Na spletu sem včeraj prebral, če voziš 110km/h, da je poraba za 25% višja, kot če bi vozil 90
Kolk maste drugi pri 90km/h porabo in pri 120-130km/h.
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Na spletu sem včeraj prebral, če voziš 110km/h, da je poraba za 25% višja, kot če bi vozil 90
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
moja varčna je 5,5
normalna 6.0
dinamična 6,5
Kako dinamiko pa imaš to pri hudiču? Do 2,6k rpm? Če materi žere dizl, easy vožnja 6, nevem kako mas ti na bencinarju
6,5 dinamike,...
5,5 z 1.6 starim motorjem in tono+ težkim avtom je rekordna poraba.
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Potem pa imam jaz doma lepo vožen avto s 1300kg in 1.9 CDTI motorjem. OK in gremo mi lepo poiskusit 12km iz vasi v mesto. Nal vasi mal ravnine...6.8 HALOO od kje??!! vožnja po omejitvah v nizkih obratih brez matranja motorja v najvišji prestavi brez sunkovite vožnje in s skrajnim občutkom kaj delam z pedalom za plin.
Ja bi znal bit zaradi razgibanega terebna.Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Potem pa imam jaz doma lepo vožen avto s 1300kg in 1.9 CDTI motorjem. OK in gremo mi lepo poiskusit 12km iz vasi v mesto. Nal vasi mal ravnine...6.8 HALOO od kje??!! vožnja po omejitvah v nizkih obratih brez matranja motorja v najvišji prestavi brez sunkovite vožnje in s skrajnim občutkom kaj delam z pedalom za plin.
v kolikor ni vmes kakih klancev je to res obupna poraba.
ti dam jaz na tej relaciji mojega jajčka za testirat (polo 1.4 dizelčka) ti bo šlo na jok ob porabi, ki jo bo pokazal(pa ne zato ker bo visoka)...je pa res da ima 'samo' 1.150 kg.
ni vse 'poceni vožnja' samo če je dizel. Lep primer je bil korejec..kjer je dizel pil v povprečju 8 litrov, pa tudi Isuzijevi dizli niso sloveli po pretirano nizki porabi (trenutno niti ne vem ali ima Opel že svoje motorje (ravno ta 1.9 mislim da je že njihov) ali še vedno od Isuzuja).
Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:
A je kdo probal z preskakovanjem brzin?Recimo spelješ v prvi pa prešaltaš direkt v tretjo.Se da zelo lepo,pa takrat je poraba goriva precej manjša,hitrost se celo poveča.
Sam imam pri Stilu točno tako porabo (5.5) s prižgano klimo, brez klime je 5.2 (preračunano na roko). Vozim brez nepotrebnih naglih pospeševanj , recimo 5 brzino uporabljam od 70km/h pa navzgor. Prazen avto tehta 1410kg pa skoraj nikoli se ne vozim sam. Avto je vožen dnevno na relaciji nekaj čez 100km, večinoma regionalka in pa rush hour v Lj ko se vračam domov.Citat:
Tole s porabo je nekaj res neverjetnega.
Kogar prašam od
dizelašev o porabi 90% zine takoj 5.5.