Konec premikanja ure

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Lahko bi tako naredili, da bi se zdanilo ravno okoli 4h, 5h ob koncu šihta. No ok, morda ob 2h, za proizvodnjo. Think Big. Imaš cel dan pred seboj - celo spiš podnevi.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Samo zdaj ali jaz ne znam računat ali si nekaj narobe predstavljam al pa Demz in še kdo drug ne zna računat. Če bi ostali na zimskem času bi bil rezultat takšen, da bi od aprila naprej imeli dan zjutraj okrog 4.00, svitalo pa bi se še malo prej. Noč pa posledično okrog 19 do 20.00.
Ker marca prestavimo uro naprej imamo, tako dokaj normalno, dan okrog 5 ure zjutraj, noč pa okrog 21.00 do 22.00 pač odvnisno kateri mesec je.
No in zdaj mi naj nekdo razloži, zakaj bi imel v SLO poleti zimski čas in dan že ob 4 zjutraj ali še prej ko veselo spim. Meni je cool če bi bili vedno na t.i. poletnem času in bi na zimskega kar pozabili. Bi pač v decembru imeli noč malo dlje in bi na delo ob 8 prišel še po temi, bi pa posledično imeli tudi nemesto noči ob 16.30 dan nekoliko dlje.

Kake pokaš - če pa letni ni naravni čas, no ! Pa še sonce ni opoldan direkt na tabo.

Pa saj je to kar nas večina razlaga - če že brez prestavljanja, potem "letni" čas. Pa še tisto bo pozimi jajc, ampak se bo lažje "potrpelo" 40% leta, še posebej ker božično-novoletni prazniki ob najkrajšem dnevu (skoraj 3 tedne za "kravatarje, blue collarje pa ko iebe) olajšajo bivanje v temi.

• Všeč mi je
Reactions: sad in jendomen

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Samo zdaj ali jaz ne znam računat ali si nekaj narobe predstavljam al pa Demz in še kdo drug ne zna računat. Če bi ostali na zimskem času bi bil rezultat takšen, da bi od aprila naprej imeli dan zjutraj okrog 4.00, svitalo pa bi se še malo prej. Noč pa posledično okrog 19 do 20.00.
Ker marca prestavimo uro naprej imamo, tako dokaj normalno, dan okrog 5 ure zjutraj, noč pa okrog 21.00 do 22.00 pač odvnisno kateri mesec je.
No in zdaj mi naj nekdo razloži, zakaj bi imel v SLO poleti zimski čas in dan že ob 4 zjutraj ali še prej ko veselo spim. Meni je cool če bi bili vedno na t.i. poletnem času in bi na zimskega kar pozabili. Bi pač v decembru imeli noč malo dlje in bi na delo ob 8 prišel še po temi, bi pa posledično imeli tudi nemesto noči ob 16.30 dan nekoliko dlje.
Me zanima kako bi ti otroke pošiljal peš v šolo po neosvetjenih cestah brez pločnikov. Razen če bi šolo pozimi prestavili na 9 uro. Ali pa kar celo leto

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Me zanima kako bi ti otroke pošiljal peš v šolo po neosvetjenih cestah brez pločnikov.

Če pot NI VARNA, otroke vozijo v šolo organizirano.

56. člen Zakona o osnovnih šolah

Učenec ima pravico do brezplačnega prevoza ne glede na oddaljenost njegovega prebivališča od osnovne šole v prvem razredu, v ostalih razredih pa, če pristojni organ za preventivo v cestnem prometu ugotovi, da je ogrožena varnost učenca na poti v šolo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Po predvidevanjih se je tema razvila v kreganje za oslovo senco. Juncker je hotel odvrniti pozornost od ostalih problemov EU in je vrgel kost med državljane, da se imajo o čem kregati. Ni obstajal nek resen namen, da stvar spelje do konca. Na to kaže tudi bedarija, da se vsaka država EU, ne glede na časovni pas, sama odloči za čas pri sebi. Jasno, da bi imeli mi in Hrvati gotovo različen čas. Danes, ko bi naj standardizacija olajšala marsikaj ... Čakam, da si nekdo zmisli, da enote dneva ni 24 ur in še kaj. Mogoče bi se mi lahko odločili, da imamo uro kot Rimljani. Sončni vzhod je 0, svetli dan dneva je deljen na 12 ur. Delaš 8 ur, zmeraj ti ostanejo 4 ure svetlega dela dneva za prosti čas. Seveda je ura poleti bistveno daljša kot pozimi. Super rešitev.
V tem trenutku doseči soglasje prebivalstva za ali proti prestavljanju ure je misija nemogoče. Torej, da je za neko varianto vsaj 75 %, ne pa neka minimalna večina. Torej, da jo razumemo kot res top varianto. Ne pozabimo, da imamo vsaj tri variante: prestavljanje kot doslej, zimski čas, poletni čas. Ne dvomim, če bi prišlo do resnega odločanja, bi se našle še druge ideje.
Na koncu je daleč najbolje še kar nekaj let pustiti kot je.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: gr69

