Novi Prius

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Torej če plačam kazn za pas sem še kr kriv al kaj?

Jasno da si kriv. Saj mene ne gane prevec, dokler nimam jaz zaradi tega skode, a ce ze vprasas, potem ja, seveda si kriv. Kazen ni stvar, ki izbrise krivdo, ampak je samo posledica dokazane krivde. Placas jo, zivljenje gre naprej, kriv si pa seveda.

Jaz sem zato vprasal koliko stane kazen in kaksne so morebitne posledice, da dobim celotno predstavo. Izracunati koliko je razlike na liter in to pomnoziti s porabljenimi litri znam tudi sam
smile-1.gif
Ce se pa res izide racunica, bi bila pa stvar smiselna. Jaz sem v zivljenju samo enkrat videl (pa se to je ze par let nazaj), da je tista notranja kontrola nekoga ustavila ob cesti (osebni avto). Zdaj ali je bilo to za preverjanje goriva ali kaj cisto tretjega, pa ne morem vedeti ...

Gglede predelanega jedilnega olja: to najbrz ves da je treba placati ene davke (trosarino ?), ce se zelis legalno voziti s tem ? Ker se zavoha ze brez da bi vtaknil kaj v rezervar, je najbrz tukaj se toliko tezje goljufati.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ne ne ti mešaš, ti mešaš biodizel ter navadno odpadno olje na katerega tudi gredo stari golfi
smile-1.gif
Na tisto svinjarijo ne rabiš nič trošarin plačat.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Zaenkrat. Pocakaj se kako leto, da Slovenija bankrotira, kot Grcija. Pa bo uvedena trosarina na plin, skurjeno pomfri olje in izdihan co2.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ne ne ti mešaš, ti mešaš biodizel ter navadno odpadno olje na katerega tudi gredo stari golfi
smile-1.gif
Na tisto svinjarijo ne rabiš nič trošarin plačat.

Jaz sem napisal, da je za predelano jedilno olje (tisto od siptarja in podobno) treba placati ene davke in v to sem precej rpeprican. Nisem omenjal nobenega biodizla, ne vem kako je s tem. Nimam volje iskati vira, a ker ti trrdis, da se motim, najdi vir, ki to dokazuje, pa bom spremenil svoje misljenje
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Nimam vira, niti ga ne bom iskal ker me zadeva enostavno ne zanima. Zagotavljam ti le da če se v tank poserjem in grem gor še scat in če mi potegnejo to ven s tanka mi ne morejo nič. Moja stvar. Torej nevem zakaj bi mi kak davek kasirali če vlijem v tank olje zvezda ki ga seveda regularno kupim in mi po tem avtomobil celo gre
smile-1.gif
Če že kdo bi me lahko kaznovala policija ker pač s tem ko tankam v avtomobil to sranje najbrž tvegam določene stvari (sicer nevem katere) ampak ajde...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Nimam vira, niti ga ne bom iskal ker me zadeva enostavno ne zanima. Zagotavljam ti le da če se v tank poserjem in grem gor še scat in če mi potegnejo to ven s tanka mi ne morejo nič. Moja stvar. Torej nevem zakaj bi mi kak davek kasirali če vlijem v tank olje zvezda ki ga seveda regularno kupim in mi po tem avtomobil celo gre
smile-1.gif
Če že kdo bi me lahko kaznovala policija ker pač s tem ko tankam v avtomobil to sranje najbrž tvegam določene stvari (sicer nevem katere) ampak ajde...

WORD!

Gostinec kupi zvezda olje in plača davek. Speče zrezek in krompir, ga proda in spet plača davek.
Pol pa ga ti še enkrat uporabiš (namesto da gre v wc) in bomo še enkrat plačevali davek?

@others
Ok, vem da pahor nima podstrešja pospravljenega, pa da bi mu jelinčič mogo na čase s flobetrom pomagat pri tem, ampak
tako butaste pa še ne. Olje gre v wc mi ga bi pa risajklali in še enkrat uporabili (in s tem prišparali nafto, da jo bo zmanjkalo
kako leto kasneje) folk bi pa še davke plačeval? Jebomater sn na kurjaču kolko gre pa še čez.

Nevem če nem naše 4x4 delovne mule fiat pande ki ima porabo 5l bencina, swapnil motor z kakim od G1 pa še tam točil kurjača.

Študiram, da bi še se od elektra odklopil, kupil 2 poštena generatorja in še tisto ulafal na kurjača.

Pyzda no, folk bi si rad prišparal kak evro (ki ga bom nakocu itak zabil v tej državi in plačal davke) da si lahko mogoče kupi
kdaj pa kdaj kak bombonček za dušo, ki pa je kot omenjeno itak spet obdavčeno.

Kak pri pyčki materni nem na kurilcu če dam z slovensko 500€ plačo 100€ za vinjeto za več kot pol manj avtocest ko jih
imajo avstrijci ki dajo za vinjeto 75€ pri plači 900€. Pa ne me jebat no, letim od doma do službe pa moram met 100€
vinejto, lokalni tovornjakar ki 4x bol uničuje cesto pa je ne rabi.

Pa ne razumem vas, pa kaj bote lastne froce dol slekli pa pahorju nesli al kaj?

Bedaki, začnite šparat ki lahko in kak lahko, na stara leta nebomo meli za čungalungo kajšele za vinjeto.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.407
2.478
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
smile-1.gif

WORD!

Gostinec kupi zvezda olje in plača davek. Speče zrezek in krompir, ga proda in spet plača davek.
Pol pa ga ti še enkrat uporabiš (namesto da gre v wc) in bomo še enkrat plačevali davek?

