Tu ne more biti nekega splošnega družbenega dogovora. So službe ki pač zahtevajo delovni čas takrat ko je delo. Npr. čistilke so že takšen primer, ko so največkrat popoldne, ker so pisarne takrat prazne. Župnik ga ima od 6h zjutraj do 8h zvečer ...
Toda - osnovno vprašanje : kaj pa sploh spremenimo s premikanjem ure, razen 14 dni zjebanega bioritma? Ker prav noben argument ne zdrži. Leta 1983 smo zadevo dobili, predstavili so nam jo kao da se bo prišparalo na elektriki (bullšit
, dokazano ni učinka), da se moramo prilagoditi sosedam ki zadevo peljejo že iz hitlerjevih časov, že zaradi težav z usklajevanji voznih redov vlaka, avtobusa, letal itd (bullšit, prav tako nima vpliva, kaj pa letalske povezave skozi cel planet in časovne pasove), zaradi poenostavitve poslovanja ker avstrijci in italijani začnejo delat ob tej in tej uri (zopet bullšit
), bla bla bla. Da bomo imeli dan daljši itd (me prav zanima koliko vas vstane ob 4h zjutraj in izkorišča tiste 3 ure dneva preden greste na šiht) ... Ker povprečen šiht se še vedno začne ob 7h, 8h, 9h, pa če uro premakneš na strop bajte in ne samo eno uro sem ali tja.
Niti en argument ne zdrži pomisleku o smiselnosti premikanja ure. Smisel je bil pred sto leti, med vojnama, pa med drugo svetovno in kakih 10 let po vojni, da, ker takrat pač nismo bili dovolj preskrbljeni z energijo. Po letu 1960 pa zagotovo teh težav ni bilo več, mi kot država smo se pa pridružili tej trapariji šele 1983, ko je pa zares bilo splošno ekonomsko blagostanje.
Gre za čisto zezanje ljudi, da se ukvarjamo sami s seboj. Praktične vrednosti pa nima nobene in točno to dopovedujem tule ves čas. Neka elita si izmisli svinjarijo in jo izpelje skozi zakonodajo - potem pa traja desetletja, da narod ki to pokvarjeno elito živi in preživlja, torej uspe popraviti svinjarijo (če uspe
)