Čestitke policiji za zaseg MB CL500

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Važen da pijanca takoj v pripor ali kakega roparja.

Ubijalec Maček pa na svobodi, ali pa un iz Globala prav tako.

OMFG? SISTEM NE DELUJE V SLOVENIJI OD LETA 1991.

SLO POLICIJA = OVCE. Ko greš 2-3kmh preveč se ti obesi kot en RAMBO.

Nazadnje urejeno:

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Se večkrat sprašujem, kakšne vrste mora bit človek, ki nekomu vzame mesečno plačo za povsem nepomemben prekršek, ki ne vpliva na prometno varnost. To se je namreč zgodilo kolegu prejšnji teden.

Tako kot že večkrat, bi te prosil, da o tem malo več napišeš. Kaj se je zgodilo, kje se je zgodilo in zakaj njegov prekršek ne vpliva na prometno varnost?
Sem že večkrat napisal, pa bom posebej zate par primerov še enkrat, ampak tokrat si pa le zapomni.
- vožnja z začasno odvzetim vozniškim dovoljenjem (prisotnost/odsotnost knjižice v predalu nikakor ne vpliva na način vožnje in varnost)
- vožnja po tistem, ko si pojedel par makovk. (v krvi imaš sledi opiatov, ne ogrožaš nikogar)
- vožnja po omejitvah, svojem pasu... in tremi piri v riti (ne ogrožaš nikogar)
- vožnja z umazano šipo na zadnjih vratih na šoferjevi strani - torej tisto, ki jo nekateri avti (kombi) sploh nimajo - (kazen dobil kolega in ne vpliva na varnost, itak šofer ne vidi tam skozi).
- vožnja brez varnostnega pasu (ne ogrožaš nikogar)
- vožnja brez rezervne opreme (ne vpliva na varnost.....)

in še bi lahko pisal

Da ne govorimo o nesmiselno strogih omejitvah in visoko kasiranje za te prekoračitve (primer 40 skozi cestninsko postajo, 40 na koncu avtoceste kar celo povzroča nevarne zastoje, khmm a luknjo v karavanškem predoru pa lahko zadaneš z 80? prehitra vožnja mimo šole ob treh ponoči....

sej se sam zajebavaš, ne?!
hysterical-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Dokler nekdo ne pride do uradne osebe in reče "izsiljujejo me", nima nihce kaj za ukrepat. Kaj a naj gre policaj do vsakega ostirja in: "ej psssst a tebe kej izsiljujejo" in pol oni "ja no recmo....strah me je...." Ja dej a bos prijavil: "ja ne to ne bi...sam vseen lahko mal obravnavate" hahaha pa kaj ti ni jasno clovek. Sej se bodo na sodiscu smejali. Dokler zrtev ne prijavi nima policija kaj obravnavat.

Ampak glej zivi v svojem prepricanju. Imas vso pravico da udrihas cez drzavo in njene organe. pac zivimo v demokraciji.
Zdaj ne vem ali si res malo trčen ali se delaš.
Tudi,če bi on to prijavil, bi bil odgovor policije, da ne morejo ukrepat, dokler ne pride do KD. Poznam primer - družinsko nasilje.
Ko pa že pride do KD, je pa vse en dr..., če se gospodje zmigate al ne - človek je že mrtev.
Če bi prijavil, bi samo družino ogrozil, policija itak NE ukrepa dokler ni žrtev - pol je pa vseeno. Vsaj brat se nauči.

Nič jaz ne udriham - to je samo povzetek stanja.

V bistvu sem zelo trcen ocitno ker ti se zmeraj odgovarjam. Ocitno nimas pojma o novem KZ ki policiji daje vec pooblastil pri obravnavi nasilja v druzini. Ampak v 90% se zgodi da zrtev nato na sodiscu pove nekaj cisto drugega ker sta se vmes ze pobotala itd. V 20% primerov pa s ezgodi, da se krsitelj pritozi da je bila policija groba, zrtev (torej zenska ki jo je mlatil prej) pa potem se krivo prica da je to res itd.

