Novi Prius

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik koliko pravi:

To kar opisuješ in to kar delaš je DAVČNA UTAJA kar je v SLO kaznivo. Upam da enkrat naletiš na mino ....

Nekateri pač živimo po predpisih, ki jih sprejme vlada SLO in zato drago plačujemo tudi za take kot si ti g. malcomX.

Če ne tankaš v svoji državi, pol to ni davčna utaja.

Pa tudi če, davčna utaja je, ko ne plačuješ davka. Na kurilcu je davek kok je meni znano.

Pa naj država poskrbi da bo delavski človek imel primerno plačo, da nebo rabil na kurilca tankat.

Sicer pa glej s te strani, ko me bodo dobili, bom brez besed plačal. Sej če plačaš kazen pol nisi več nič kriv, ali?

V U.S fura na kurilca ni prepovedana. Pri nas pa je, zakaj? Ker si država bolj napolni rit.

Morala se bi najt firma, ki bi izdelovala avte samo za kurilno olje. Pol bi blo tut prepovedano?

Kazni so premale, ostajam na cvičku, 10 rezervarov pa imam kazen krito. V 8mih letih in cca 300k km,
še me noben vprašal ni na kaj vozim, kajšele da bi mi ven vlekli.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113

Ceprav zate mafijozota je bolj ta:

grin1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.407
2.478
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:

To kar opisuješ in to kar delaš je DAVČNA UTAJA kar je v SLO kaznivo. Upam da enkrat naletiš na mino ....

Nekateri pač živimo po predpisih, ki jih sprejme vlada SLO in zato drago plačujemo tudi za take kot si ti g. malcomX.

Če ne tankaš v svoji državi, pol to ni davčna utaja.

Pa tudi če, davčna utaja je, ko ne plačuješ davka. Na kurilcu je davek kok je meni znano.

Pa naj država poskrbi da bo delavski človek imel primerno plačo, da nebo rabil na kurilca tankat.

Sicer pa glej s te strani, ko me bodo dobili, bom brez besed plačal. Sej če plačaš kazen pol nisi več nič kriv, ali?

V U.S fura na kurilca ni prepovedana. Pri nas pa je, zakaj? Ker si država bolj napolni rit.

Morala se bi najt firma, ki bi izdelovala avte samo za kurilno olje. Pol bi blo tut prepovedano?

Kazni so premale, ostajam na cvičku, 10 rezervarov pa imam kazen krito. V 8mih letih in cca 300k km,
še me noben vprašal ni na kaj vozim, kajšele da bi mi ven vlekli.

Ja kake brezvezne fore maš.

Vožnja na kurilno olje je prepovedana in pika. Če se voziš na kurilno olje si v prekršku in še enkrat pika. Vsi pogumneži se lepo vozite na kurilno olje prej ali slej bo državni prašiček ugotovil da je treba zaradi majhne porabe disla povečati ceno kurilnega olja (ugibaj kdo bo potegnil ta kratko)

A zdaj recimo če se peljem v Pariz moram da nebom v prekršku vsakokrat ko mi zmanjka goriva iti tankat v SLO. Po tvoji logiki je vožnja več kot 250 km iz SLO prepovedana (no dobro 250 v povprečju dizelaši se lahko peljemo do 500 km iz SLO)

Kot je meni znano si ti "privatnik" ki s svojo dejavnostjo ne gleda na drugo kakor na to kako plačati čim manj davka, dati čim manjšo plačo zaposlenim, kako čimveč spraviti v svojo rit. Tako da ne ti meni o tem kako mora država poskrbeti za to da bo imel delavski razred kaj za pod zob. Ker če bo država poskrbela za večjo plačo delavcev - delavskega razreda se boš ti in tebi podobni morali voziti na vodo in ne na kurilca.

Mi smo v SLO. US je far far away pa še Atlantski ocean je vmes. tako da ne nam govorit o tem kaj je tam dovoljeno. Tudi v US ni vse briljantno in tudi tam se izkorišča delavski narod s strani države in tebi podobnih.

Pa še ena najbolj pomembna. Tukaj se govori o Toyoti Prius ne o tem s čim se TI voziš ker mi je to zadnja skrb in če si tako pogumen da nekoga goljufaš nekomu kradeš ti tega ni treba na ves glas in javno razlagati.

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Če imaš soliden avto, je možnost da te kontolirajo majhna.

Ravno včeraj so me zaustavli. Še sreča, da sem bil na morju za vikend in sem moral v Kopru tankati nafto, drugače nevem kaj bi blo.
crazy1.gif
Lažeš kot pes teče.
Kolikor vem ostanejo sledi reagenta še po par rezervoarjih nafte noter. Ali si morda pririnil avto do bencinske.

Sicer pa, sedaj vse vemo o kurjaču, bo treba probat, če Prius šiba na njega.
rolleyes-1.gif

Pa btw. najbolj se splača dizel predelan na plin, pa kurjač noter.

