detektor CO

gr69

Guru
15. dec 2009
11.640
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Fajn, da igraš Robertovega odvetnika.
grin1.gif

Zdaj mi pa še na "njegovem" linku pokaži, da je res kupil model JKD-602 ali JKD-603, za katera velja pripopani certifikat.

Pa da ne bo nesporazuma - ne pravim, da ne velja - samo nekdo mi naj pokaže, da res velja.
wink-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Na mojem kitajcu za 5EUR je tole:
co.jpg

... tako da ko pride izvajalec nadzora (dimnikar) mu pokažeš napis ki vsebuje ključne besede k iga zanimajo in veselo odpeketa (ko zaračuna tistih 25 EUR za nič) do soseda težit dalje.

Sam sicer ne zagovarjam kitajcev ko pride do vprašanja varnosti. Ampak tale jajc za 5EUR ima noter enak senzor kot 90% prodanih CO javljalnikov v sloveniji ta trenutek.

Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
tudi če je dovolj kisika lahko pride do CO ja zaradi same disperzije molekul: če pogledaš predpise kurilnih naprav imaš notri zahteve za kisik v dimnih plinih (koliko ga mora biti), ter COx, kamor se uvršča co, co2 pa še kaj drugega (nestabilne molekule, katere zelo hitro razpadejo)

Pri kuhališči pomeni da ima očitno prevelik dotok plina, oz so mogoče nekater reže skozi katere bi moral priti zrak, tudi kisik, nedostopne (poškodbe itd), zato tudi CO.

Pepe, a ste minimum kaj spreminjali? ste mogoče prešaltali iz ene vrste plina na drugo, pa "napačne" šobe namestili? drugače pa če gre za poškodbe gorilnikov se da le t enove dobiti, če pa kaj drugega ne štima pa zna biti "malo bolj pestro"
Si že kdaj videl plinski štedilnik v "živo". Če bi ga, bi vedel, da tam pride plin skozi šobo v komoro in potem skozi luknje gorilnika. Šele na izstopu iz lukenj gorilnika se pomeša z okoliškim zrakom.Če je torej zamašena kakšna luknja skozi njo pač ne izhaja plin. Nikakor pa zaradi tega ne more priti do oviranja dotoka zraka.
Zemeljski plin ima približno 1/3 energetske vrednosti plina v jeklenkah. Če na plinski gorilnik priključiš napačen vir plina ti bo 3 kW kurišče v 1 uri proizvajalo 1 kWh ali 9 kWh energije. Zaradi tega je potrebno namestiti prave šobe in nastaviti pravi tlak.

V tehniki nobena stvar ni 100%. Tako se lahko tvori CO tudi, če imaš več po teoriji kot preveč kisika. A morajo za to biti izpolnjeni posebni pogoji npr. oteženo mešanje plina in kisika. Zato je vsaka bojazen glede tvorjenja CO pri plinskih štedilnikih pretirana.

PS- ne velja pa to za plinske pečice, pretočne bojlerje in plinske peči!

ne tako natančno ga žal še nisem videl. Videl sem skice, sheme, simulacije, razdrl ga pal še nisem. Tako da v prvi vrsti hvala za vzet čas in konkretno pojasnilo. Mi bopri masričem pomagalo.

Še enkrat hvala, upam pa da bo tudi pepe prišel do svojega odgovora/pojasnila

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.768
113
Citat:
Uporabnik Abeta pravi:
kaj pa če je vse res?

https://www.mimovrste.com/co-d...?tab=discussion

Kidde detektor ogljikovega monoksida 7DCO
Branko Veladžiæ
30. 9. 2016 – 22:41
So napisi na aparatu še vedno le v Poljščini?

Komentar
Re:
Ekipa mimovrste=) info@mimovrste.com
3. 10. 2016 – 09:38
Pozdravljeni. Težave z napisi v poljščini smo uspeli rešiti. Napisi na detektorjih so v angleščini. Ekipa mimovrste=)

Jaz sem ga dobil v ponedeljek in so napisi na detektorju v poljščini.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.640
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
co.jpg

... tako da ko pride izvajalec nadzora (dimnikar) mu pokažeš napis ki vsebuje ključne besede k iga zanimajo in veselo odpeketa (ko zaračuna tistih 25 EUR za nič) do soseda težit dalje.

Sam sicer ne zagovarjam kitajcev ko pride do vprašanja varnosti. Ampak tale jajc za 5EUR ima noter enak senzor kot 90% prodanih CO javljalnikov v sloveniji ta trenutek.

LOL - Kitajcem ne zmanjka idej - "calibrated per".
grin1.gif

Pa še enkrat - ne dvomim, da je senzor in tudi večji del drugega "enako" kot v KIDDEju - samo "calibrated by" še vedno ni čisto po zahtevani zakonodaji.

Me pa še vedno zanima ali ima Robertotov tudi ta napis.
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.942
113
pri taščici
Seveda, in overovljen na krajevno.pristojninupravni enoti, da je certifikat pristen od pristne insitucije, ki premore kaj več kot printer A4 formata

Sarkazem detektor!

