Ah, ne rabiš 2 dni vzhajat, čeprav je res, da če vsaj en dan prej narediš testo, je boljše.
Jaz imam tak recept:
800g moke
1 kvas navaden raztopljen v 3dl tople vode, v ta kvas zmešam še 1 žličko sladkorja in pustim vse skup ene 5 minut stati (čeprav to v realnosti nima nobenega vpliva v tako kratkem času
)
1-2 žlički sočničnega olja (lahko olivnega)
2-3 žličke soli
Potem pa dodajaš vodo po potrebi, ponavadi še vsaj 1.5dl.
Dobim pa iz tega testa za pet velikih pic.
Pa tud šamota ne rabiš, ker ti itak sam gužvo dela.
Pečico na max in na ventilacijo, testo pripraviš na peki papirju in vse skupaj pečeš na rešetki in NE na pladnju. 7 minut je dovolj. (na 275, če gre pečica na več pa še boljše).
p.s. "profi" mehurji se dobijo čisto enostavno, če testo razvaljaš in zložiš na pol, ampak jaz imam bistveno raje brez.