Za velikonjo pa sem ze napisal. On ni prijavil izsiljevanja. Lahko pa ti sedaj podam 5 priemrov kjer so ljudje prijavili izsiljevanje in sedaj storilci v priporu cakajo na sojenje.

Sva pa z moje strani tole dopisovanje zakljucila. Ker nima smisla, sva vsak na svojem bregu, vsak vidiva zadevo s svoje strani.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Torej si proti temu da gre kak ropar v pripor? Ja no saj ni panike, samo ne jamrat potem ce bos ti naslednji na spisku zrtev ki jih bo oropal.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Se večkrat sprašujem, kakšne vrste mora bit človek, ki nekomu vzame mesečno plačo za povsem nepomemben prekršek, ki ne vpliva na prometno varnost. To se je namreč zgodilo kolegu prejšnji teden.

Tako kot že večkrat, bi te prosil, da o tem malo več napišeš. Kaj se je zgodilo, kje se je zgodilo in zakaj njegov prekršek ne vpliva na prometno varnost?
Sem že večkrat napisal, pa bom posebej zate par primerov še enkrat, ampak tokrat si pa le zapomni.
- vožnja z začasno odvzetim vozniškim dovoljenjem (prisotnost/odsotnost knjižice v predalu nikakor ne vpliva na način vožnje in varnost)
Potem sploh ne rabimo avtošol in vozniških izpitov, ker to po tvoje itak ne vpliva na varnost.

Citat:
Se opravičujem, ker bom spet nekaj o tem napisal, čeprav nisem še vozil pijan. Ker po tvoje ste za to pristojni samo pijančki.
1. zelo dvomim, da je taka vožnja res po omejitvah in samo po svojem pasu.
2. S tem ogrožaš sebe in druge in to zelo!

Citat:
- vožnja z umazano šipo na zadnjih vratih na šoferjevi strani - torej tisto, ki jo nekateri avti (kombi) sploh nimajo - (kazen dobil kolega in ne vpliva na varnost, itak šofer ne vidi tam skozi).
Tvoj kolega ima pa zelo nizko plačo, da so mu zaradi tega vzeli celo plačo. Ali pa ti mogoče kako podrobnost zamolčal? Možmo pa tudi, da si ga v svoji paranoji do policajev narobe razumel.

Citat:
Ogrožaš. Mogoče, če si sam v avtu res ne, drugače pa.

Citat:
prehitra vožnja mimo šole ob treh ponoči....
A ob treh ponoči pa ni nobenega na cesti? Malo preberi po forumu pa boš videl, da jih je kar nekaj na cesti in med njimi več takih, ki divjajo ali pa pijejo. Tudi sam si priznal, da si enkrat vozil trikrat na teden pijan. Predvidevam da stanje tvojega alkoholizma še ni tako, da bi potreboval alkohol že zjutraj in so se te vožnje dogajale tudi zvečer. Vse tiste, ki mislijo, da so ponoči sami na cesti in lahko počnejo kar želijo, je treba spravit s ceste.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
ksz

(in nazaj na temo)

prejle je bil na 24ur prispevek o odvzetih vozilih. Policija jih je letos zaplenila že več sto, rekorder je pijanček, ki so mu avto zasegli že 8x. Vprašanje: kaj se zgodi z avtomobili? To je v pristojnosti sodišča, v večini primerov ga lastnik po koncu postopka dobi nazaj. Torej divjaka "prizemljijo" le za kratek čas.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Saj je vseeno ce ga dobi nazaj ali ne, divjaš lahko tudi z jajci za 100€ . Gre se za to da je njegova last in ga mora dobiti nazaj.Drugo so pa jajca po 100€ in so vozila daleč od tega da bi bila izpravna za na cesto.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
ksz

(in nazaj na temo)

prejle je bil na 24ur prispevek o odvzetih vozilih. Policija jih je letos zaplenila že več sto, rekorder je pijanček, ki so mu avto zasegli že 8x. Vprašanje: kaj se zgodi z avtomobili? To je v pristojnosti sodišča, v večini primerov ga lastnik po koncu postopka dobi nazaj. Torej divjaka "prizemljijo" le za kratek čas.