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113

Učenec ima pravico do brezplačnega prevoza ne glede na oddaljenost njegovega prebivališča od osnovne šole v prvem razredu, v ostalih razredih pa, če pristojni organ za preventivo v cestnem prometu ugotovi, da je ogrožena varnost učenca na poti v šolo.

Torej če si doma 500 m od šole boš pustil otroka da čaka na avtobus vsak dan namesto da bi 5 minut hodil peš? :zavijazocmi:

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Zdej mi pa povej, kaj ima urnik do 17.00 veze s premikanjem ure. A ni bolje priti poleti domov ob 17.00 in imeti še 5 ure sonca, namesto 4? Pozimi pa boš itak v temi prišel domov. Zdej pa še malo nakladaj o politiki, političnih sistemih, pijanem direktorju, itd. v temi o premikanju ure. Butl.
Najdi nočni siht. Naredli bodo kot vedno doslej. Kot njim paše.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
...Kako narava dela? Zakaj ima ptič aerodinamično oblikovano krilo? Zato ker organizem čuti, kje se mu na krilu pojavlja nadtlak ali podtlak, celo turbulenca. Torej se je krilo oblikovalo v krivuljo, ki teh anomalij ne povzroča, v aerodinamično obliko.
Mater si trd! Zakaj prestavljati uro, če je nepotrebno?
Matr si trd.
Ne, ptič ne čuti tlaka/podtlaka, temveč se je izoblikoval v času evolucije. On pojma o tlaku/podtlaku nima.
On nima ure in poje glede na to, kako je svetlo. Isto velja za jutranje kure nekaterih petelinov tukaj.
Tudi človek se je prilagajal času svetlobe. Potem je pa en izumil uro.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
Ima kdo gibljiv delovni čas v službi?
Ne vem, naj bi bili v daljnih časih problemi, ko Jugoslavija še ni imela te poletnega premikanja in je bila kar matematika pri obisku Italije, da si bil med prvimi v trgovini.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
.......
Res je matematika te muči. Uro prestavljamo za 1 (z besedo eno) uro!

Vse ostalo je v domeni organizacije družbenega življenja.

Mimogrede: nekaj časa sem že preživel na ekvatorju in meni prav ustreza 12 ur dneva / 12 ur noči. Ob 6h se zdani in ob 18h se znoči - praktično "v minuti".

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
Res je matematika te muči. Uro prestavljamo za 1 (z besedo eno) uro!

Vse ostalo je v domeni organizacije družbenega življenja.

Mimogrede: nekaj časa sem že preživel na ekvatorju in meni prav ustreza 12 ur dneva / 12 ur noči. Ob 6h se zdani in ob 18h se znoči - praktično "v minuti".
ja , ko doma ko luč ugasneš in greš spat. To je okej. Binarno. :D

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Seveda karikiraš v smer svojega prav.

Včasih smo hodili ob 20h od doma v disko, ob 24-1h smo morali bit doma. Sedaj (no pred korono) gredo ob 22h od doma, domov hodijo ob 5-6h.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran

In ti pristojni organ, ki se mu po domače j*** za otroke reče, da je pot varna in si prepuščen sam sebi ;)

Tole recimo se ti zdi varna pot v šolo? Pa je samo en del, kjer se dnevno sprehodi precej otrok ene največjih OŠ v Sloveniji.

Priponke

• Slika_8.jpg
    Slika_8.jpg
    223,6 KB · Ogledi: 140
  • Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici

A lahko podaš kriterije kdaj pot ni varna?
Otroke iz teh hiš ne vozi kombi!
Bi ti svojega otroka v drugem razredu poslal po tej cesti v šolo? Po kateri strani ceste?
Če si pravilno razlagam, mu kombi pripada samo v prvem razredu.

Priponke

• 1617091714439.png
    1617091714439.png
    2,7 MB · Ogledi: 151
Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: guardy in Pepe