Novi Passat

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik map pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Mah, tudi japonci niso več kar so včasih bili, kar poglejte si polom prve serije dizelskih Subarujev.

Katera pa je prva serija?

Ker znanka ima 3 leta starega dizla Legacyja in je bila previdno opozorjena s strani uradnega servisa naj čim prej proda avto (90 jurjev).

2007, kasneje so motor popravili, ne vem pa katerega leta. Naj nebi bilo več problemov.

Težave z lomljenjem gredi naj bi bile rešene po 2012, torej z modelnim letom 2013, vendar očitno ni vse čisto tako, saj se problemi lahko pojavljajo še vedno. Po besedah subaru serviserja, ki ga ne bom imenoval, subaru in dizel ne gresta skupaj. Žal.
frown-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Back on topic: meni je novi pasat sicer všečen, vendar bi bilo vseeno malce za počakati, da uredijo vse porodne in poporodne težave.
wink-1.gif

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Nazaj na on:

berem test v Avstrijskem Alles Auto, kjer imajo na podaljšanem testu 2.0 4motion DSG z 190KM. Avto je dober in velik.

+ velik, prostoren avto z dobro izdelavo in materiali, čeprav je samo po prostoru na ravni A6, E ali Bmw5, ugodna poraba 6,3 litra, udobna vožnja, veliko opreme.
- avto se pelje kot, da ima 150KM, DSG nemarno cuka pri manevriranju in pišejo, da ga je konkurenca(ni napisano katera) prehitela, elektronski pripomočki delajo nepopolno (čitanje tabel), slabo delovanje Start/Stop sistema, nedelovanje odklepanja brezključnega sistema. Pri 8425km so že dolivali AD-blue za 20€. Očitno je ta že brez lažnjivega softwera.

Avstijci imajo jajca in napišejo kaj ni ok, pri nas težko najdeš kakšno kritiko.
Nam na 240-konjskem ni nil crknilo, je pa res, da smo ga imeli samo 3 mesece ... (nam je pa kaj na novi astri, recimo, kar je tudi pisalo v testu)
20€ za alblue za 8000 km je pa čisto OK, pri cca 6 evrih za gorivo za 100km je 23 centov zraven za adble čisto ok. Se je trab EU zahvalit za ta dodatni strošek.

In kakšni so vtisi po 3 mesečnem testiranju?

Sem šel v konfigurator pa mi naračuna 47k € za novega... Se komu sanja kakšni so kaj popusti na MPC?

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
A VW jamstvo še vedno ne vključuje celotnega izpušnega sistema kot nazadnje, ko sem bral splošne pogoje? Kaj ti pomaga 6 let jamstva če ti po npr. 3 letih gre DPF ali katalizator. Že za Polota je bil original katalizator 1600€, kaj šele za Passata.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
In da das jurja sesto za katalizator pri 70kkm pri bencinarju kjer "nima kaj crknit" v primerjavi z dizlom je res huda reklama. Tako za vw, kot zagovornike bencinarjev in njihovih nima kaj crknit.

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
ta passat iz MTL-jevih videov je moj. 240 konjev, DSG, R-line.

narejenih imam 25.000km in ne, nisem še imel generalke, kljub 240 konjev iz 2.0l dizla.
1x sem nalil adblue, gratis pri prijatelju, to pa je to...

normalna poraba je malce pod 6l/100km.

kombinacija motorja in menjalnika je b.p., čista poezija!

zadovoljen...

zdaj smo naročili še alltracka z isto kombinacijo motorja in menjalnika.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.321
151
63
Citat:
Uporabnik elo pravi:

narejenih imam 25.000km in ne, nisem še imel generalke, kljub 240 konjev iz 2.0l dizla.

zadovoljen...

Jaz imam pa golfa alltrack DSG in nima adblue... Poraba bo upam tudi v tem rangu, sedaj sem prišel malo nad 1000km
smile-1.gif
.

Jernej

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Če je "povprečen" voznik (beri: nima 100% samo dolege AC vožnje) bo imel porabo prej pri 7 l/100 km:
http://www.spritmonitor.de/de/...amp;powerunit=2

Dokler ne vpisuješ čisto vsak tank na spritmonitor ali na poraba.com, potem tiste tanke z malo višjo porabo hitro pozabiš, pa tudi BC je vedno točen ko gledaš na armaturo, moja pavšalna izjava bi bila tako, da mi Prius pokuri 4,2 l, Hilux pa 8 l, ko začneš vse vpisovati je pa realnost to kar se vidi v mojem podpisu.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Če je "povprečen" voznik (beri: nima 100% samo dolege AC vožnje) bo imel porabo prej pri 7 l/100 km:
http://www.spritmonitor.de/de/...amp;powerunit=2

Dokler ne vpisuješ čisto vsak tank na spritmonitor ali na poraba.com, potem tiste tanke z malo višjo porabo hitro pozabiš, pa tudi BC je vedno točen ko gledaš na armaturo, moja pavšalna izjava bi bila tako, da mi Prius pokuri 4,2 l, Hilux pa 8 l, ko začneš vse vpisovati je pa realnost to kar se vidi v mojem podpisu.

tut men se mal tale poraba zdi sumljiva no
smile-1.gif

Še mal pa bojo 300konjski kurili 4litre.....

poraba

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.509
10.736
113
točno to, relano dela s 100 kmji.. če bi jih izkoristil, bi bila poraba 8.

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Citat:
Uporabnik elo pravi:

zadovoljen...

Super. Čakam zdaj na informacijo o testnem za kakšen dan. Najbolj me zanima motor pa menjalnik. Pomoje bo kar preskok iz trenutnega 170konjskega DSGja. Je pa res, da imam jaz povprečno porabo 6,8l/100km. Res pa da imam zelo mešano vožnjo...

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
In da das jurja sesto za katalizator pri 70kkm pri bencinarju kjer "nima kaj crknit" v primerjavi z dizlom je res huda reklama. Tako za vw, kot zagovornike bencinarjev in njihovih nima kaj crknit.

Sem zamenjal z univerzalnim katalizatorjem za dosti manjšo ceno, ampak VW ima software tak da čeprav so bili izpusti v redu je še vedno lučka gorela in javljalo napake za izpuste, čeprav je bil katalizator nov in izpusti testirani na izpuhu.

Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
70 k km je lahko tudi 12 let star ali vec....

Katalizator je šel pri nekje 68.000 km, no vsaj takrat se je prvič lučka prižgala. Avto je bil takrat star 6 let in sem bil prvi lastnik. Prodal sem ga pri 8 letih pri 99.000 km, motor sam in menjalnik sta v redu delovala (še vedno pogrešam avtomatski menjalnik), vendar pred prodajo je tudi ta zamenjan katalizator začel spuščati čudne zvoke, poleg tega je šla še klima (hladilnik), zadnje bobnaste zavore so bile fuč, volan je pokal pri obračanju, pa najbrž bi se še kaj manjšega našlo. Nov je bil mislim da nekje 12k če se spomnim, prodan pa je bil za 3500.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
tovarniška napaka?http://www.bild.de/regional/berlin/leiche/raetselhafter-todesfall-44937398.bild.html

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
vozim se na relacijah hrastnik-ljubljana-maribor.
avtocesto vozim med 130 in 160km/h, regionalko okoli 100kmh.
porabo sem napisal iz lastnega monitoringa, BC kaže dejansko malenkost manjšo (par deci na 100km).

in ne, ne gledam na porabo, pač porabi toliko...