Par malenkosti v zvezi z urejanjem stanovanja

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Ima kdo kakšno okvirno ceno vgradnih drsnih lesenih notranjih vrat? Dimenzije 80x205. Nič posebnega, navadna iverka, barvane v sivo. Zanima me le okvirno...

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
lahko jih naredis tudi sam...

kupiš "kit" ki ima u profil z koleščki na katere pritrdiš vrata...v spominu imam ceno okoli 50-60e
vrata pa daš zrezat (iveral) v obi/bauhaus/hobby tvoja kvadratura je cca 30€...

te bo pomoje prislo najceneje na ta način...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Mah, bi vseeno raje dal delat nekomu, ki se spozna. Namreč vodila in vse so že vgrajena, potrebno bi bilo le zamenjat leseni del (oz. ga prilagoditi) in pa vratna krila namontirat. Raje ne povem kakšen predračun sem dobil od enega ''preferiranega'' izvajalca za ušiva tri vrata
jezen.gif
. Se.išče.alternativa.press

Aja, pa ravno najcenejših vodil in tega ne bi imel. Bi pokvarilo vse ostalo.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
jaz sem jih v najemniškem stanovanju montiral pred desetimi leti, pa še vedno delajo kot šus...
pa veš kako se dela s stvarmi v tujem stanovanju, pa še štirje podnajemniki so se v tem času zamenjal...

a to bi ti rabil ravno krilo ali prav v stilu ostalih vrat? Ker če ti bo nekdo nekaj predeloval, čisto razumem da je predračun da boli glava...
vse kar je ekstra vsak hoče nabit ceno, seveda pa obstajajo izjeme...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Rabim čisto navadno ravno krilo, brez vzorcev brez vsega. Pripravljen sem plačati tudi čisto nov lesen del, da se ne bi izvajalec jajcal z dodelovanjem obstoječega. Torej leseni štoki ven in novi noter ter vratno krilo noter. Je pa že vse vgrajeno noter, le tip vrat se bo zamenjal, zato je potrebno malce dodelat oz. zamenjat leseni del (štoki in pa vratno krilo).

Vodila in vse je že vgrajeno noter in se tega ne dotika. Ne bi rušil stvari.
Sicer bi povedal ceno, ampak čakam na okvirno ceno, da vidim kako in kaj.

Za tisto ceno se pa skoraj sam izučim za mizarja in si jih sam stesam
13.gif
.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
zakaj pa ne gres kupit novih vrat in štokov, pa jih vgradiš sam? itak je sedaj to vse montažno tako da gre BP...tudi ce imaš slepe štoke jih lahko montiraš sam.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
zakaj pa ne gres kupit novih vrat in štokov, pa jih vgradiš sam? itak je sedaj to vse montažno tako da gre BP...tudi ce imaš slepe štoke jih lahko montiraš sam.
Mah, to je zadnja varianta. Bomo videli...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
Predvidevam da imaš to tam ob IT meji.
A lahko prilepiš sliko starih vrat. Sicer približno vem kakšne so bile drsna vrata med kako kuhno in dnevno, ampak kakšna imaš pa ti pa si ne predstavljam najbolje

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Dobi se nastavek za žiletke v vsakem bauhaus stajl centru.

Če pa še kaj ostane (odvisno od ploščic) pa drgneš tako, da delaš svaljke.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Torej, zanima me naslednje.
Nabavil sem vgradno LED svetilko, ki je sicer namenjena vgradnji v knauf. Okoli nje pač mora biti prostor, itd.
Sam bi pa rad to vgradil v betonsko okroglo vdolbino, globoko cca. 13 cm. Način, kako se svetilka drži s ''fedri'' naj bi se sicer oprijel na za knauf ploščo, ampak če bo lepo vdolbina, predvidevam, da tukaj ne bi smelo biti težav z oprijemom. ''Fedri'' so namreč dovolj močni.
Zanima me pa naslednje. Lučka ima to belo škatlico (kot sledi na sliki), v kateri ni nič, temveč tam le priključiš elektriko na lučko. Predvidevam, da je tako proč, kot je na sliki zaradi segrevanja grla lučke (GU10). Zanima me, ali bo zelo narobe, če jaz to škatlico odstranim in direktno zvežem elektriko na kabel. Bel ovoj je verjetno temperaturno obstojen, torej, če bi dal dovoden kabel v enak ovoj predvidevam, da ne bi smelo biti težav? Drži? Ali je funkcija te škatlice še kakšna druga in lahko kaj skurim s tem?

