Novi Passat

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Od 2003... Na začetku mi je tudi meni bil nebodigatreba (pa ženi tudi). Sedaj je to dobrodošel pripomoček, v bistvu nekaj kar bi zelo pogrešal... Ne rabiš razmišljat ali je ročna zategnjena ko ugasneš vozilo. Če pa jo pozimi zavestno deblokiraš pa tudi ni problem... Sicer imam še primitiven sistem in moram pred semaforjem sam zategniti ročno, ki se deblokira ko spelješ... Ob zaustavitvi vozila je blokada avtomatska.
V 12 letih nisem imel težav povezanih z elktričnim sistemom ročne zavore. Edine težave v povezavi z zadnjimi zavorami so bile pred leti ko so mi pozimi ploščice "zagrabile" na disk (motorček je popustil pletenico) in se je zavorni del odlepil od kovinskega nosilca zaradi sprijema ob disk.. Zamenjati sem moral zadnje ploščice na obeh kolesih. Sedaj ob taki priložnosti v garaži deblokiram ročno po avtomatski aktivaciji ob zaustavitvi.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Torej, če hočeš driftati ti sistem tega ne dovoli. Edino če med vožnjo odpreš vrata in ga s tem preslepiš
hysterical-1.gif

Prej je bilo nekaj napisano o neumnih voznikih. Gledam Golfa v krožnem prometu. Sonce žge ob dvanajst uri in ko vstopi v krožnega se lepo vklopi desna meglenka. Po vstopu se izklopi in na izhodu iz krožnega se zopet vklopi.Kdo je sedaj tukaj neumen. Mene pa bi hebali, ker sem slučajno pozabil izklopiti meglenke prejšnji dan, ko je bila megla.
evil.gif

Ni se prižgala meglenka, tako da ni nič narobe.
In očitno je imel sredi dneva ročno prižgane zasenčene luči, pri samo dnevnih lučeh ta funkcija ne dela.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Od 2003... Na začetku mi je tudi meni bil nebodigatreba (pa ženi tudi). Sedaj je to dobrodošel pripomoček, v bistvu nekaj kar bi zelo pogrešal... Ne rabiš razmišljat ali je ročna zategnjena ko ugasneš vozilo.

Zakaj bi jo sploh zategnil? Ne vem, če se mi letno 5x zgodi da parkiram tako, da bi ročno zategoval ...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Recimo da večina sodobnih vozil z avtomatsko ročno zavoro to naredi... Pa mene so v avto šoli tudi učili da se potegne ročna zavora, razen v določenih primerih ne...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
rocno se zategne v treh primerih> da zajlo vsake toliko casa spucas nesnage, ko parkiras res na kaksnem hribu oz. ce ti gredo sinhroni v menjalniku in bo sel avto iz prestave
grin1.gif

meni gredo kar kocine pokonci, ko poslusam ravnokar parkiran avto in tisti znacilen rgggggggg, ko lastnik potegne zavoro kot bi creva iz jelena vlekel. ampak kaj ces, kar se janezek v avtosoli nauci, to janezek zna.
evil.gif
skoda, ker se se smernikov ne nauci uporabljati.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Recimo da večina sodobnih vozil z avtomatsko ročno zavoro to naredi... Pa mene so v avto šoli tudi učili da se potegne ročna zavora, razen v določenih primerih ne...
Večina ne. Določen delež pa res. Večina od teh brez potrebe
V avtošoli so te učili narobe.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ni se prižgala meglenka, tako da ni nič narobe.
In očitno je imel sredi dneva ročno prižgane zasenčene luči, pri samo dnevnih lučeh ta funkcija ne dela.
zmaga.gif

Avto pač ni imel senzorja za svetlobo in potem lastniki večinoma pustijo na zasenčenih lučeh.
Bolje to, kot da se v temi in po tunelih vozi z dnevnimi lučmi.

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
ksz

Da malo obudim temo...

Razmišljam o nakupu 240 konjske verzije. Ima kdo? Kakšne izkušnje glede na to, da je kar veliko konjev za 2litrski motor.