@others
Ok, vem da pahor nima podstrešja pospravljenega, pa da bi mu jelinčič mogo na čase s flobetrom pomagat pri tem, ampak
tako butaste pa še ne. Olje gre v wc mi ga bi pa risajklali in še enkrat uporabili (in s tem prišparali nafto, da jo bo zmanjkalo
kako leto kasneje) folk bi pa še davke plačeval? Jebomater sn na kurjaču kolko gre pa še čez.

Nevem če nem naše 4x4 delovne mule fiat pande ki ima porabo 5l bencina, swapnil motor z kakim od G1 pa še tam točil kurjača.

Študiram, da bi še se od elektra odklopil, kupil 2 poštena generatorja in še tisto ulafal na kurjača.

Pyzda no, folk bi si rad prišparal kak evro (ki ga bom nakocu itak zabil v tej državi in plačal davke) da si lahko mogoče kupi

Kak pri pyčki materni nem na kurilcu če dam z slovensko 500€ plačo 100€ za vinjeto za več kot pol manj avtocest ko jih
imajo avstrijci ki dajo za vinjeto 75€ pri plači 900€. Pa ne me jebat no, letim od doma do službe pa moram met 100€

Bedaki, začnite šparat ki lahko in kak lahko, na stara leta nebomo meli za čungalungo kajšele za vinjeto.

Cel sistem je preživet, pa če bo na vladi Pahor ali kdo drug. Treba si je zmislit nekaj novega in poštenega za vse. Ampak do tega še dolgo ne bo prišlo, bo treba vmes kako svetovno vojno žal.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
smile-1.gif

WORD!

@others

Cel sistem je preživet, pa če bo na vladi Pahor ali kdo drug. Treba si je zmislit nekaj novega in poštenega za vse. Ampak do tega še dolgo ne bo prišlo, bo treba vmes kako svetovno vojno žal.

Hja, jaz se vozim za 0.25 EUR/100km. Pa ne na kurlica
grims-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Hja, jaz se vozim za -0,98 EUR/100km. In to na nafto. Zakaj spredaj minus?

(služben avto, glede na kilometre in mojo plačo je to računica)
smile-1.gif

Pa še privat ga lahko uporabljam, tu spet nič ne tankam.

Če že tiče merimo.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
smile-1.gif

Vcasih je bila ena slovenska stran, kjer je avtor opisal postopek predelave odpadnega jedilnega olja in pravne implikacije. Precej preprican sem, da je bilo omenjeno, da je treba placati trosarino ali nekaj podobnega, potem se pa lahko cisto legalno vozis na to in se evdno pride cenejse kot diesel iz pumpe. Napisano je bilo tudi, da je tip rabil precej casa, preden je nasel na DURS nekoga kompetentnega, da je stvar uredil. Te strani ne najdem vec, niti nimam ideje pod kaj bi iskal. Morda se je kdo spomni ?

Ti placas ob nakupu Zvezde DDV, ki nima veze s trosarinami na goriva. Ce tako pogledas, potem bi se moralo biti cisto legalno voziti tudi na kurilno olje, saj tam tudi placas DDV ob nakupu, kajne ?
evil.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

smile-1.gif

Če že tiče merimo.

No, če že merimo tiče na tak način, potem se jaz vozim za -72 EUR/mesec, glede na to, koliko dobim za prevoz, pa koliko dam za elektriko.
wink-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Hm zanimiva računica. Jaz imam -11,6€/100km. Še par mesecev, jeseni nam pa tako ali tako prevoz ukinejo.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Kako pa to? Saj je nadomestek za prevoz na delo z zakonom določen.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Trenutno še, ampak vlada bi ta zakon jeseni rada spremenila ter črtala malico in prevoz na delo. Pravijo, da je to prevelik strošek za delodajalca.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

smile-1.gif

Če že tiče merimo.

No, če že merimo tiče na tak način, potem se jaz vozim za -72 EUR/mesec, glede na to, koliko dobim za prevoz, pa koliko dam za elektriko.
wink-1.gif

nisma se razumela, jaz za gorivo ne dam evra,
vbistvu sem še placan skoraj  po kilometru ki ga naredim; z njihovim brum-brum-om, ki ga se privat koristim.

Nazadnje sem s svojim denarjem tankal pred uff leti :D

in ce nebi mel logike kurjaca, se sluzbe nebi mel...
(dnevno nam 8 kombijev dela skupno cca. 1500km, zracunaj si prihranek konec meseca, kajšele konec leta)

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Trenutno še, ampak vlada bi ta zakon jeseni rada spremenila ter črtala malico in prevoz na delo. Pravijo, da je to prevelik strošek za delodajalca.

Pol bomo pa rekli, da je ta vlada prevelik strošek za nas in bomo mi njih črtali.

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:

Pol bomo pa rekli, da je ta vlada prevelik strošek za nas in bomo mi njih črtali.
To bi pa rad videl. Še v Grčiji se nič ne zgodi, kaj šele pri nas. Pa tam kurijo avte, trgovine, ulice, itd.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.638
4.370
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

smile-1.gif

Če že tiče merimo.

wink-1.gif

nisma se razumela, jaz za gorivo ne dam evra,
vbistvu sem še placan skoraj  po kilometru ki ga naredim; z njihovim brum-brum-om, ki ga se privat koristim.

Nazadnje sem s svojim denarjem tankal pred uff leti :D

in ce nebi mel logike kurjaca, se sluzbe nebi mel...
(dnevno nam 8 kombijev dela skupno cca. 1500km, zracunaj si prihranek konec meseca, kajšele konec leta)

Zadaj pa že nabijaš. Za firme je malo večja kazen kot 400€ ,če te zalotijo, Privat pa koristijo kombije samo CIGANI
evil.gif