Še link

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:

Potem sploh ne rabimo avtošol in vozniških izpitov, ker to po tvoje itak ne vpliva na varnost.

Površno bereš, al pa spet ne razumeš. Kadar ti je vozniško vzeto začasno, pomeni da si vozniško znanje že pridobil in naredil izpit.
In če ti je dovoljenje začasno odvzeto, za ponovno pridobitev rabiš le počakat, da tista doba odvzema mine, ni potrebno nobeno osvežitev znanja ali ponovni izpit. Vozit torej znaš, datum o času prepovedi pa ne vpliva na kvaliteto vožnje in tvoje znanje. Če znaš vozit danes, ko izpit še imaš, boš znal tudi jutri, ko ti bo odvzet, in tudi še čez dva mesca, ko ti bo vrnjen. Taki odvzemi niso namenjeni samo temu, ker država upa, da te bo še kdaj zalotila brez in ti pošteno zaračunala. Čeprav vozit znaš in ne ogrožaš nikogar.
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Se opravičujem, ker bom spet nekaj o tem napisal, čeprav nisem še vozil pijan. Ker po tvoje ste za to pristojni samo pijančki.
1. zelo dvomim, da je taka vožnja res po omejitvah in samo po svojem pasu.
2. S tem ogrožaš sebe in druge in to zelo!
Ja res se ne spoznaš na zadevo. Ni enako, al spiješ 3 pire al liter vodke, kot tudi ni enako, al pelješ skozi vas 55 ali 155.
Po treh pirih lahko voziš po svojem pasu, in tudi vseh drugih predpisov se lahko držiš. Vožnja ni nevarna, ogrožaš nikogar, jepa hudo kaznivo.
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Tvoj kolega ima pa zelo nizko plačo, da so mu zaradi tega vzeli celo plačo. Ali pa ti mogoče kako podrobnost zamolčal? Možmo pa tudi, da si ga v svoji paranoji do policajev narobe razumel.
Pravzaprav sem res nekaj zamolčal. Po tem, ko ga je med nedavno akcijo sredi noči ustavila policija in je napihal 0,0, pokazal vso možno opremo in mu ni bilo nič drugega očitat, (policaj pa normpo rabi) je dobil kazen za umazano šipo na zadnjih vratih. In ker kazni ni sprejel z nasmeškom in se ni lepo zahvalil, ampak je glasno protestiral, ker se ni strinjam z policajevo oceno o čistoči šipe, mu je policaj napisal še dodatno kazen, kar je skupaj naneslo za njegovo plačo.
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Se ne strinjam, no ampakkakorkoli, kazen boš dobil tudi če si sam v avtu.
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
prehitra vožnja mimo šole ob treh ponoči....
A ob treh ponoči pa ni nobenega na cesti? Malo preberi po forumu pa boš videl, da jih je kar nekaj na cesti in med njimi več takih, ki divjajo ali pa pijejo. Tudi sam si priznal, da si enkrat vozil trikrat na teden pijan. Predvidevam da stanje tvojega alkoholizma še ni tako, da bi potreboval alkohol že zjutraj in so se te vožnje dogajale tudi zvečer. Vse tiste, ki mislijo, da so ponoči sami na cesti in lahko počnejo kar želijo, je treba spravit s ceste.
Mimo šole je bolj stroga omejitev zaradi otrok, ki pa jih ob 3 ponoči tam ni. Ponavadi 30. In kazen boš dobil glede na omejitev, kot da bi otroci tam bili , torej če pelješ 50 kot bi bilo v teh razmerah normalno gre 500€ + točke. Pa voziš povsem varno.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Če znaš vozit danes, ko izpit še imaš, boš znal tudi jutri, ko ti bo odvzet, in tudi še čez dva mesca, ko ti bo vrnjen. Taki odvzemi niso namenjeni samo temu, ker država upa, da te bo še kdaj zalotila brez in ti pošteno zaračunala. Čeprav vozit znaš in ne ogrožaš nikogar.

