Čisto navadna domača pizza:)

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Mene pa zanima, katero šunko uporabiti, da se okus čimbolj približa tistim picam iz dobrih picerij? Karkoli kupim v trgovini (pica šunka, pa razne šunke v ovoju), je meni zanič... ne diši dobro in okus ni dober
rolleyes-1.gif
 

Zerly

Pripravnik
20. avg 2007
592
0
16
Danes sem si jo zaželel. Med pripravo sem se spomnil in naredil eno slikco:

usy-070220.jpg
 

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
@ matix; Jaz kupim tisto HABAKUK šunko. Meni je najboljši okus, pa tudi za tople sendviče oz. toaste se full dobro obnese. Probej
wink-1.gif
 

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Tudi
zmaga.gif
za kuhan pršut!

Njami...



PS: BG je Brez Glutena. Da ne bi slučajno kaj pomešali, sem raje napisal s pelati. Ziher je ziher.
smirk-1.gif

862983-IMG_5046(Small).JPG
 

Priponke

  • 862983-IMG_5046(Small).JPG
    862983-IMG_5046(Small).JPG
    57 KB · Ogledi: 272
Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Schaerova moka B-tip.


Ni nič koruze noter (razen koruzni škrob, ampak to ne daje nekega okusa), ker je na osnovi riža. Tako da je okus čisto ok. Čisto po pravici so mi brezglutenski izdelki načeloma bljak (sploh stvari, ki imitirajo kruh... sladke stvari so večinoma ok) v primerjavi z glutenskimi, ampak tale pica je bila špica. Moraš pa dati malo več kvasa, sicer je testo preveč zbito (jaz sem za 400g moke dal cel kvas).

Zmaga sicer polnozrnata pica, ampak brezglutenska mi je precej boljša od takšne z navadno belo moko (pa nimam težav, tako da sem v kratkem času lahko sprobal vse tri).

Recept je pa kar cbb-jev, samo z manjšimi modifikacijami (glej na prejšnji strani, ko sem eksperimentiral še s polnozrnato moko).
 

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Bolgarska
hysterical-1.gif
.


Ne, na srednjem. 240 stopinj, spodnje grelo in vključen ventilator. 13-15 minut.
863052-IMG_5047(Small).JPG
 

Priponke

  • 863052-IMG_5047(Small).JPG
    863052-IMG_5047(Small).JPG
    46,2 KB · Ogledi: 293

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kakšni programi, computer geeku je pod častjo uporabljat neke prednastavljene fore. Če bi bla številčnica, bi še najraje tipkal temperaturo noter
evil.gif
.

Je pa od Gorenja pečica, ja...
 

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Zanimiva tem, pice ne maram, ker je gor stopljen sir, bljek...mam pa rad klobase, šunko....bom jo ta teden spekel na 10 in več načinov.
zmaga.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.125
7.019
113
Če koga zanima low carb pizza, torej minimalno hidratov, skoraj nič, lahko napišem recept za testo, "nadev" je pa itak odvisen od posameznika
wink-1.gif


torej..po domače...recept za zdravo pico..in ne..ni testo iz cvetače
wink-1.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.125
7.019
113
Za en pladenj (iz navadne pečice, ne vem dimenzij):

- 5 M jajc
- 25g parmezana naribanega (ali kak drug, nariban, trdi sir)
- 50g kokos moke
- 25g psyllium husk, žal ne vem slovenske beseda za to, naj nekdo dopiše prevod
- 50g masla
- 250g jogurta, sam uporabim grškega iz lidla
- 50g domačega kisa
- 10 ščepcev sode bikarbone
- sol po okusu

V eni posodi se zmeša moko, husks, sol, sodo in parmezan. V drugi posodi se raztopi maslo in doda jogurt ter kis. V tretji posodi se ubije jajce, jih premeša, potem pa prvo doda sestavine iz prve posode, na to pa sestavine iz druge posode.

Nastane pa taka, relativno "tekoča" zmes, tako da prvič je mogoče človeku malo čuden videz in tekstura, ampak jaz sem se navadil in je zdaj super. Priporočljivo je, da se uporabi silikonski pekač, oz vsaj peki papir na navadnem pekaču.

Gor pa se nadeva..po želji pač, jaz dam mezgo, sir, šunka, sir, šunka, sir, koruza, paradajz. Moral bi še enkrat preračunat kalorije in ostalo, ampak pomoje je fajn mastna in visoka vsebnost beljakovin, torej tak koh hočem
smile-1.gif


Bilderi lahko namesto parmezana uporabijo sirotkine beljakovine v prahu (brez okusa), kar bo še dodatno povečalo vsebno beljakovin. v tem primeru se uporabi 50g le-teh.

Aja...pa še kako se speče. Na 200. Prvo se za ene 10-15min da v pečico samo testo, da postane malce rjavo, na to se poči gor nadev, potem pa po želji naprej.

Opozorilo: Testo nikakor ne bo hrustljavo!
 

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Tak recept je za profiče, ki živijo za telo oz. živijo od definiranega telesa. Bolj ko sem bral sestavine, bolj me je minevalo, da bi to skup spacal. Pica more bit dobra
smile-1.gif
s takim testom pa dvomim da bi lahko bila. Ever. Če mam pico na jedilniku, tisti dan probam, da ne jem kruha/krompirja/testenin pa je.

Še kdo?
smile-1.gif
 

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Jasno, največji čar pizze je odlično testo, ostalo so le dodatki (pelati, sir, gobice).