Kaj kupiti za 30 jurjev?

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Med rabljenimi in s tvojimi pogoji bi sam izbiral med krogci z oznako Q3, Q5, vse seveda Quattro. Meni je špica tudi A4 Allroad, ampak ni visoko sedenje.

Od novih gre glas za Mazdo CX-5, verjamem da se da dobit za zastavljeno ceno 2.0 dizla AWD z Revolution opremo. Zanimiv je verjetno tudi novi Qashqai.

Je pa dejstvo, da boš na novem avtu v 2 letih hitro izgubil še en tretjinski znesek zaradi izgube vrednosti ter ostalih stroškov. Če denarnica to zmore, potem go for it. Če imaš pomisleke, potem raje kako rabljeno premium znamko z normalno konjenico.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Najmanj boš pušno z mercedesom B od novih, drugače pa vsi novi avti in tudi rabljeni, rukenjo med 3 (limuzine, karavani) in 5 (kupeji, cabrii) let 50%, tako da nekega prihranka ne bo ravno. Dejstvo tudi je, da s francozom in italijanom pušneš največ najhitreje.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Poglej realne cene v Nemčiji za njihove voze in izgubo vrednosti, ne pri nas... Sicer je pa nekje normalno v prvem letu 20% off.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Lahko bi napisal tudi v temo o Q5.... iz prvotno mišljenega A4 presedlali na terenca oz. SUV. "Traumauto" sicer Q5, vendar zame nobena kanta ni toliko vredna (pač moje subjektivno mnenje). Odločitev je padla: VW Tiguan

Jaz bom kupil bolj osnovnega, s popustom računam na okoli 23k (110ks 2WD, po potrebi ga bom pa čipiral) Avto bo predvidoma pri hiši 10 let. Sem pa videl, da se cca 2 leti starih praktično ne splača kupit, saj so le par jurjev cenejši od novih.

Joz bom kupil bolj osnovnega, vendar ima vso opremo, ki jo hočem (ok, ksenona se nebi branil, ampak ne dam 1400 eur zanj), za 30k pa dobiš že kar dobro popolnjenega.

Ne rečem, da je tudi zate najboljši nakup, vsekakor pa vreden premisleka. Ni pa to neki šmink avto, vw je pač ljudski avto, ki se pelje solidno in relativno dobro drži ceno.

Nazadnje urejeno:

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.202
113
Celje
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Poglej realne cene v Nemčiji za njihove voze in izgubo vrednosti, ne pri nas... Sicer je pa nekje normalno v prvem letu 20% off.

Jst sem bil na renaultu navajen pri novem na več kot 20% off + še kakšen bombonček v obliki dodatne opreme. In ko sem po 2 letih prodajal ni bilo prav velikega minusa. Ampak te linije žal že nekaj časa ni več.

Sem pričakoval, da me boste prepričevali da naj dodam še kak euro k predvidenem znesku, pa je nasprotno. Sej načeloma imate pa prav. Pa glih ko sem se odlocil, da bi nekaj zase zapravil
smile-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Igi, BMW X1, X3, ali trojko iz akcije "joy edition" dobiš že za zelo solidno ceno.
wink-1.gif

.... ker ne rabita ne vem koliko placa, bi bil mogoče opcija celo Mitsubishi ASX, ki je seveda cenejši od nemcev ...
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Kaj pa kak testen (novi je krepko čez 30k€) Hyundai SantaFe (ta zadnji model) al je preveč velik? Morda Kia Sportage?

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.202
113
Celje
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Kaj pa kak testen (novi je krepko čez 30k€) Hyundai SantaFe (ta zadnji model) al je preveč velik? Morda Kia Sportage?

Novega santafeja ima dober prijatelj. Max naloženega z opremo. Ceno lahko res dobim odlično, pelje se dobro, samo je se vedno hyundai (pač predsotki) in pa poraba je konkretno 11 litrov če nič ne pretiravaš.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Kot je ze napisal SHARK1; Ampere dobro drzijo ceno.

Edit: da ne govorim o prihranku 1000 eur na vsakih 10.000km pri gorivu in menjave olja le na dve leti.
Kaj če bo nova čez 3 leta tretjino cenejša? To je sicer hipoteza, ampak.... Elektro sklop je trenutno precej dražji od bencinskega.
Rabljene nihče ne bo povohal za pol sedanje cene.

Kaj pa če...

Če tako razmišljaš, nikoli ne boš ničesar kupil, ker kaj pa če čez 2 leti bla bla bla...

Jaz ti lahko podam dejstvo, da dobro držijo cene, ti pa le 'kaj pa če?'.

Jaz bi raje vprašal, če je bil že kakšen lastnik Ampere razočaran nad nakupom. Jaz še nisem srečal takega.

Chevy Volt Electric Car Has Highest Customer Satisfaction Scores, Again:
http://www.greencarreports.com...on-scores-again

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:

Novega santafeja ima dober prijatelj. Max naloženega z opremo. Ceno lahko res dobim odlično, pelje se dobro, samo je se vedno hyundai (pač predsotki) in pa poraba je konkretno 11 litrov če nič ne pretiravaš.
SUV in nizka poraba nekako ne gresta skupaj; SUV ima svoje prednosti, a nizka poraba zagotovo ni med njimi

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
To ni čist res...polno SUV se zdaj vozi z dobrimi 6 litri dizla, kar je odlično in se lahko povsem smatra kot ugodna poraba.

igi: On topic.... jaz bi sicer raje vzel malce starejšo kripco ala ML, drugače pa glas za CX5 ali pa novo Kugo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Dejstvo je da so električni avti dragi v primerjavi z bencinskimi. In če se bo začela masovna proizvodnja, ali celo izumila kakšna pametna baterija, potem bo obstoječim cena padla. Seveda pa je ČE notri.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Ne vem v čem je fora kupovanja SUVa z dvokolesnim pogonom. Potem je bolje da se kupi enoprostorca, če je že razlog višje sedenje.

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.681
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ne vem v čem je fora kupovanja SUVa z dvokolesnim pogonom. Potem je bolje da se kupi enoprostorca, če je že razlog višje sedenje.
Bolj moden je.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
moj glas za subaru XV boxer dizel. Za 30k dobiš dobr založenga. Pa še verjetn boš edini v mestu. Tistih VAG, BMW itd je že kot listja in trave. Vsak tadrugi ga ima.