Lučko imam sicer na testu, tako da jo lahko še vrnem.

gvw-DSCN45.jpg

Še navodila za vgradnjo:
vhg-DSCN45.jpg

Velika resolucija ( klik ).
wlu-DSCN45.jpg

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Kateri ''zaščitni'' premaz priporočate za stensko barvo. Torej potrebujem tisto, da ko se karkoli prime na steno ali umaže lahko s čistilom spraviš dol. Nastane kot ''lakast'' sloj. Običajno je v blokih do višine dveh metrov. Potrebujem pa zraven štedilnika, torej bo tudi od hrane (precej trdovratno).

Tamaya

Zelenc'
7. apr 2008
9
0
1
Ali je stena že pobarvana v željeno barvo? Pa rabiš samo premaz ? Potem ne vem odgovora, če pa še nimaš nič od tega pa poglej pralne barve od proizvajalcev Sigma, Jub, Color, Oikos, Sandtex, Sikkens, Sefra,... v glavnem vsak proizvajalec barv jih ima.... Kolegica ima od sigme v kuhinji, pa se obnese, samo je še dokaj novo vse skupaj, kako bo čez čas pa ne vem.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Torej, zanima me naslednje.
Nabavil sem vgradno LED svetilko, ki je sicer namenjena vgradnji v knauf. Okoli nje pač mora biti prostor, itd.
Sam bi pa rad to vgradil v betonsko okroglo vdolbino, globoko cca. 13 cm. Način, kako se svetilka drži s ''fedri'' naj bi se sicer oprijel na za knauf ploščo, ampak če bo lepo vdolbina, predvidevam, da tukaj ne bi smelo biti težav z oprijemom. ''Fedri'' so namreč dovolj močni.
Zanima me pa naslednje. Lučka ima to belo škatlico (kot sledi na sliki), v kateri ni nič, temveč tam le priključiš elektriko na lučko. Predvidevam, da je tako proč, kot je na sliki zaradi segrevanja grla lučke (GU10). Zanima me, ali bo zelo narobe, če jaz to škatlico odstranim in direktno zvežem elektriko na kabel. Bel ovoj je verjetno temperaturno obstojen, torej, če bi dal dovoden kabel v enak ovoj predvidevam, da ne bi smelo biti težav? Drži? Ali je funkcija te škatlice še kakšna druga in lahko kaj skurim s tem?

Lučko imam sicer na testu, tako da jo lahko še vrnem.

gvw-DSCN45.jpg

Še navodila za vgradnjo:
vhg-DSCN45.jpg

wlu-DSCN45.jpg

Iz slik je razbrati, da je to res samo priklop. Lahko jo odstraniš in uporabiš navadne lustrkleme. Jaz sem na štenge montiral vgradne tamale reflektorčke v tagloboke instalacijske doze, fedre sem pometal ven in okrove fiksiral s silikonskim kitom. Temperatura ne bo problem, ker reflektorčki poleg svetlobe reflektirajo tudi toploto. Je pa fajn, da se reflektorčka ne dotika nobena gorljiva stvar (les, plastika..)

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Toplota ne bo problem. namreč so LED diode z GU10 grlom. Tudi po 1 uri niso niti skoraj nič tople, poraba pa le 1w na žarnico.
shocked-1.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Potem pa sploh nimaš kaj študirat. LED diode ne proizvajajo vročine, kot klasične žarnice, ki 90% energije pretvorijo v toploto, ostalo pa v svetilnost.
cheer.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Verjetno bolj za okras kot resno osvetljavo. No, svetlo sicer je, ampak brati ne moreš. Pa bolj hladna, modrikasta oz. popolnoma bela svetloba je.