Če je bil nekomu odvzet izpit, ta človek ali ni znal vozit, ali je nekoga ogrožal.

Citat:
Pravzaprav sem res nekaj zamolčal. Po tem, ko ga je med nedavno akcijo sredi noči ustavila policija in je napihal 0,0, pokazal vso možno opremo in mu ni bilo nič drugega očitat, (policaj pa normpo rabi) je dobil kazen za umazano šipo na zadnjih vratih. In ker kazni ni sprejel z nasmeškom in se ni lepo zahvalil, ampak je glasno protestiral, ker se ni strinjam z policajevo oceno o čistoči šipe, mu je policaj napisal še dodatno kazen, kar je skupaj naneslo za njegovo plačo.

Katera pa je bila ta dodatna kazen? Kazen za nestrinjanje s policistovo oceno o čistoči šipe? Ali si je policist zopet kaj izmislil, glede na to, da prej ni našel nič, kar bi lahko zaračunal razen umazane šipe?

Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Se ne strinjam, no ampakkakorkoli, kazen boš dobil tudi če si sam v avtu.

Tega sploh ne bom komentiral, ker če se pripasaš, to v prvi vrsti storiš zaradi sebe. Tolikokrat se buniš, da se gre policistom zgolj in samo za kasiranje, ne pa za varnost voznikov. V tem konkretnem primeru pa kazen fašeš ravno zaradi tega, ker je neki inkasantski barabi bolj do tvojega življenja, kot tebi kot nepripasanemu vozniku.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83

Citat:
Površno bereš, al pa spet ne razumeš. Kadar ti je vozniško vzeto začasno, pomeni da si vozniško znanje že pridobil in naredil izpit.
In če ti je dovoljenje začasno odvzeto, za ponovno pridobitev rabiš le počakat, da tista doba odvzema mine, ni potrebno nobeno osvežitev znanja ali ponovni izpit. Vozit torej znaš, datum o času prepovedi pa ne vpliva na kvaliteto vožnje in tvoje znanje. Če znaš vozit danes, ko izpit še imaš, boš znal tudi jutri, ko ti bo odvzet, in tudi še čez dva mesca, ko ti bo vrnjen. Taki odvzemi niso namenjeni samo temu, ker država upa, da te bo še kdaj zalotila brez in ti pošteno zaračunala. Čeprav vozit znaš in ne ogrožaš nikogar.

grin1.gif

Voznisko dovoljenje je - DOVOLJENJE.

Izgubil si ga, ker se nisi drzal prometnih predpisov. Sicer bi lahko rekli kaksno o tem kaksno je znanje cloveka, ki je izgubil izpit - ce bi znal upostevati predpise ga ne bi izgubil - je bistveno to, da ti nihce noce vzeti tvojega "znanja", le voziti se ne smes.

Vsekakor pa kapo dol za tako vztrajno diametralno nasprotno interpretiranje vsega kar je povezano z zakoni...
grin1.gif

lp

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Če je bil nekomu odvzet izpit, ta človek ali ni znal vozit, ali je nekoga ogrožal. .
Ni treba da je koga ogrožal. lahko je samo pojedel par makovih štručk.

Sicer pa lahko za vsakogar, ki je kdaj naredil kak prekršek lahko rečeš, da ne zna vozit, ali pa da je nekoga ogrožal.
Zakaj vsem takim ne odvzamejo izpita ampak samo nekaterim?

Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Katera pa je bila ta dodatna kazen? Kazen za nestrinjanje s policistovo oceno o čistoči šipe? Ali si je policist zopet kaj izmislil, glede na to, da prej ni našel nič, kar bi lahko zaračunal razen umazane šipe? .
Voznik je menil da je šipa dovolj čista, policaj pa, da je umazana. Ker se voznik jasno in glasno ni strinjal, je dobil dodatno kazen, člena ne vem, pomoje za žalitev policaja, ki je bil užaljen,ko je kdo podvomil o njegovi nezmotljivosti. Kaj bo pa komandir rekel, če pride nazaj na postajo ne da bi kaj pokasiral? Pa še akcijo so policaji imeli, pa bi policaj verjetno raje spal doma. Umazana šipa ali ne, kazen za umazano šipo na zadnjih vratih je zajebavanje folka in nesramno kasiranje. In nima nobene veze z varnostjo. Nekateri avti te šipe nimajo prozorne, pa vseeno pridejo skoz tehničnega kot varni. Govora je bilo o kaznovanju v primerih ko nikogar ne ogrožaš, pa sem navedel primer.
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Tega sploh ne bom komentiral, ker če se pripasaš, to v prvi vrsti storiš zaradi sebe. Tolikokrat se buniš, da se gre policistom zgolj in samo za kasiranje, ne pa za varnost voznikov. V tem konkretnem primeru pa kazen fašeš ravno zaradi tega, ker je neki inkasantski barabi bolj do tvojega življenja, kot tebi kot nepripasanemu vozniku.
A kadar je inkasantski barabi do mojega življenja mi opili kazen, kadar mu je pa do mojega denarja mi pa da opozorilo? Al kako?
Je pa dokazano, da v določenem procentu nesreč pas škoduje. Nosečnicam pa tudi.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Voznisko dovoljenje je - DOVOLJENJE.

Izgubil si ga, ker se nisi drzal prometnih predpisov. Sicer bi lahko rekli kaksno o tem kaksno je znanje cloveka, ki je izgubil izpit - ce bi znal upostevati predpise ga ne bi izgubil - je bistveno to, da ti nihce noce vzeti tvojega "znanja", le voziti se ne smes.

Vsekakor pa kapo dol za tako vztrajno diametralno nasprotno interpretiranje vsega kar je povezano z zakoni...
grin1.gif
Mislim da ni nikogar tu, ki nebi nikoli kršil prometne predpise, pa lahko dobatiramo kakšno je znanje človeka, ki krši predpise.
Kateri prekršek je za odvzem je pa stvar trenutne zakonodaje, ki se stalno spreminja. Lahko si pa tudi pojedel samo par makovk, ali spil tri pire pa si ostal brez.
Še več, mislim da ni tu nikogar, ki bi zagrešil tak prekršek (ali več), da bi mu lahko po današnji zakonodaji odvzeli izpit. Le srečo imate nekateri da vas policaji niso dobili. Ga ni med nami, ki nebi nikoli prekoračil hitrost, kjer bi lahko pokasiral točke, prevozil kak stop znak....al pa šel čez cesto mimo prehoda za pešce, kar tudi ogroža življenja.

A si kdo upa, da mu na avto montiram kamero in GPS sledilnik, pa da mi plača za vse ugotovljene prekrške?

Ja sam to vseskozi trdim, da mi nihče ne vzame mojega znanja, ki sem ga pridobil v avtošoli in pred komisijo potrdil, in so mi izdali dovoljenje. In zato znam vozit danes, ko mi izpit še velja, in enako bom znal vozit jutri, ko mi bo odvzeto, in tudi čez 2 meseca, ko mi bo vrnjeno. To je odgovor tistim, ki menijo da vožnja brez izpita ogroža nevemkoga in zasluži nevemkakšno grozno kazen.
Saj kazen za vožnjo brez izpita obstaja, samo to ni kazen za ogrožanje kogarkoli, ampak kazen za neubogljivost odredb države. Kazen začasne prepovedi pa dobiš zato, ker država upa da boš vozil brez in da te bodo še enkrat dobili in pokasirali. varnost ali znanje nimata tu nobene veze. Če bi bilo pri odvzemih vprašljivo znanje, bi moral za ponovno pridobitev ponovno opravljat izpit, pa ni tako (pri začasnih odvzemih).

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
izpit. Le srečo imate nekateri da vas policaji niso dobili. Ga ni med nami, ki nebi nikoli prekoračil hitrost, kjer bi lahko pokasiral točke, prevozil kak stop znak....al pa šel čez cesto mimo prehoda za pešce, kar tudi ogroža življenja.