Nazadnje urejeno:

nacek

Guru
13. okt 2012
2.958
605
113
da ne bo presenečenja - iz PSS

Danes se je pri sosedi na vratih narisal moški, ki je trdil, da je pooblaščenec za pregledovanje naprav za detekcijo ogljikovega monoksida.
Soseda ne ve nič več, ker mu je isti trenutek zaloputnila vrata.

Kdo kaj ve o kakšnih pooblaščencih, ali je bil le poskus prevare, tatvine........?

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik nacek pravi:

Danes se je pri sosedi na vratih narisal moški, ki je trdil, da je pooblaščenec za pregledovanje naprav za detekcijo ogljikovega monoksida.

Kdo kaj ve o kakšnih pooblaščencih, ali je bil le poskus prevare, tatvine........?
PREVARA OZ. POSKUS TATVINE!. Nihče ne pregleduje CO alarmov razen dimnikarja.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Je bilo po radiu tudi, da hodijo okrog in se lažno predstavljajo kot osebe z nekih podjetij za plinovod. Nateg ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Uporabnik nacek pravi:

PREVARA OZ. POSKUS TATVINE!. Nihče ne pregleduje CO alarmov razen dimnikarja.

Tudi dimnikar jih ne... V bistvu je zakon tak, da predpisuje te detektorje... ne predpisuje pa, kdo naj bi to sploh kontroliral ... Tako da je to kot kaze spet eden tistih zakonov, ki so zgolj za to, da pač so ...
smile-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik scsiii pravi:
Ne igram nobenega odvetnika samo pokazal sem želel da tudi co detektorji za 10$ ali manj lahko imajo vse potrebne certifikate če narediš malo raziskave.

recimo:

https://jikaida.en.alibaba.com...e_detector.html

P.S. a pri Kidde-ju dobiš zraven natisnjen certifikat za dimnikarja?

Senzor life 1-2 years.
rolleyes-1.gif

Saj se vsi zavedamo, da kitajci, poleg seveda ostalih zadev, ponarejajo tudi silicij - čipe. Torej, naredijo repliko originalnega čipa (silicija), zalijejo v enako ohišje (to kar ti vidiš da je "čip"), in natisnejo gor enako oznako. In ti ponaredki imajo lahko od praktično identičnih lastnosti, do mnogo mnogo slabših, z vprašljivo dolgim delovanjem. Če n-prodajalcev prodaja "identičen" izdelek ni nujno, da so od istega proizvajalca in dejansko ne moreš vedet, ali je to to, kitajc bo itq trdil da ima vse papirje ipd, ampak, jih dejansko ima?
Ne pravim, da ni možno dobit od kitajcev navidez identičnega detektorja, z navidez identičnim vezjem in vsemi napisi, vprašanje pa je, ali je ta proizvajalec resnično naredil produkt, ustrezen napisanemu...

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Kako pa veš, da te ni renomiran evropski proizvajalec nategnil s kitajskimi komponentami? Itak te je, ker je 99% komponent s Kitajske.

Namesto, da bi gradbena inšpekcija, dimnikarji pa še kdo končno začel opravljati svoje delo in enostavno preprečil uporabo neprimernih prostorov / naprav, se na uporabnika prevali krivda za vse to - itak je kriv, ampak enako kot tisti ki se po AC vozi 150 in ne naredi drugih neumnosti.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Načeloma je zelo važen supply-chain...
Proizvajalec vezja zagotavlja dobavo elektronskih komponent iz preverjenih virov - od dobaviteljev z ustreznim renomejem. Zelo, zelo (!) redko se zgodi, da priznan dobavitelj dobi/proda ponarejen čip. Če (kot "proizvajalec" detektorja) kupuješ izdelan produkt/polprodukt iz kitajske (si dejansko uvoznik) imaš takoj eno/dve stopnji možnosti preverjanja manj, kot če si zadevo proizvedel tu, kjer je trg precej kontroliran.

(to ne govorim iz sistema "baba čula - baba kazala", ker se lep čas ukvarjam z elektroniko in imam tudi nekaj vpogleda v načine, kako si sestavljalci vezij zagotavljajo material. Sem delal z večimi, v Sloveniji imamo vsaj 3 solidne firme btw. In na zahtevo (recimo, za predložitev produkta na certifikacijo je to obvezno) ti priskrbijo tudi točne podatke o izvoru posameznega elementa, iz katere fabrike, datum proizvodnje, batcha... in če bi nekemu našemu proizvajalcu (kjer je njegov obstoj od teh podatkov tudi odvisen) še nekako zaupaš, kitajskemu proizvajalcu, brez da hodiš dol in ga gledaš čez ramo, pač ne moreš. Ne popolnoma, spoh pa ne kar vsakemu, ki se je pojavil na spletu)

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
co.jpg

Pozor na pomen CE znaka, glej sliko:
CE-and-China-Export.jpg

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.942
113
pri taščici
Dimnikarji naj najprej sebe kontrolirajo, oziroma sankcionirajo tiste, kjer recimo kljub ociscenemu dimniku pred kratkim pride do požara.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.747
113
EU
Prejšnji teden je bil dimnikar. Očistil dimnik in peč.
Pokazal sem mu detektor CO privit na steni omare. Ni pokazal pretiranega zanimanja zanj.
Samo je povedal, da ga je dobro imeti. Kasiral 20€
grims-1.gif

Zapisal je leto izdelave peči.