Novi VW Passat B9

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.458
432
83
Da. Al pa na shell.

Ce si sirotinja, ki 95 tanka, seveda. Tajkuni na 100-tki imajo povsod e5.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.458
432
83
Piše na vsaki ročki / točilnem mestu. Ampak s precej manjšimi črkami kot "bencin" ali "dizl" :p
In večina to spregleda. In tudi sicer ne vedo kaj te oznake sploh pomenijo.

• Všeč mi je
Reactions: sad in CLIO15

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.676
390
83
Kras
www.mtl.si
Aja Mtl, mogoče pa vseeno lahko na elektriko se voziš.
Jabe ti je izracunala kakšne popuste dobiš.
Če pa rabiš poceni polnjenje na poti, pa ima Petrol in Ionity pakete.
Ionity power pass je 39 Cent / kwh pri naročnini 11,99€.
Sem videl izračun od Jabe in mi je vse jasno, ampak v mojem primeru ne pride v poštev iz večih razlogov.
En od teh je recimo, da je trenutno vozilo zamortizirano in je strošek izgube vrednosti praktično ničen. Karkoli kupim novejšega ICE/EV sem globoko v minusu ;).
In (razen ene pomembne zadeve :mad: , upam da jo bom rešil) sem z vozilom izjemno zadovoljen, sploh ker je v njega vloženega tudi nekaj denarja v izboljšave in mi totalno ustreza. Zato ga bom poizkušal zvozit do konca. Vreden itak ni več skoraj nič. Nisem pa mahnjen pri teh zadevah (čeprav mi je to hobi in uživam v njih) na to, da moram imeti najnovejši avto vsako drugo leto doma ;).
Ehmmm....saj veš da je od Grosuplja do Lj 15km? To prides s PegPerego bagrčkom...a z Gte pa ne gre?
Prosim dokaži to trditev, do takrat pa ni potrebe po cinizmu in zaničevanju vozil, ki nekaterim ustrezajo in so zadovoljni z njimi. Če tebi ne ustreza, še ne pomeni, da je zanič. Napisal sem pa realno izkušnjo stranke/strank, ki upam da bo komu pomagala pri odločitvi. Tvoj komentar pa pomaga le dvigovanju tvojega ega.
In še to: eno je Rudnik, drugo je pa recimo Vižmarje. Je iz Grosuplja kar nekaj razlike v km med njima, a ne?

Za vožnjo z bagerčkom bo dovolj do Rudnika. :evil:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.183
6.737
113
Moj point v teh preklanjih ni, da je moj izracun edini pravi posploseno, ampak da demantiram mite, da pa je pac nek drug aksiom kar za vse.

Kar mene na vsake tok spana je nepripravljenost v kombinaciji z nesposobnostjo (veckrat kot sem bila na zacetku verjeti) izracunati vsaj zase, kaj pomeni ena ali druga ali tretja ali n-ta opcija, in bolje je ta del nejasen, bolj goflja dela. Kot da jazik lahko skrije ta deficit. Se bolj očiten postane.

Moja tabelca je bila izzvana tukaj gor s strani takih, pa še vedno je žal edina, ki jo lahko vidimo. Uposteva pa seveda stanje od momenta dalje, ko je nakup avta nekako neizogiben. Menjava delujocega je zamaknila ta moment za 3 leta.

• Všeč mi je
Reactions: mtl

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.676
390
83
Kras
www.mtl.si
Seveda, vsak ima svoje predpostavke in želje, zato pa potem pride različna optimalna izbira ven. :)
Itak pa nov avto v večini primerov ni stroškovno smiselna varijanta, razen če naletiš na limono.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.587
1.492
113
Sem videl izračun od Jabe in mi je vse jasno, ampak v mojem primeru ne pride v poštev iz večih razlogov.
En od teh je recimo, da je trenutno vozilo zamortizirano in je strošek izgube vrednosti praktično ničen. Karkoli kupim novejšega ICE/EV sem globoko v minusu ;).
In (razen ene pomembne zadeve :mad: , upam da jo bom rešil) sem z vozilom izjemno zadovoljen, sploh ker je v njega vloženega tudi nekaj denarja v izboljšave in mi totalno ustreza. Zato ga bom poizkušal zvozit do konca. Vreden itak ni več skoraj nič. Nisem pa mahnjen pri teh zadevah (čeprav mi je to hobi in uživam v njih) na to, da moram imeti najnovejši avto vsako drugo leto doma ;).

Prosim dokaži to trditev, do takrat pa ni potrebe po cinizmu in zaničevanju vozil, ki nekaterim ustrezajo in so zadovoljni z njimi. Če tebi ne ustreza, še ne pomeni, da je zanič. Napisal sem pa realno izkušnjo stranke/strank, ki upam da bo komu pomagala pri odločitvi. Tvoj komentar pa pomaga le dvigovanju tvojega ega.
In še to: eno je Rudnik, drugo je pa recimo Vižmarje. Je iz Grosuplja kar nekaj razlike v km med njima, a ne?

Za vožnjo z bagerčkom bo dovolj do Rudnika. :evil:
Kaj se peniš okol ust? Napisal sem da NE verjamem da GTE NE zmore! Kaj ima tu moj ego, kje je tu zaničevanje?