Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Oboje ni "bolje"Jebeš tak avto k se lastniku ne da 30eurou vsaj 1x na let.....gate tud 1x na mesc menjaš?
Aia pa ne pozab dejstva da ko so umazane jih lahko okol obrneš pa so še za en mesec....sploh če so iz sintetičnih vlaken...ta prenesejo swašta
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Veš, eno je normalno (redno) vzdrževanje (ali menjavananje gat če hočeš), drugo je preseravanje in menjavanje kar tako, ker je stric na TopShop tko reku. In če sem še malo "tazelen": odpadno olje je svinjarija, večkrat ga menjaš več svinjarije pridelaš.
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Pol sintetika itak da ni tako zelo vzdržljiva... ampak v kakšen avto pa se to sploh tlači? V kakšne starejše ali male mlinčke z 8v motorji. Že v cliota s 16v motorjem gre sintetika.
to pomeni da je pol sintetika?Citat:
Synthetic based
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Veš, eno je normalno (redno) vzdrževanje (ali menjavananje gat če hočeš), drugo je preseravanje in menjavanje kar tako, ker je stric na TopShop tko reku. In če sem še malo "tazelen": odpadno olje je svinjarija, večkrat ga menjaš več svinjarije pridelaš.
Olje menjam ko mi ga začne pit....to pa se zgodi po cca 10kkilometrih........priznam mogoče mam avto k mal več olja serijsko pije (ne zarad okvare na ventilih itd....mašina ne kadi!!!) in še nism pršu do olja k bi zdržu dl od 10kkm......mineralc je biu za 3-4kkilometre.....razne polsintetike (shell...valvoline) in ena "sintetika" (elf 5w50) za cca 7kkil.......evo zdei sm najdu enga mal bl "radničkega" 10w40 (olma) k mi clo do 10kkm zdrži med polovico pa minimumom....tko da prej zamenjam kukr pa dolijem!
Tko da me ne prepriča nekdo k prav da mu na 30kkm olje spije za deci in da je to olje še "OK"
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Sintetiko pijejo VSI avti veliko bolj kot mineralno se posebej ce je mineralno HD olje.
Pravtako je sintetika boljsa samo v hladnih zagonih ker tedaj bolje maze, ko se pa enkrat motor ogreje pa vseeno.
Jaz sem recimo v Golfa 2D z nanovo narejeno generalno nalil SHELL sintetiko 10W40 in ga je veselo papcal. Ko sem nalil Shellovo mineralno 15W40 ga ne popije prakticno nic.
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Ono prej ni letelo direktno nate ampak bolj splošno. Menjat/ne menjat, sintetiko/polsintetiko/bučno - vprašanj kot toče, da bi pa kdo knjigo z navodili prebral pa ne. Naj mi eden pove, če mu je/poznakoga/slišal od koga zaribal motor zaradi slabega olja ali ker ga ni menjal pravočasno?
Sicer pa itak brez veze, važno da je sintetika pa da so dirkalne ploščice in diski pa je vse kul. Da bi pa kdo vedel da z dirkalnimi ploščicami nimaš kaj počet v normalnem življenju, ker jih ne moreš segreti na delovno temperaturo, to pa malokoga zanima.