Vsa gorenjska je že pred streljanjem vedela, s čim se ukvarjajo tisti tipi, samo policija izgleda da ni vedla ali ni hotela vedet.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Velikonja nikoli ni prijavil izsiljevanja. Tako da je kar lepo cakal. on ze ve zakaj. Nihce te ne zali, ogledalo sem ti nastavil.
Potem si pa popolnoma zgrešil point.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
No, ker vidim, da ti ni problem grozit ljudem, ki te futrajo z davki, me pa še nekaj zanima...
KOmu sem grozil? Synthmana sem opozoril, sem mislil da je ljudem bolj vsec ce jih najprej opozoris.
Če ne verjemeš je tvoj problem.Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Me je ustavil policaj in rekel da sem peljal 135, jest sm pa ravno pogledal na števec in videl da sm peljal okol 115, (na 100), in ko sem zahteval vpogled radarja (je meril z laserskim) mi je policaj rekel, da mi tega ni dolžan pokazat in da nimam pravice vidt.
Tole pa lahko dodaš v tisto knjigo, kjer je 365 pravljic za lahko noč za naše najmlajše...bo knjiga ravno prava za prestopno leto...
Pa bi napisal KO proti goljufivemu komandirju policije, ki je poslal sodniku za prekrške malce drugačen opis situacije, kot pa je bil ugotovljen v policijskem zapisniku? In ta razlika bi me kmalu stala precej denarja in izpit? Imam črno na belem oboje. Al boš spet rekel, da se vsak lahko zmoti?Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Oooo še en ovaduh! Pridi bližje da te štrcnem v školko
ce bi imel elemente bi jo sedaj ze pisal. In jo tudi bom ce bo treba. In nima veze z nestrpnostjo ali cem drugim. On ve zakaj sem to napisal. Ima vso pravico jamrat, jokat in se pritozevat cez cel svet, policijo in sodstvo. So pa neke meje.
Citat:
Pa bi napisal KO proti goljufivemu komandirju policije, ki je poslal sodniku za prekrške malce drugačen opis situacije, kot pa je bil ugotovljen v policijskem zapisniku? In ta razlika bi me kmalu stala precej denarja in izpit? Imam črno na belem oboje. Al boš spet rekel, da se vsak lahko zmoti?Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Oooo še en ovaduh! Pridi bližje da te štrcnem v školko
ce bi imel elemente bi jo sedaj ze pisal. In jo tudi bom ce bo treba. In nima veze z nestrpnostjo ali cem drugim. On ve zakaj sem to napisal. Ima vso pravico jamrat, jokat in se pritozevat cez cel svet, policijo in sodstvo. So pa neke meje.
Pa bi napisal KO proti goljufivemu policaju, ki je že plačilni listek napisal protislovno in računal prekršek, ki ga nisem storil in napisal nek tretji člen? (listek še hranim) IN proti tistemu goljufu, ki moje pritožbe ni obravnaval (vsaj ne da bi vedel) pa bi jo moral, (imam še listek s pošte) da sem pritožbo poslal? Bi bili to zadostni dokazi za vložitev KO proti tem policajem?
Pa je za take "zmote" predvidena kakšna kazen?
Citat:
Vsa gorenjska je že pred streljanjem vedela, s čim se ukvarjajo tisti tipi, samo policija izgleda da ni vedla ali ni hotela vedet.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Velikonja nikoli ni prijavil izsiljevanja. Tako da je kar lepo cakal. on ze ve zakaj. Nihce te ne zali, ogledalo sem ti nastavil.
Kaj misliš, zakaj Velikonja ni prijavil izsiljevanja? Mogoče prav zato, ker so ga izsiljevali. Khmm, če je šlo le za navaden gostilniški prepir, zakj so potem Velikonjo na sodišče vozili v blindiranem avtu in v neprebojnem jopiču?
Citat:
In glej ga šment, res v zakonu nikjer ne piše, da bi ti policaj moral pokazat izmerjen rezultat.
Zakaj se je pri meni zataknilo? Ker sem zahteval vpogled, ker policajem ne zaupam. Koliko je pa takšnih, ki tega ne zahteva in verjame policaju na besedo, brez da bi videli izmerjen rezultat? Pri takšnih se pač ne more nič zataknit.Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
In glej ga šment, res v zakonu nikjer ne piše, da bi ti policaj moral pokazat izmerjen rezultat.
Prav tako pa nikjer ne piše, da tega nimaš pravice videt. Ker med "ni dolžan" in "ne imeti pravico" je ogromna razlika. Meni so še vedno pokazali pištolo z izmerjeno hitrostjo. Prav tako vsakomur, ki ga poznam. Zopet (kako zanimivo...) se je ravno pri tebi zataknilo...
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Eno stvar pozabljas, so kazniva dejanja ki se preganjajo po uradni dolznosti in so tista ki se ne. Recimo ce jo bos ti kdaj zaradi tega foruma fasal (KO - razžalitev ali pa kakšno pozivanje k čemu (namreč na to sme ciljal v prvem postu)) jo boš na predlog, ker bo nekdo imel interes. Tvojih interes sam od sebe pa gotoov ne nameravam zastopati, ker to niti ni moja dolžnost (v koncni fazi pa je vecina tako ali tako izmisljena). Glede na to, da imas na vsako zadevo komentar/odgovor, da imas vedno 101 primer kaj in kako in kako si bil ogoljufan, sklepam da se bos sam znasel in pisal pritozbe kamor bos pac zelel.
