Lahko bi tako naredili, da bi se zdanilo ravno okoli 4h, 5h ob koncu šihta. No ok, morda ob 2h, za proizvodnjo. Think Big. Imaš cel dan pred seboj - celo spiš podnevi.
Lahko bi tako naredili, pa ne bodo, ker delodajalci vedo, da si najbolj produktiven podnevi.Lahko bi tako naredili, da bi se zdanilo ravno okoli 4h, 5h ob koncu šihta. No ok, morda ob 2h, za proizvodnjo. Think Big. Imaš cel dan pred seboj - celo spiš podnevi.
Samo zdaj ali jaz ne znam računat ali si nekaj narobe predstavljam al pa Demz in še kdo drug ne zna računat. Če bi ostali na zimskem času bi bil rezultat takšen, da bi od aprila naprej imeli dan zjutraj okrog 4.00, svitalo pa bi se še malo prej. Noč pa posledično okrog 19 do 20.00.
Ker marca prestavimo uro naprej imamo, tako dokaj normalno, dan okrog 5 ure zjutraj, noč pa okrog 21.00 do 22.00 pač odvnisno kateri mesec je.
No in zdaj mi naj nekdo razloži, zakaj bi imel v SLO poleti zimski čas in dan že ob 4 zjutraj ali še prej ko veselo spim. Meni je cool če bi bili vedno na t.i. poletnem času in bi na zimskega kar pozabili. Bi pač v decembru imeli noč malo dlje in bi na delo ob 8 prišel še po temi, bi pa posledično imeli tudi nemesto noči ob 16.30 dan nekoliko dlje.
Me zanima kako bi ti otroke pošiljal peš v šolo po neosvetjenih cestah brez pločnikov. Razen če bi šolo pozimi prestavili na 9 uro. Ali pa kar celo letoSamo zdaj ali jaz ne znam računat ali si nekaj narobe predstavljam al pa Demz in še kdo drug ne zna računat. Če bi ostali na zimskem času bi bil rezultat takšen, da bi od aprila naprej imeli dan zjutraj okrog 4.00, svitalo pa bi se še malo prej. Noč pa posledično okrog 19 do 20.00.
Ker marca prestavimo uro naprej imamo, tako dokaj normalno, dan okrog 5 ure zjutraj, noč pa okrog 21.00 do 22.00 pač odvnisno kateri mesec je.
No in zdaj mi naj nekdo razloži, zakaj bi imel v SLO poleti zimski čas in dan že ob 4 zjutraj ali še prej ko veselo spim. Meni je cool če bi bili vedno na t.i. poletnem času in bi na zimskega kar pozabili. Bi pač v decembru imeli noč malo dlje in bi na delo ob 8 prišel še po temi, bi pa posledično imeli tudi nemesto noči ob 16.30 dan nekoliko dlje.
Na rokave kresničke, na čelo pa lampo.Me zanima kako bi ti otroke pošiljal peš v šolo po neosvetjenih cestah brez pločnikov. Razen če bi šolo pozimi prestavili na 9 uro. Ali pa kar celo leto
S ni že nekaj let zakonsko obvezno, da jih moraš še na faks spremljat in potem prit iskat?Me zanima kako bi ti otroke pošiljal peš v šolo po neosvetjenih cestah brez pločnikov. Razen če bi šolo pozimi prestavili na 9 uro. Ali pa kar celo leto
Me zanima kako bi ti otroke pošiljal peš v šolo po neosvetjenih cestah brez pločnikov.
Če pot NI VARNA, otroke vozijo v šolo organizirano.
56. člen Zakona o osnovnih šolah
Učenec ima pravico do brezplačnega prevoza ne glede na oddaljenost njegovega prebivališča od osnovne šole v prvem razredu, v ostalih razredih pa, če pristojni organ za preventivo v cestnem prometu ugotovi, da je ogrožena varnost učenca na poti v šolo.
Se spočijejo, več pa potem ne morejo narediti.Ponavadi tisti ki se fusajo (ali kmetujejo) na sihtu malo pocijejo. Kljub temu velikokrat naredijo več in bolje kot tisti, ki mislijo samo na šiht.
Najdi nočni siht. Naredli bodo kot vedno doslej. Kot njim paše.Zdej mi pa povej, kaj ima urnik do 17.00 veze s premikanjem ure. A ni bolje priti poleti domov ob 17.00 in imeti še 5 ure sonca, namesto 4? Pozimi pa boš itak v temi prišel domov. Zdej pa še malo nakladaj o politiki, političnih sistemih, pijanem direktorju, itd. v temi o premikanju ure. Butl.
Matr si trd....Kako narava dela? Zakaj ima ptič aerodinamično oblikovano krilo? Zato ker organizem čuti, kje se mu na krilu pojavlja nadtlak ali podtlak, celo turbulenca. Torej se je krilo oblikovalo v krivuljo, ki teh anomalij ne povzroča, v aerodinamično obliko.
Mater si trd! Zakaj prestavljati uro, če je nepotrebno?
Res je matematika te muči. Uro prestavljamo za 1 (z besedo eno) uro!Samo zdaj ali jaz ne znam računat ali si nekaj narobe predstavljam al pa Demz in še kdo drug ne zna računat. Če bi ostali na zimskem času bi bil rezultat takšen, da bi od aprila naprej imeli dan zjutraj okrog 4.00, svitalo pa bi se še malo prej. Noč pa posledično okrog 19 do 20.00.
.......
ja , ko doma ko luč ugasneš in greš spat. To je okej. Binarno.Res je matematika te muči. Uro prestavljamo za 1 (z besedo eno) uro!
Vse ostalo je v domeni organizacije družbenega življenja.
Mimogrede: nekaj časa sem že preživel na ekvatorju in meni prav ustreza 12 ur dneva / 12 ur noči. Ob 6h se zdani in ob 18h se znoči - praktično "v minuti".
Če pot NI VARNA, otroke vozijo v šolo organizirano.
Učenec ima pravico do brezplačnega prevoza ne glede na oddaljenost njegovega prebivališča od osnovne šole v prvem razredu, v ostalih razredih pa, če pristojni organ za preventivo v cestnem prometu ugotovi, da je ogrožena varnost učenca na poti v šolo.
A lahko podaš kriterije kdaj pot ni varna?Če pot NI VARNA, otroke vozijo v šolo organizirano.