Kaj kupiti?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
Na sedežu se vidi obraba. Pedali so tudi videt obrabljeni. Volan (in šalthebl) je 100% preoblečen. Ročaj ročne je videt uporabljen. Na naslonu za roke na desnih vratih je rahla poškodba na blagu. In ti o avtu brez znakov uporabe... Daj ne mečite si peska v oči. Avto pri 400k ne more bit brez znaov uporabe. Ker če je na sedežu 400k km rit se bo to poznalo. Če so na pedalih noge 400k km se bo to poznalo. itd.
Če pa ti dele menjuješ z novimi in temu rečeš brez znakov uporabe pa nekak ne razumeš pomena besede.

• Všeč mi je
Reactions: B81 in sad

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
Na sedežu se vidi obraba. Pedali so tudi videt obrabljeni. Volan (in šalthebl) je 100% preoblečen. Ročaj ročne je videt uporabljen. Na naslonu za roke na desnih vratih je rahla poškodba na blagu. In ti o avtu brez znakov uporabe... Daj ne mečite si peska v oči. Avto pri 400k ne more bit brez znaov uporabe. Ker če je na sedežu 400k km rit se bo to poznalo. Če so na pedalih noge 400k km se bo to poznalo. itd.
Če pa ti dele menjuješ z novimi in temu rečeš brez znakov uporabe pa nekak ne razumeš pomena besede.
Žal te moram razočarati, nič od tega ni menjano. Niti pedala niso obrabljena. Bom jih enkrat jeseni sčistil z parnim čistilcem, in se bo lepo videlo. Če želiš ti lahko pošljem slike takrat. Kje ti vidiš poškodbe kjer jih ni, ne vem niti ne bom posegal v to. Najbrž te moti moja pedantnost.
Mislim, da sem dokazal, če paziš na avto, ga ustrezno čuvaš lahko gre daleč, daleč.... To je bil point vsega.

Se vidimo pri 500.000 km

• Všeč mi je
Reactions: Marxon

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
Niti pedala niso obrabljena.
Daj prosim odpri oči in si poberi pesek ven.
Predali, da pri 400k nebojo obrabljeni? Kak si eni lažete ej.
Če je avto spucan še ne pomeni, da je brez znakov uporabe.

Daj še sliko voznikovega sedeža. Predvsem levi bočni hrbtni in sedalni del.

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
Ja res je, imaš prav... Na Autodoc-u lahko kupiš tudi znamko in je zadeva taka kot treba. Poznam pa osebno primere, ko so na poceni delih "prišparali" tistih nekaj €, nato pa booom - razpade filter in gre razcufan v motor avtomobila - sej mi ni potrebno govorit, kaj je bilo potrebno potem narediti, kajne?

Pranje in sesanje.. Glede tega sem dobil nekaj zajebantskih replik ja :D Fora je, da je za avto potrebno skrbeti sproti. Če ga ne pereš, bo v roku enega leta rjav, vsaj okoli blatnikov, saj se gor nabira umazanija in voda ne odteka.. Ogromno takih avtomobilov vidim vsak dan. Sesanje.. Res ne pripomore k več km, vendar pa sem mnenja, če za avto skrbiš tudi znotraj (in zunaj), ga boš tudi nasplošno bolj čuval in ti zanj ne bo vseeno.. To pa nekako pripomore k več km. Vem, dabo marsikomu to smešno, ampak jaz res delujem na tak način (in verjetno še kdo). Poleg tega imam rad čist in urejen avtomobil.

S Candy-jem vsega tega ne bi primerjal, pri beli tehniki tudi jaz kupujem nekaj s 5 letno garancijo, nato pa novo, ker enostavno crkne.

Še pa sem prepričan v to, da tudi današnji avti ob primernem vzdrževanju naredijo 300kkm.
Za tako veselje ne rabiš kupit no name filtra, vzameš avto, ki ima jermen v olju pa je cirkus zagotovljen, kljub vstavitvi najdražjih rezervnih delov

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.515
1.100
113
Žal te moram razočarati, nič od tega ni menjano. Niti pedala niso obrabljena. Bom jih enkrat jeseni sčistil z parnim čistilcem, in se bo lepo videlo. Če želiš ti lahko pošljem slike takrat. Kje ti vidiš poškodbe kjer jih ni, ne vem niti ne bom posegal v to. Najbrž te moti moja pedantnost.
Mislim, da sem dokazal, če paziš na avto, ga ustrezno čuvaš lahko gre daleč, daleč.... To je bil point vsega.

Se vidimo pri 500.000 km
S parnim čistilcem čistiš pedala? Sori, ampak za moj okus žal to ni več ustrezno čuvanje avta... :zardelalter: Niti neke bistvene dodatne vrednosti ob prodaji s tem vzdrževanjem ne dobiš...

Dobr si, da si avtomobilu namenil toliko časa...

