Kaj kupiti za 30 jurjev?

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Razna 1.5 dci jajca so tolko SUVa, kot sem jaz nogometaš barce...
smile-1.gif

teoretično je res mali SUV, sam ga je brezveze sploh omenjat

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Aha, to so oni klovni, ki tekmujejo kateremu manj pije avto...
13.gif
Pa to samo ena tretjina vseh Fordov Kuga je pod 7 litrov...

Realno, da še malo avtoceste peljejo vsak dan pa je slika takoj drugačna...da se da, vsi vemo, realna poraba je važna

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jao
stupid-1.gif

Ti lahko spisek več 1000 vozil po EU iz špritmonitorja, kjer nemci načeloma nabijajo kar visoke porabe, ker jih boli patak. Kaj bi vam pa moral servirat? Če napišem dobrih 6l bi moral dat zdaj primer Hummerja s porabo pod 3l, relacije pa velja samo znotraj LJ ringa v rush houerju.
hysterical-1.gif

Bolj me skrbi, da ste taki hlodi, da niste sposobni po slo se transportirat s tako porabo in takim vozilom. Jaz trenutno s porabo 5.5l lahko vsak dan na poti v službo zgubim izpit vsaj 3x na 25km dolgi poti. Na AC sem resda bolj redko, ko pa sem pa držim nad 140 po števcu VEDNO, če je to le mogoče.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Pi*** ste nesposobni.
tongue-1.gif

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=16667
http://www.spritmonitor.de/de/...amp;powerunit=2
http://www.spritmonitor.de/de/...amp;powerunit=2

S skoraj vsakim 2WD novejšim dizl SUV lohk voziš pod 7l (napisal sem dobrih, čeprav sem dal polno primerov tudi pod 6). BMW X1 tudi iz prakse vem da lepo laufa z dobrimi 6l, tako da spisek je ogromen! In ja....tudi kak 4x4 gre BP pod 7.

Sta pa trdonje.
stupid-1.gif

Dobrih 6 je največ tam do 6,5; 6,8 je slabih 7 - OK
2WD SUV - no, ja
In ne vem, no. Vsak po svoje, sicer - ampak jaz raje vozim, kot mi trenutno ustreza; kot pa da bi ves čas mislil na porabo

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
hysterical-1.gif

Saj si ti težil glede porabe, potem pa napišeš, da se ne obremenjuješ.
tongue-1.gif

To pomeni, da ti malo preveč žre in te....žre?
grims-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ne vem v čem je fora kupovanja SUVa z dvokolesnim pogonom. Potem je bolje da se kupi enoprostorca, če je že razlog višje sedenje.
SUVi so ponavadi dvignjeni in kot nalasc za makedame in dostope do kaksnih planinskih, plezalnih izhodisc. Danes so vsi avtomobili tako spusceni, da drajsas po tleh ze na vecjem lezecem policaju. Klasicen SUV odpravi to tezavo. Ze na mencingerjevo koco, kobla, je danes s povprecnim osebnim avtomobilom tezko priti, ce je notri vec kot en odrasel clovek. Vcasih smo se cele familije ali 4 dedci v katrci, stoenki, bmw E30 ipd.. peljali do tja in ni nikjer podrajsal. Samo en primer no. Sosed je s passatom, l07 karter preluknjal na tej poti. Pa sta bila samo dva notri.
grin1.gif

Tudi sam gledam v tej smeri. Vsi avtomobile nekaj spuscajo, jaz bi pa rabil dvignjenega.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Marsikdo se suvom ne upa po bankini peljati, kaj šele da bi šel z avtom do planinske koče.
In ja sovoznik na skoda yeti offroadu fura leona cupro... Doma ima rezervni karter, še malo pa ga bo kar na ležečem šravfal, 5 litrov olja nalil in šel dalje. Že išče višje fedre.
Sam osebno z mojo merivo nimam težav glede tega, vsaj ne večjih.

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Takoj si se obesil na mojo trditev.

PS. Ja...2WD je za te softič terence vrh glave. dobre zimske gume in gasa. Če živiš v govcih kamor je par km ceste navzgor pa NE kupiš softič terenca z 18" 225 širino gume.
rolleyes-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Noooo shit šerlok? Nemorem zlistat vseh, X1 pa sem omenil, čeprav obstajajo še večji SUV, ki žrejo večino časa okoli 6.5.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kaj spet bluziš?

Lepo maš vse na linkih eni redko še 6.5 prebijejo pa majo čez 30kkm nabitih.
stupid-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Verjetno res, ampak zadnje leto ali dve na teh poteh ali izhodiscih v gore vidim kar veliko suvov. Nikoli pa ne gledam ali ima diferencial zadaj (4x4) ali ne.

Kaj bi pa ti predlagal za taksne fure? Obvezno 4x4
grin1.gif
ker tudi sam kupujem ampak ne za 30.000eur. Novega pomoznosti. Yeti mi je se najmanj vsec, ceprav je verjetno najboljsa izbira. Nima lock funkcije ali se motim?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ne vem v čem je fora kupovanja SUVa z dvokolesnim pogonom. Potem je bolje da se kupi enoprostorca, če je že razlog višje sedenje.
SUVi so ponavadi dvignjeni in kot nalasc za makedame in dostope do kaksnih planinskih, plezalnih izhodisc. Danes so vsi avtomobili tako spusceni, da drajsas po tleh ze na vecjem lezecem policaju. Klasicen SUV odpravi to tezavo. Ze na mencingerjevo koco, kobla, je danes s povprecnim osebnim avtomobilom tezko priti, ce je notri vec kot en odrasel clovek. Vcasih smo se cele familije ali 4 dedci v katrci, stoenki, bmw E30 ipd.. peljali do tja in ni nikjer podrajsal. Samo en primer no. Sosed je s passatom, l07 karter preluknjal na tej poti. Pa sta bila samo dva notri.
grin1.gif

Tudi sam gledam v tej smeri. Vsi avtomobile nekaj spuscajo, jaz bi pa rabil dvignjenega.

Moj 407SW je tako nizek, da gledam za 911, da bom lahko lažje dostopal do kakih lokacij.
hysterical-1.gif