Čisto navadna domača pizza:)

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz pa ravno teh ne prebavljam...

Kot da bi šel v menzo na pico.
cry12bpy.gif
 

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
To pa je moja pizza :)

Testo mi ponavadi zameša kar kruhomat, s pripravljeno mešanico za beli kruh iz Špara.

Dam mešanico moke v kruhomat, po cca 1 uri, ko že malo vzhaja, vzamem testo ven in razvaljam ...

Potem pa paradižnikovo mezgo s koščki paradižnika .. gor namečem pizzo plečko, gobice iz slanice in olive, večkrat še kakšno papriko narežem na kolobarje, in zasujem s sirom :) Na vrhu dodam še origano. ( v starejši pečici pečem na 220 st. kakih 15-18 minut.)

Delam pa tudi pico s tuno in čebulo ... Tuno iz konzerve ponavadi premešam z na drobno sesekljanim česnom ... in dam na pico .. + gobice + olive + sir in mezga ... Je pa ta pica samo za tiste ki jim je česen ali čebula všeč ... ker je okus česna precej močen, tako da diši cela hiša ...

Na sliki ena navadna pica ..
538094-pizza.jpg
 

Priponke

  • 538094-pizza.jpg
    538094-pizza.jpg
    123 KB · Ogledi: 369

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Testo po receptu ki je bil zraven miksarja... je pa tak, da ga vedno naredimo na zalogo. Potem pa hlebček samo vzameš iz skrinje, razvaljaš, obložiš po okusu in spečeš. Kosilo v pol ure, tudi če zvečer pozabiš dat testo iz skrinje v hladilnik
zmaga.gif

545932-IMAGE_038.jpg
 

Priponke

  • 545932-IMAGE_038.jpg
    545932-IMAGE_038.jpg
    155,8 KB · Ogledi: 327

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kolkr vidim je tud šunka, tko da je to hawai pica.

Drugače pa jaz delam sadno (ananas) ...

Na razvalano testo razmažem stopljeno maslo, potem dam gor pripravljeno "maso" skuto z malce sladkorja, sokom ananasa, potem na to skuto koščke ananasa, potresem s cimetom in pol čez še sir.

mljask...za konec pojedine treh štirih različnih pic.
 

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Vprašanje neuke kmečke dekline iz slovenskih hribov, ki se je še klasične pizze komaj navadila...

Kakšna je ta pizza?
Če je cuker notri, je najbrž sladka, ne?
Kako se na to obnese potem tisti sir?
 

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Edit: KSZ

Hec prave neapeljske pice je v tem, da:
-testo vsebuje samo moko, vodo, sol in kvas. Jaz za en hlebček vzamem 125g moke in 82 ml vode 2,5g soli in ščepec svežega kvasa. Vse sestavine natehtam.
-testo narediš en dan prej. Shraniš v hladilniku in naslednji dan par ur pred peko vzameš iz hladilnika, da vzhaja.
-testa se ne valja, površine za pečenje se ne maže z ničemer.
Sam pečem na peki papirju in pri 300°C dosežem čas pečenja 4 min. Praviloma se pico peče maksimalno 90s, vendar mora imet površina za pečenje najmanj 400°C, česar običajna kuhinjska pečica ne zmore...
To je še najbližja imitacija prave pice, kakršno dobiš v dobri piceriji.
 
Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ma kul se obnese...

Probat bi morala, ponavadi je folk kr mal presenečen kok sede, jaz pa niti ne vidim, problema zakaj ne bi blo...razen če ne prebavljaš ananasa.
wink-1.gif
 

Theya

Pripravnik
13. okt 2007
136
0
16
Pica je super. Je bolj sladkega okusa, ampak še zmeraj ni presladka (ni kot, da bi sladkor potresel po pici npr).
Sir je ponavadi kar mocarela (ali pa sir, ki je pri roki in se ga gor enostavno nariba). Pica je sočna in okusna. Čisto drug pojem kot navadna pica, ki jo poznamo. Imamo jo kot posladek (naredimo ponavadi eno in si vsak vzame kos ali dva).

Če te pa še kaj zanima pa vprašaj
smile-1.gif
 

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
No, tole moje je u bistvu klasika+ananas. Torej, kečap (jah, nimamo pelatov)+šunka+ananas+sir+origano
smile-1.gif


Meni je fino, da ni čist navadna, ampak ma še malo sladkega zraven, prav sede...
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
če so tečni, ti ga ne bodo. Sem pa to izkoristila par let nazaj, vem da je bila cena hlebčka v tolarjih... 50 sit.