Par malenkosti v zvezi z urejanjem stanovanja

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Zanima me, če se da dobiti ''nižji'' sifon za umivalnik. Gre se mi za vsak cm, zato me zanima, če je možno dobiti ''sploščen'' sifon, kot je npr. za kopalno kad. Ali lahko to pomeni kakršnekoli negativne vplive (npr. smrad, nepožiranje, itd.), če original daljši spodnji del sifona ''skrajšam''.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Kakšno imate mnenje o temule tušu Eisl.? Da se ga sicer dobiti še precej ugodneje. Predvsem me zanima kako je s samimi produkti Eisl. Namreč prvič slišal, je to kvaliteta, srednji razred, kitajsko sranje?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Potreboval bi spodnjo stvar. Ve kdo, kje se da dobiti?
Kar še vem je oznaka A-521.
309338-Okovje.JPG

Priponke

• 309338-Okovje.JPG
    309338-Okovje.JPG
    10,3 KB · Ogledi: 306

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Sem nabavil dve teli žarnici. Sedaj bom pa potreboval še dodatno količino, pa me zanima, če se da tole še kje ceneje dobit, namreč niso ravno poceni. Torej, neke noname sem našel za 9,5 EUR, od Osrama po 11,5 EUR. Izbira je bila lahka. Torej, je možno še kje dobiti cene te stvarce? Sicer pa zakon tole. Kurijo namreč cca. 1W, ko so vključene
cheer.gif
, je pa res, da niso za prostore, kjer je potrebna močnejša osvetlitev.

Žarnice so pa takšne, kot je na spodnji sliki.
wlu-DSCN45.jpg

Nazadnje urejeno:

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
dobi se prav lak za čez jupol, moja mama ga je dala na določenih stenah v mat izvedbi, pa izgleda prav cool, pa še pralen je...
kupila ga je pa v Bauhasu

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Potreboval bi L profil za montažo police na zid. Problem je v tem, da tile, ki se dobijo v Merkurju izgledajo precej ''enostavno'' (beri grdo). Kje bi se dalo dobiti kaj lepšega (morda srebrna barva, krom, itd.). Gledal že v Trzinu v Sau...., pa nimajo nič pametnega, ravno tako tudi v trgovini s trakovi v Šiški.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Kolk močan bi pa moral bit profil?
Lahko vzameš kakega iz eloksiranega aluminija, če ne bo preveč obremenjen.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Ni treba močno. Gor bodo dve manjši roži, pa še kaj podobnega, je pa res 30cm globoka lesena polica (kar tudi nekaj da na teži). Dobro pa je, da je del, ki gre na steno daljši od 20 cm in ima luknje na obeh koncih, ker gre v knauf, pa le te ne smejo biti preveč blizu. Kje se pa to da kupit?

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Jah, 30cm... ročica je dolga, tudi sile bodo kar velike, tam na pregibu.
Če hodiš kaj po Ljubljani, pojdi v eno štacuno med Celovško in obvoznico, nekaj na B, se ne spomnim zdajle točno. Majo tam svašta.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Še eno pitanjce.
Pri umivalniku je med umivalnikom in steno rahla špranjica (cca. 1 mm oz. še manj). Ker me moti, da gre voda za to, sem si nabavil tisti plastični ''trak'' (kot v kuhinji), katerega prilepiš gor in naj bi bilo to to. Je bilo par dni, potem se je, kljub temu, da je bilo lepilo precej močno, vse skupaj odlepilo. In sem na istem. Sicer bi lahko dal silikon, ampak le ta postane po letu (tudi posebni sanitaren) rumenkast.
Se da to še kako rešit, ali ostane le to, da pač vsako leto menjam silikon.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Pozna kdo termostat na sliki? Namreč nikjer na njem ne piše tip ali proizvajalec. Potreboval bi namreč navodila, ker se mi tudi sanja ne, kako to deluje.

PS: Termostati imajo sicer dosti podobno logiko. A bi morda kdo iz spodnje slikce razvozlal osnovne nastavitve?

tqj-DSCN45.jpg

z-DSCN45.jpg
No, sem rešil.
Končno mi je kanilo, da je pa to termostat od Vimar-ja, saj je vgrajen v tisto ohišje. In sem se tako ustavil v podjetju Marchiol na Letališki, kjer so imeli še vedno navodila za ta star termostat in so bili toliko prijazni, da so mi naredili kopijo.
Vse pohvale v glavnem. Tako se dela.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Kje dobiti takšne plastične ''manšete''?
V Merkurju in podobnih trgovinah imajo le klasične, ki so iz kovine in pa bolj zaobljene.
ii-DSCN49.jpg

m4o-DSCN49.jpg

kbv-DSCN49.jpg