Čisto navadna domača pizza:)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ko so pogruntal, da se da tut tole tržit so mal dvignli cene:)
kdaj pa kdaj smo tut mi to prakticiral.
 

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
ksz

A mogoče kdo ve recept za pizze, ki so jih imeli v bivši pizzeriji Coccinella, bile pa so tudi imenovane Coccinella (pizze s špinačo in neko smetano)?

Bi lepo prosil
smile-1.gif


drugač pa, kul tema
cool-1.gif
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
verjetno je kisla smetana. V ostalih pizzerijah je poznana pod imenom "prepognjena" ali calcone pica, samo da je brez špinače. Če rad ekspermentiraš, potem poskusi sam dodati te sestavine
wink-1.gif
 

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Preveč ste fiksirani na svoj želodec, da se vam tako obrača...
grin1.gif


Morate gledati na zadevo drugače.
Nekaj v tem smislu - "hm, nismo še probali, pa dajmo!
smile-1.gif
"

Tako vsaj jaz gledam, ko mi dajejo npr. ribe ali školjke v mleku in podobne reči.
Potem pa veliko poizkusim in - glej, no glej - silno velikokrat jedi izpadejo dobre.
zmaga.gif

Včasih pa tudi ne, ampak sem vsaj poizkusila in vem (
grims-1.gif
), da mi ne ustreza...

Sicer se lahko zgodi, da boste v življenju veliko zamudili.
Dobrih reči, pa tudi slabih - tudi slednje človeku ostanejo v spominu in se jim kasneje smeje...
grin1.gif


(Sorry, danes sem bolj v "pametovalnem" mode-u.....
grin1.gif
).
 

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
No, vsakemu svoje...

Ampak, kdor bo probaval... meni ananas edino paše, ker ostalo sadje se razgradi v pečici (recimo jabolka ratajo kašasta ipd., bljak), pa enkrat sem dobil gor sladko smetano... neeee...mislm res...neeeeeeee, ker potem rata juhica
hysterical-1.gif
(tako namreč dobiš v fokulusu)

Lp
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.430
3.810
113
davorinm.wordpress.com
Sem naredil čez vikend po temle receptu 3 ogromne pizze. Bile so super. Edino pečica bi lahko bila boljša, da bi hitreje zapeklo in bi bila pizza manj suha, ker je morala biti dlje časa notri.
 

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
ksz

cbb v prvem postu omenja pečenje na pekipapirju namesto v plehu... res se v navadnem slabo zapeče od spodaj, ampak za večje konzumerje se dobijo tudi tanki alu (teflon) pekači prav za pice. Doma jih imamo in pridejo take kot je treba (pa še okrogli so
grin1.gif
 

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
sladka smetana vcasih lepo pase na pico. recimo losos, sladka smetana in sir, mislim da lahko še ena zelena reč pride na vrhu, bazilika ali nekaj podbnega
smile-1.gif
 

skamp

Zelenc'
25. jan 2009
2
0
1
LJ
Čer

Bi še eno jaz o pizzi,sem nekaj poszov prebralne vseh,drugač se pica peče 3 minute max.4 ampak zato je potrebna krušna peč in to 350 do 400 c
Pa bo ziher ratal,pa dobertek
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
T'str, kolk perov s'pa ti spil dons, k s'tale prspevk n'pisow?
 
Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.263
5.641
113
Pogrešam koga k bi reku jst dam pa pir v testo namest vode
smile-1.gif


Ja pa testo je treba dat odležat čez noč v hladilnik!

Pa mislm da je tud fora da daš pou fine pa pou grobe moke not....sam nism čist prepričan...bom še 1x kolega uprašu!