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Dej hanzi ne pretiravaj, ti si pa kao eko in kupil jebenega korejca na elektriko za 50jurjev, medtem k isti model bencinar dobis za 15 jurjev. Dej ne pribijaj kaksna dvoličnost. Pametovati ljudem, ki vozijo 20 let stare avto avtomobile in skrbijo zanje. Res hude barabe so

• Všeč mi je
Reactions: sad

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113

Se vidimo pri 500.000 km
Sej ne bo pomagalo, ker naslikah bodo vedno videli maxi bril, ce ne to bo tablica postrani ali pa pokrovcek olja za 2st prevec v desno zategnjen. Aja pa reno je.

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
zanimivo mi je kako se zacnejo izrazi: suzenj avtu inp cim je govora o rednem ciscenju vozila.
zame je zanemarjanje avta z osnovnim cisicenjem enostavno malomarnost, neglede na to kako to ne kateri vstrajno zagovarjajo. Po naklucju so to tisti ki imajo na prednji sipi se vedno vinjeto 18,19,20,21in blata toliko na voznikovsm tepihu, da mu zelenjava tam raste.

Pri nasi hisi je 6avtomobilov, enkrat na mesec, se jih da v vrsto, se jih napeni, spere, opere koloteke in platisca, opere z gobo, in posusi z veliko mikrofibro.
Notranjost se posesa, zbrise armaturo in 2x letno se umijejo in razmastijo sipe notri.
Tak proces vzame mesecno 3-4 ure.
To je moja zadolzitev.
Tko kot mat kuha kosilo, tko kot fotr kosi travo, tko kot moja pere cunje….

nekateri so enostavno malomarni, problem pa nastane ko se nekdo prepozna v tem in rata defenziven in jezen

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.202
113
Celje
zanimivo mi je kako se zacnejo izrazi: suzenj avtu inp cim je govora o rednem ciscenju vozila.
zame je zanemarjanje avta z osnovnim cisicenjem enostavno malomarnost, neglede na to kako to ne kateri vstrajno zagovarjajo. Po naklucju so to tisti ki imajo na prednji sipi se vedno vinjeto 18,19,20,21in blata toliko na voznikovsm tepihu, da mu zelenjava tam raste.

Pri nasi hisi je 6avtomobilov, enkrat na mesec, se jih da v vrsto, se jih napeni, spere, opere koloteke in platisca, opere z gobo, in posusi z veliko mikrofibro.
Notranjost se posesa, zbrise armaturo in 2x letno se umijejo in razmastijo sipe notri.
Tak proces vzame mesecno 3-4 ure.
To je moja zadolzitev.
Tko kot mat kuha kosilo, tko kot fotr kosi travo, tko kot moja pere cunje….

nekateri so enostavno malomarni, problem pa nastane ko se nekdo prepozna v tem in rata defenziven in jezen

Se imam za lenega, kar se tiče čistoče avta, ampak 1x na mesec pa vseeno pride na vrsto. Če ne doma, pa pralnica+sesalec.

Iz tvojega začetnega pisanja sem jaz razumel, kot da ga glancaš 2x na teden, kar pa nekako ni v mojem standardu ;)

Je pa tako, en ga pere in sesa vsak teden, drug "šlosar" pa z umazanimi hlačami vsak dan not sedi, vozi žaklje umetnega gnoja v prtljažniku in avto opere 1x letno. Čez 5 let, ko se prodaja, pa ga da "šlosar" enemu profi spucat in na koncu ko boš gledal enega in drugega, skoraj ne boš opazil razlike.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
Če sta avta približno isto ohranjena je ne opaziš. Oziroma očitno še nisi videl avtov preden so jih pripravili na prodajo.

Sem gledal enkrat enega ko je mel v predalih na tleh olje not v tekoči obliki (polito). Prtlažnik pa ko ibercug mehanika (pa to ne od sprejemnika v belem mantlu na pooblaščenem servisu, ampak od takega ko je skos v stiku z oljem). No po tretmaju bi rekel, da ga je "upokojenec" vozo do trgovine in nazaj.

• Všeč mi je
Reactions: B81 in jendomen

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Dej hanzi ne pretiravaj, ti si pa kao eko in kupil jebenega korejca na elektriko za 50jurjev, medtem k isti model bencinar dobis za 15 jurjev. Dej ne pribijaj kaksna dvoličnost. Pametovati ljudem, ki vozijo 20 let stare avto avtomobile in skrbijo zanje. Res hude barabe so
Nekaj so "otroske fantazije" drugo je pa alter realnost.
Za 5 jurjev ti z veseljem prodam oba najina avta.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.681
113
Če sta avta približno isto ohranjena je ne opaziš. Oziroma očitno še nisi videl avtov preden so jih pripravili na prodajo.

Sem gledal enkrat enega ko je mel v predalih na tleh olje not v tekoči obliki (polito). Prtlažnik pa ko ibercug mehanika (pa to ne od sprejemnika v belem mantlu na pooblaščenem servisu, ampak od takega ko je skos v stiku z oljem). No po tretmaju bi rekel, da ga je "upokojenec" vozo do trgovine in nazaj.
Odvisno od tretmaja. Pri večini tretmajev za prodajo pogledaš spodaj pod vodila sedežev in evo ti resnico. Ali pa dvigneš malo tapicerungo pri vodilih ali pri robu. Dvigneš spodnji del zadnjega sedeža.