Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Utiševalec, samo da popravim. Kia Sportage ima 17cm samo med prednjo osjo, drugače pa ima na sredini 27cm, vendar je veriga močna toliko, kot je najšibkejši člen, torej 17cm. Osebno sem vozil tako Kio Sportage, kot Mazdo CX5 in ju lahko enačim glede prostornosti noter. Tudi peljali sta se obe za moje pojme enako. Sta pa bili obe dizel.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Tukaj težko z verigo primerjaš. Pri vožnji preko previsa imaš lahko pod osjo samo 5 cm na sredini pa pol metra pa boš nasedel. Pomemben je tudi vpadni kot tako spredaj kot zadaj. Ampak to je že res offroad.
Fronterin pogon si vklapljal na pestu sprednje osi ali sem zamenjal s katerim drugim avtom?
Nisem še, ker ima Interservice uradne ure slabše kot javna uprava, med 8. in 16. uro in to samo med tednom.Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
btw, na Subaru si slučajno že poklical in vprašal za koliko bi dobil novega bencinskega Foresterja?
CX-5 bo sigurno pil najmanj, Honda malo več in Hyundai še več.Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Plus za CX-5 je tudi, da bo pil najmanj od naštetih treh.
To je čisto normalna poraba za 4WD in tako kombinacijo. Tastu porabi Frontera (2.0 benz 115 KM, kratka verzija in ročni menjalnik) med 10 in 12 litri.Citat:
Uporabnik steni pravi:
Danes je malce pozno, bom jutri zmeril in ti napišem iz prve roke, če velja. Imam pa Sportage 2.0 CVVT (bencinar) AWD avtomatik. Vozim približno takšne relacije, kot so tu zahtevane. Še en podatek, da vas kasneje ne bo "kap" - poraba pri takšnih kratkih relacijah (in avtomatiku) je celoletna 11 l / 100 km.
Ker ima iX35 identičen motor, bo poraba tudi tu nekje.
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
CX-5 bo sigurno pil najmanj, Honda malo več in Hyundai še več.Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Plus za CX-5 je tudi, da bo pil najmanj od naštetih treh.
Je pa poraba zanemarljiv strošek, četudi je razlike med njimi 3 litre, je to še vedno na letni ravni zgolj 500 €. Avto pa bo vsaj prva leta izgubil na leto verjetno 3.000+ €.