Čisto navadna domača pizza:)

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.076
5.652
113
Pa pivo namest vode je tud uredu!!! Preverjeno v pizzeriji kjer je frend delu!
 

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Jst dam pol pol moke
smirk-1.gif
je bolš, vsaj men.

Se da kaj man kvasa če z pirom zmešaš? Bom sprobal.
Da testo haja par ur v hladilniku je pa tut bolje
zmaga.gif


Kar me samo j. doma, da ni krušne
grin1.gif
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ne gre se za to, da bi vzhajalo, v hladilnik, se ga da bolj v smislu, da odleži, dlje ko ga pustiš pri miru, bolj je mehko, ko se speče.
 

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Tudi v hladilniku haja, vendar zelo počasi. Tudi potica se lahko na tak način dela.
Bistvo je pa res da lepo obleži testo in se že pol lepo dvigne ko pečeš
smirk-1.gif
(oz lahko daš mal na toplo ko vzameš iz hladilnika)
 

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Kaj naj rečem... če kateri uporabnik na Alterju upravičuje svojo titulo, si to ti.


Danes sem prvič delal pico in to po tvojem receptu. Rezultat je bil enostavno odličen. Hvala!


832265-IMG_5068%28Small%29.JPG



Naredil sem samo ene par manjših modifikacij:

- polnozrnata moka namesto bele
- kuhan pršut namesto šunke
- dodatno še koruza in rukola

Ob odprtju konzerve s pelati sem kljub tvojemu eksplicitnemu opozorilu seveda naredil napačo in sesul vse v posodo ter zmiksal. Vem za drugič...
bonk.gif

832265-IMG_5068(Small).JPG
 

Priponke

  • 832265-IMG_5068(Small).JPG
    832265-IMG_5068(Small).JPG
    51 KB · Ogledi: 301

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Ampak v pizzeriji na naredijo takole najprej pelate nato sir itd.
Ti si pa napisal obratno pelate šunka,sir in potem je sir preveč pečen probaj dat najprej sir pa potem šunko.
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Ampak v pizzeriji na naredijo takole najprej pelate nato sir itd.
Ti si pa napisal obratno pelate šunka,sir in potem je sir preveč pečen probaj dat najprej sir pa potem šunko.

kaj je kaj huje, da je sir "preveč pečen" ali da je šunka čisto suha gor?

sem že jedel tudi pizzo obratno torej pelati sir šunka in to ni to... se pa sigurno prej presuši šunka kot sir.
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
a? ne vem v kateri pizzeriji si ti to gledal, ampak vedno se da pelate, potem šunko, potem sir.

Enkrat sem bil v Botani, kjer so zlozili v takem vrstnem redu (torej sir pod sunko). Rezultat mi ni bil vsec, salama se je precej izsusila in je imela samo okus po dodatkih, sir je bil pa kuhan in gumijast, cesar ne maram. Najbrz tega ne bi delali, ce ne bi bilo komu vsec ...
 

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Še čisto v vseh špagetarskih kuharcah bo šunka za sirom
smirk-1.gif
Ampak stvar okusa, vsak naredi kokr mu paše..
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Tako je fiksno "prav" ampak jaz sem tudi nehal tko delat.

Ne sme bit pa šunka čist gladko zložena dol na pelate čene se sam kuha notr....na tanko narezano dobro/kvalitetno šunko gor zmigajte kot pršut pol pa mal sira čez.
 

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Jst dam najprej pelate, potem malo sira, da pri rezanju pice salama (šunka) ne zdrsne dol. Nato šunko in boga salam, potem pa še enkrat obilo sira. Nato gor papriko in malancane. Pa origano.- Stvar rešena. Sir ni suh, ker je gor zelenjava in šunka je ok.
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
no pa je še meni uspelo naložit slike iz telefona na pc, pico sma pekla v nedeljo, takole pa je zgledala pred peko
843145-pica-pre.jpg
 

Priponke

  • 843145-pica-pre.jpg
    843145-pica-pre.jpg
    98,3 KB · Ogledi: 411