Sem mislil da je delo policije tudi odkrivanje kaznivih dejanj.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Dokler nekdo ne pride do uradne osebe in reče "izsiljujejo me", nima nihce kaj za ukrepat. Kaj a naj gre policaj do vsakega ostirja in: "ej psssst a tebe kej izsiljujejo" in pol oni "ja no recmo....strah me je...." Ja dej a bos prijavil: "ja ne to ne bi...sam vseen lahko mal obravnavate" hahaha pa kaj ti ni jasno clovek. Sej se bodo na sodiscu smejali. Dokler zrtev ne prijavi nima policija kaj obravnavat.
Tvoje omembe kazenskih ovadb v tem postu ali celo vložitev (Janša, Kresalova) je hud udarec demokraciji in svobodi govora. In ne gre enačit pisanja enga mulca s pisanjem uradne osebe ali celo ministrov. Za slab ugled policije ni kriv tisti, ki o njihovih goljufijah piše, amoak tisti policaji, ki svoje delo neživljensko, nekorektno ali celo goljufivo opravljajo. Žal nič od tega kar pišem ni izmišljeno, če meniš drugače si zatiskaš oči pred resnico.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ampak glej zivi v svojem prepricanju. Imas vso pravico da udrihas cez drzavo in njene organe. pac zivimo v demokraciji.
Zdaj ne vem ali si res malo trčen ali se delaš.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Dokler nekdo ne pride do uradne osebe in reče "izsiljujejo me", nima nihce kaj za ukrepat. Kaj a naj gre policaj do vsakega ostirja in: "ej psssst a tebe kej izsiljujejo" in pol oni "ja no recmo....strah me je...." Ja dej a bos prijavil: "ja ne to ne bi...sam vseen lahko mal obravnavate" hahaha pa kaj ti ni jasno clovek. Sej se bodo na sodiscu smejali. Dokler zrtev ne prijavi nima policija kaj obravnavat.
Ampak glej zivi v svojem prepricanju. Imas vso pravico da udrihas cez drzavo in njene organe. pac zivimo v demokraciji.
V zakonu res ne ... Kje drugje pa.Citat:
Če ne verjemeš je tvoj problem.Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Me je ustavil policaj in rekel da sem peljal 135, jest sm pa ravno pogledal na števec in videl da sm peljal okol 115, (na 100), in ko sem zahteval vpogled radarja (je meril z laserskim) mi je policaj rekel, da mi tega ni dolžan pokazat in da nimam pravice vidt.
Tole pa lahko dodaš v tisto knjigo, kjer je 365 pravljic za lahko noč za naše najmlajše...bo knjiga ravno prava za prestopno leto...
Pa še to bom dopisal. Ko sem se nad takim početjem policaja pritožil, so mi prijazno odgovorili, da je pritožba odbita in da je policaj postopal po zakonu.
Pusti zdej družinsko nasilje, to je povsem druga kategorija. Pri družinskem nasilju se je problemov treba lotit drugače, z veliko mero občutka in znanja psihologije, to je zelo občutljiva zadeva.Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Zdaj ne vem ali si res malo trčen ali se delaš.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Tudi,če bi on to prijavil, bi bil odgovor policije, da ne morejo ukrepat, dokler ne pride do KD. Poznam primer - družinsko nasilje.
Ko pa že pride do KD, je pa vse en dr..., če se gospodje zmigate al ne - človek je že mrtev.
Če bi prijavil, bi samo družino ogrozil, policija itak NE ukrepa dokler ni žrtev - pol je pa vseeno. Vsaj brat se nauči.
Nič jaz ne udriham - to je samo povzetek stanja.
Citat:
Se večkrat sprašujem, kakšne vrste mora bit človek, ki nekomu vzame mesečno plačo za povsem nepomemben prekršek, ki ne vpliva na prometno varnost. To se je namreč zgodilo kolegu prejšnji teden.
Sem že večkrat napisal, pa bom posebej zate par primerov še enkrat, ampak tokrat si pa le zapomni.Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Se večkrat sprašujem, kakšne vrste mora bit človek, ki nekomu vzame mesečno plačo za povsem nepomemben prekršek, ki ne vpliva na prometno varnost. To se je namreč zgodilo kolegu prejšnji teden.
Tako kot že večkrat, bi te prosil, da o tem malo več napišeš. Kaj se je zgodilo, kje se je zgodilo in zakaj njegov prekršek ne vpliva na prometno varnost?
Citat:
Zakaj se je pri meni zataknilo? Ker sem zahteval vpogled, ker policajem ne zaupam. Koliko je pa takšnih, ki tega ne zahteva in verjame policaju na besedo, brez da bi videli izmerjen rezultat? Pri takšnih se pač ne more nič zataknit.Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Prav tako pa nikjer ne piše, da tega nimaš pravice videt. Ker med "ni dolžan" in "ne imeti pravico" je ogromna razlika. Meni so še vedno pokazali pištolo z izmerjeno hitrostjo. Prav tako vsakomur, ki ga poznam. Zopet (kako zanimivo...) se je ravno pri tebi zataknilo...
Meni ni hotel pokazat radarja zato, ker tiste hitrosti, ki jo je meni očital na radarju ni bilo zabeležene.Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Zataknilo v smislu, da ravno tebi ni hotel pokazat izmerjene hitrosti.