Še komentar na tulečega starega Priusa pri 120 km/h. To ni faking Clio 1.2, da rabi pedal to the metal pri tej hitrosti in mi ni jasno kaj si delal z avtom, da ti je tulil.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Meni se zdi že dovolj brezveze, da pri nas sploh ne prodajajo tovarniško prirejenih avtomobilov na plin (razen subaruja, kolikor vem). Pa skoraj vsi proizvajalci jih imajo. Zgleda, da je naš trg nezanimiv.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Sej če plačaš kazen pol nisi več nič kriv, ali?

No, tole je pa tako, kot ce bi Metod Trobec rekel: "Evo, odsedel sem 30 let, torej nisem vec kriv umorov". Ne deluje tako, kriv si se vedno, le kazen si placal.

Glede cen goriv: tudi meni se zdi hudo nesmiselno, da jih navijajo v nebo, namesto da bi jih znizali na ravno toliko, da bi tudi tujci tankali pri nas, namesto v Avstriji, a to je stvar za drugo temo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Meni se zdi že dovolj brezveze, da pri nas sploh ne prodajajo tovarniško prirejenih avtomobilov na plin (razen subaruja, kolikor vem). Pa skoraj vsi proizvajalci jih imajo. Zgleda, da je naš trg nezanimiv.
Se strinjam. Pri Kii ti mislim da garancija ostane.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Stari golfi, ajnzeri pa zweieri letijo na olivno/jedilno/eno olje iz kuhinje, torej ti tudi kradejo? Ne prepovedano ni.

Kurilko pa je prepovedan ker moja država premalo potegne, in če premalo potegne pol grkom nemore dat.

Stari, cel sistem je tak, da če ne lupam spredi pa zadaj, nebom na stara leta imel nič.

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:

Milslim da klopotalo ne deluje na plin, zdaj pa nevem al ni še prave tehnike al je pa dosti predrago...
Deluje, je pa malo dražje od bencinarja.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Sej če plačaš kazen pol nisi več nič kriv, ali?

No, tole je pa tako, kot ce bi Metod Trobec rekel: "Evo, odsedel sem 30 let, torej nisem vec kriv umorov". Ne deluje tako, kriv si se vedno, le kazen si placal.

A kriv sn še pa vedno al kaj? Ja tut če trobec odseedi 30let ni več kriv. Kriv je da je mrtva, ampak on je svoj "davek" državi poravnal.

Torej če plačam kazn za pas sem še kr kriv al kaj?

Bichazz bull! Bedarije govorite.

Dok bo razmerje profit na kurjača versus kazen = good math win-win, sem jaz na rdečki.

Najbolj smešno pa mi je ko recimo me kolega pošimfa (ne glej zdaj avta v garaži), "Taki avto si lahko kupiš, za nafto pa nimaš"
Pa vsakemu lepo povem, če bi "imel za nafto" s tako logiko nebi imel to kar imam. Ti pa dalje furaj tvojga novega kliota.

1000 profita je enostavno preveč/letno. Kazen pa je 400, stem da mi pokaži modela ko me bo cuknil ven pa z novega avta
vlekel gorivo. Pa mislim da še je nekje v cevi do rezervarja mrežica.

Sicer pa kok se poznam se modelu z kombijem in smešno kapo niti nebi ustavil.

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Stari, cel sistem je tak, da če ne lupam spredi pa zadaj, nebom na stara leta imel nič.
A ne bi bilo lažje lopnit eno banko, pobasat par miljončkov, se skipat npr. na Bahame in uživat. Pa se ne bi rabil več obremenjevat z davki in trošarinami.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:

Milslim da klopotalo ne deluje na plin, zdaj pa nevem al ni še prave tehnike al je pa dosti predrago...
Deluje, je pa malo dražje od bencinarja.

Že zdaj stane kvalitetna zadeva 1,5k, kok bi pol šele stalo? Treba naredit 200k km da se zadeva sploh začne vračat.

Ker na 100km je s plinskim pri enem povprečnem 2.0 motorju profe kolko? 30 centov?

Kaj bom naredo 200k km, pol pa šele začel profit delat?

Plin se splača imet če imaš voz ala hummer z 5.7 motorjem ali pa če kupiš avto ki zadevo že ima vgrajeno od prejšnega lastnika.

Matematike kurjača enostavno negre premagat.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Ker na 100km je s plinskim pri enem povprečnem 2.0 motorju profe kolko? 30 centov?

Matematika pa ni ravno tvoja vrlina stari. Recimo da povprečen 2.0 motor pije 10l/100km na plin pa 12l/100km, liter becina je 1,215 eur, liter plina pa 0,6680 eura. Z bencinom porabimo na 100km cca. 12 eur. z plinom pa cca. 8 eur. je to 4 eur. profita.
smile-1.gif