Par malenkosti v zvezi z urejanjem stanovanja

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
tele vortice sem samo take montiral da si z fazo določil hitrost. Se pravi da nisi mogl vsakič spreminjati hitrosti. Tako kot si prvič zvezal, tako je potem delalo. Če pa bi želel spreminjanje hitrosti bi pa že itaq rabil drugačno stikalo za ventilator, ker ne vem kako bi na ON/OFF stikalu uštimal 3 stopnje.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
tele vortice sem samo take montiral da si z fazo določil hitrost. Se pravi da nisi mogl vsakič spreminjati hitrosti. Tako kot si prvič zvezal, tako je potem delalo. Če pa bi želel spreminjanje hitrosti bi pa že itaq rabil drugačno stikalo za ventilator, ker ne vem kako bi na ON/OFF stikalu uštimal 3 stopnje.
Ok, mi je jasno. Za stikalo sem mislil trostopenjsko stikalo. Torej stopnje 0, 1, 2. Verjetno pa rabiš za tole tri kable, drži? Dve fazi in eno nulo?

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Ok, mi je jasno. Za stikalo sem mislil trostopenjsko stikalo. Torej stopnje 0, 1, 2. Verjetno pa rabiš za tole tri kable, drži? Dve fazi in eno nulo?

to bi pa pomoje šlo ja. Zemljo pa lahko porabiš za drugo fazo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik hooger pravi:to bi pa pomoje šlo ja. Zemljo pa lahko porabiš za drugo fazo.
Ok, torej sem pravilno po kmečko razmišljal.
grin1.gif

Bom sedaj kolega električarja zamoril, da bi mi tole zrihtal kot mora biti. Sam se ničesar takega ne dotikam več po parih (dragih) ekscesih.
grin1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Naslednja zadeva, ključi.

Imam CISA ključe z nekimi vdrtinicami noter.
Moja vprašanja:
1.) Pridejo zraven teh ključev kakšni certifikati?
2.) Če da, je možno preveriti št. izdelanih ključev?
3.) Lahko te ključe vsak ključavničar naredi?

Še slikca ključa:
h4-DSCN45.jpg

Sam imam ključe s certifikatom. Ko sem enga zgubu in sem dal delat novga, me je dečko vprašu po certifikatu. Ko sem mu reku, da ga nimam sabo, je začel pilit in mi ob tem razlagal, da mi to sicer ne bi smel naredit brez certifikata bla bla bla... Tako da, če imaš certifikat, še ne pomeni, da imaš samo toliko ključev kot je zabeleženo. Kr zamenat ključavnico.
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.788
6.770
113
pri taščici
Ja samo Titanove ključe (podobne oblike) pa mi delajo brez ceritfikatov. Je pa res da so trije ključi dražji kot če bi kupil novo ključavnico s tremi ključi?! (cca 6-7 evrov komad)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.788
6.770
113
pri taščici
Sicer se ne vidi ravno najbolje, jaz se pa tudi ne spoznam v nulo v te materiale, ampak jaz bi rekel da je to iverka-iverna plošča?!

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Surova iverna plošča. Če ima pa lice barvno, npr belo ali pa kao masivni les, je pa iveral.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Pozna kdo termostat na sliki? Namreč nikjer na njem ne piše tip ali proizvajalec. Potreboval bi namreč navodila, ker se mi tudi sanja ne, kako to deluje.

PS: Termostati imajo sicer dosti podobno logiko. A bi morda kdo iz spodnje slikce razvozlal osnovne nastavitve?

tqj-DSCN45.jpg

z-DSCN45.jpg
Zdej - če je kaj logike na teh italijanskih jajcih:
Lu, Ma itd so dnevi v tednu Lunedi martedi mercoledi itd, na displaju pod napisom je ponavadi črtica, ker dan je - nastavljaš s knofi zgoraj držiš Lu-Do in + ali - na spodnjih dveh. S knofom 0-23 nastavljaš uro (tekočo), simbol urice ti da možnost nastavljanja vklopa, simbol T določiš temperaturo, simbol sonček/snežinka nastaviš gretje/hlajenje. Mal probaj ne more bit neka znanost. Drž zgornji knof in nastavlja s spodnjima trikotnikoma gor/dol.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Surova iverna plošča. Če ima pa lice barvno, npr belo ali pa kao masivni les, je pa iveral.
Danke. Je brez barvnega lica, torej je surova iverna plošča. Bemu, ko sem spraševal po trgovinah, so me vsi gledali, kot da bi z Marsa padel.
confused-1.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Kot sem že zgoraj napisal je to po vsej verjetnosti embalažna iverka, ki je še dosti slabše kvalitete kot navadna iverka. Tako da če iščeš kaj podobnega bo hitro dobro, ker embalažna iverka je največji šrot kar obstaja.
Na vašem koncu pa jo bi mogoče dobil tu.

Aja pa še to, pri iveralu sta vedno obe strani prevlečeni s folijo. Ne obstaja iveral, ki bi bil prevlečen samo po eni strani.

lp

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Kot sem že zgoraj napisal je to po vsej verjetnosti embalažna iverka, ki je še dosti slabše kvalitete kot navadna iverka. Tako da če iščeš kaj podobnega bo hitro dobro, ker embalažna iverka je največji šrot kar obstaja.
No, točno to rabim
grin1.gif
.
Namreč potrebujem za stene po lesenih rešetkah v kleti. In embalažna iverka bo več kot odlična, saj se nič ne bo obešalo gor, le da se ''zaprejo'' rešetke.

PS: Če ima kdo odveč te embalažne iverke, se priporočam na PM.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
V originalu so steklena vrata na elementu kot kaže spodnja slika:
sz1-Slika-.jpg

Želel bi si pa takšna (motno steklo in pa ALU okvir okrog) kot so na spodnji sliki (sicer program Pepita od Alplesa): pozna kdo kakšnega steklarja, mizarja, ki bi to lahko naredil?
g3i-Slika-.jpg

Ker je slika precej majhna, za boljšo predstavo še spodnja, ki pa mi ni tako všeč in pa steklo ni motno:
kyl-Slika-.jpg

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
bonk.gif

ampak vedi da se iverka ne razume dobro z vlago, sploh pa ne z vodo - jo napne in zagnije, sploh na nezaščitenih robovih
cry12bpy.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.788
6.770
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
No, točno to rabim
grin1.gif
.
Namreč potrebujem za stene po lesenih rešetkah v kleti. In embalažna iverka bo več kot odlična, saj se nič ne bo obešalo gor, le da se ''zaprejo'' rešetke.

PS: Če ima kdo odveč te embalažne iverke, se priporočam na PM.
No potem nisem učil preveč krive vere, iverko sem zadel, nisem pa vedel, da obstaja tudi "embalažna"
Sicer pa:
Če rabiš samo vizualno "zapreti" bi se mogoče dobilo še kaj tanjšega - kak lesonit ali kaj podobnega. Cen pa ne poznam. Preveri v lokalni "lesni" trgovini

Aja lesonit ali njemu podoben material je ponavadi uporabljan za "hrbte" pri omarah. Če ne veš kaj je hrbet omar. To je tisto kar je na omari na nasprotni strani vrat (ob steni)
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Torej, zanima me, če lahko kdo uredi kaj nadstandardnega popusta pri opremi naslednjih proizvajalcev:
Gorenje pohištvo
Fackelmann kopalniško pohištvo

PM.

PS: Seveda bo tudi nasvet, kje se da ugodno dobiti omenjeno opremo, zelo dobrodošel.

EDIT: Dodan še Alples.

Nazadnje urejeno: