torej 25 let po zaključku druge sezone je za ta čas spet prinesla povsem nekaj novega.
Twin Peaks je res kultna serija, sicer mi ni med mojimi top serijami, ampak igra, Lynch, muzika, prizori... Je nekaj, kar ji da poseben čar.

Tudi sam sem videl precej serij in filmov, je pa res da gledam precej raznolike žanre (še najmanj mogoče zf serij), zato me je Last of us navdušil. Ne poznam igre, tako da je zame zgodba nova. Mogoče je razlog tudi v tem, da pogledam en del in naslednjega čez en teden in ne kot veliko serij prej, ko sem jih pogledal več delov enega za drugim. Mogoče je to pri meni vzbudilo željo, zanimanje, tist čar. Mi je všeč ideja, kako so predstavljeni ljudje v tej seriji, kako ljudje postanejo egoisti, kakšna močna volja po preživetju, čeprav je vse videti brezupno, skratka, vse najslabše lastnosti ljudi, pridejo ven v takih epskih dogodkih (kot zdaj potres v Turčiji in Siriji, kjer je na vrsti plenjenje in boj za preživetje).

• Všeč mi je

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.569
10.785
113
aja drugače pa tudi ta deklina v last of us, je nonbinary al neki, tak da woke je v vseh porah. Ona ki je pa dala faco v igri je pa itak vmes spol spremenila in se išče .
Tak da zadaj so težke travme s sprejemanjem očitno.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
No, zunaj je že 7 del The last of us... kje ste spet komentatorji woke in gay scen :aplauz:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Point je v tem, da del pokaže, da lahko tudi v tako sfiženem svetu ljubimo in skrbimo drug za drugega. Da ne gre samo za golo preživetje, ampak tudi občutenje ljubezni, najsi bode hetero ali homo.
Kot so že omenili, je v Igri Bill nosil precej večjo vlogo kot tukaj. Meni je bil del odličen, prav pasala je ena umirjena epizoda, ker sedaj naprej je zelo pestro.

Tiste, ki pa moti tale gejevska zadeva, ki je mimogrede bila prikazana zelo lepo, naj kar prenehajo z to serijo, ker v drugi sezoni bodo prišle na plano precej večje zadeve, kar se tiče geyevstva itd
Točno tako, sam kot vidiš fantički še niso zadost odrasli, da bi štekali 3. del serije, predvsem da bi vedeli, kaj je ljubezen. Nekateri pač nikoli ne bodo, spet drugi bodo dojeli, ko bo šlo proti koncu, spet tretji pa niso ziher v svojo spolnost in se bojijo, da se jim bo kaj med nogami prebudilo ob seks sceni med dvema moškima in raj zamižijo.

• Všeč mi je
Reactions: pocast

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.569
10.785
113
zadeva je takšna v špilu, niso si zdaj to zmislili, je pa špil precej woke...ampak to je pač kalifornija, in holywood, mislim da tam ima sedež naughty dog... in je bilo precej izpostavljeno tej agendi pred leti...
In maš pol tole.

Sej pravim tale faco je tale Ellen Page posodila, ki je danes ded. https://en.wikipedia.org/wiki/Elliot_Page. in to 2013, tak da ozadje v resnici je pomojem še bolj woke in fakdup kot pa sama igra oziroma zdaj serija.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Ma ta dva v tretjem delu pa res nista bla woke. Pač dva čist verjetna in normalna homoseksualca ki sta se našla v kaosu in celo uspela 20 let srečno preživet. Seveda to vidiš, če ti predsodki ne zaslepijo možganov. Da je pa vsak tadrug najstnik v novodobnih Netflix serijah gej je pa totalno pretiravanje v drugo smer. Ampak tale serija zaenkrat ni bila niti blizu tega.

• Všeč mi je
Reactions: bizi in aljoman

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Točno tako, sam kot vidiš fantički še niso zadost odrasli, da bi štekali 3. del serije, predvsem da bi vedeli, kaj je ljubezen. Nekateri pač nikoli ne bodo, spet drugi bodo dojeli, ko bo šlo proti koncu, spet tretji pa niso ziher v svojo spolnost in se bojijo, da se jim bo kaj med nogami prebudilo ob seks sceni med dvema moškima in raj zamižijo.
Oh marija pomagaj. A prav nadinteligenten moraš biti, da štekaš tretji del? Se pravi to ni povprečna komercialna serija za mase ampak težka strokovno znanstvena oddaja namenjena ozkemu krogu intelektualcev? Sem že napisal pa bom še enkrat, zaenkrat sem vse to že videl v TWD, tudi ljubezen med istospolnimi. Nič novega nič posebno težkega za razumeti, vse skupaj pa zelo razvlečeno in dolgočasno.

• Všeč mi je