Vozil sem testnega Highlina s 150 konji in je bil kar malo podhranjen, glede na to, da imam prejšnjo generacijo s 170 konji.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Odvisno koliko kilometrov sicer delaš,ampak na tvojem mestu bi resno razmislil o plug-in varianti GTE (50 km na elektriko),ki ga z odšteto subvencijo dobiš že pod 40k s precej bogato serijsko opremo...malo preveri po njihovem konfiguratorju.
Pa sigurno ni podhranjen,sem vozil Golfa GTE z isto tehnologijo in zadeva v GTE načinu (ko združi polno zmogljivost bencinskega in elektromotorja) pospešuje odlično!!

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
rocno se zategne v treh primerih> da zajlo vsake toliko casa spucas nesnage, ko parkiras res na kaksnem hribu oz. ce ti gredo sinhroni v menjalniku in bo sel avto iz prestave
grin1.gif

meni gredo kar kocine pokonci, ko poslusam ravnokar parkiran avto in tisti znacilen rgggggggg, ko lastnik potegne zavoro kot bi creva iz jelena vlekel. ampak kaj ces, kar se janezek v avtosoli nauci, to janezek zna.
evil.gif
skoda, ker se se smernikov ne nauci uporabljati.

Jaz pa vedno zategnem rocno ko parkiram. Pa ni vazno ali je to na klancu ali ne. Ne vem zaka bi blo to narobe.
Ko sem menjaval bremze pa diske na starem polotu pri 190.000km mi je serviser reku, da naj bolj pogosto zategujem rocno, ker je mogu se vodila al cilindre zrihtat (ne vem vec tocno) ker je blo polno nesnage pa premalkrat zategnjena rocna.
Torej zakaj ne vsakic zategniti rocne?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Dec...če boš nabavil glej da boš dal za en krog...
wink-1.gif

150 konjski je res malo anemičen v spoidnjem področju...s čipanjem (na 180) se zadeve znormalizirajo.

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Sicer ne delam veliko kilometrov dnevno, še vedno pa se jih letno nabere okoli 30k. Moje ture do kupcev po Evropi bi še vedno najraje delal z dizlom.

Sicer bom poizkusil dobiti dobro leto starega pa polno opremljenega iz službenih vozil Porsche Slovenija. Tako sem kupil že zdajšnjega in je super.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Ga ima kolega, z dsg. Zadeva te konkretno na zic nabije, tako da o podhranjensti tu ni govora. On je z njim zelo zadovoljen, sploh s porabo, ki je smesna za te konje

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.285
4.109
113
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
pomoje bo pa ta motor crkoval kot za stavo in bodo popravila hitro dosegla par jurčkov

Bo ja 3 do 4 lastniku pripeljan iz Nemčije za male pare in samo 120 000 km na števcu.
evil.gif

Kaj bi se jezil pri garanciji 6 let in 200 000 km
cheer.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Koliko stanejo kaj servisi za novega Passata?
Sploh ker so za 6 letno jamstvo servisi na 15 k km.
Računaj cca. 250 EUR povprečno. Brez vključenih zavor in ostalega potrošnega materiala.

Sicer si pa potencialni kupec kaj več lahko ogleda na tem seznamu video posnetkov
wink-1.gif
:

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Ta je še R-line. Zelo všečen.

Potem ni druge kot pa da čimprej dobim testnega in se odločim. Za popravila me ne skrbi, ker sem na trenutnem imel 4 letno jamstvo pa ni bilo problema, 6 letno pa sploh... Bolj sem mislil, da se ne bi vseskozi po servisih vlačil...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik d3esaly pravi:Bolj sem mislil, da se ne bi vseskozi po servisih vlačil...
Glede na to, da je ta motor popolnoma nov, ti je lahko jasno, da kdorkoli ti karkoli napiše ali pove glede vzdržljivosti in pokvarljivosti tega motorja, da naklada na polno.
wink-1.gif