Seveda.

Tudi jaz sem placal denarni davek mladostni zaletavosti in sedaj vozim v naseljih vedno maksimalno 60 km/h. Torej je izobrazevalna funkcija delovala - dobil sem kazen zaradi prehitre voznje in ker sem Gorenjec po dusi in srcu, raje vozim po omejitvah kot da bi spet placal. Zaradi tega drzava nima od mene vec dobicka, splosna varnost na cestah se je pa izboljsala za mojo bolj varno hitrost. Kaj tocno tebe omejuje pri enakem pocetju bi pa tudi izredno rad kdaj izvedel...
grin1.gif

lp

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
izpit. Le srečo imate nekateri da vas policaji niso dobili. Ga ni med nami, ki nebi nikoli prekoračil hitrost, kjer bi lahko pokasiral točke, prevozil kak stop znak....al pa šel čez cesto mimo prehoda za pešce, kar tudi ogroža življenja.

Seveda.

Tudi jaz sem placal denarni davek mladostni zaletavosti in sedaj vozim v naseljih vedno maksimalno 60 km/h. Torej je izobrazevalna funkcija delovala - dobil sem kazen zaradi prehitre voznje in ker sem Gorenjec po dusi in srcu, raje vozim po omejitvah kot da bi spet placal. Zaradi tega drzava nima od mene vec dobicka, splosna varnost na cestah se je pa izboljsala za mojo bolj varno hitrost. Kaj tocno tebe omejuje pri enakem pocetju bi pa tudi izredno rad kdaj izvedel...
grin1.gif
Očitno izobraževalna funkcija ni delovala če voziš 60km/h v naselju. Omejitevv naselju je namreč 50km/h. večinoma.
In tudi v tvojem primeru bi se lahko vprašali, kakšno je tvoje znanje, da se ne držiš omejitve 50km/h. In vprašali če si zaslužiš izpit. Veš koliko nesreč se zgodi zaradi neprilagojene hitrosti? Tudi smrtnih? Verjetno več kot pri vožnji s tremi piri v riti. In če se požvižgaš na omejitev v naselju in voziš 60, je pričakovati da se boš držal tudi ostalih členov zakona?

Saj sem tud jest mnenja, da vožnja s 60km/h ni nevemkako nevarna, lahko bi jo primerjal z vožnjo s tremi piri v riti. In menim, da bi morala bit kazen za enako nevarne prekrške enaka, ne pa da malenkostno pijanost kriminaliziramo, prehitrovožnjo pa nekateri celo zagovarjajo. In zagovarjajo celo kasiranje takih prekrškov, kot je umazana šipa na zadnjih vratih in obenem bluzite o varnosti, kot da ima to s tem kaj veze.
.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Hehe, nisem dvomil, da ne bos selektivno razumel napisanega...
grin1.gif

Max 60 km/h = 50 - 60 km/h. 60 km/h po stevcu je cca. 55 km/h realno. To pa je de facto bolje kot minimalno 70 km/h.

Se pa ze veselim prebrati kaj bo tvoja bujna domisljija iznasla sedaj...
grin1.gif

lp

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:

Ja seveda...

Citat:
Sicer pa lahko za vsakogar, ki je kdaj naredil kak prekršek lahko rečeš, da ne zna vozit, ali pa da je nekoga ogrožal.

confused-1.gif
Se delaš norca? Ker tako smotan pa tudi ti mislim da nisi... Ločiš med težo naslednjih dveh prekrškov:

-nekdo se pelje v naselju 55 km/h
-nekdo se pelje v naselju 155 km/h?

Citat:
Voznik je menil da je šipa dovolj čista, policaj pa, da je umazana. Ker se voznik jasno in glasno ni strinjal, je dobil dodatno kazen, člena ne vem, pomoje za žalitev policaja, ki je bil užaljen,ko je kdo podvomil o njegovi nezmotljivosti.

Žalitev policista je drugo, kot tisto, kar si ti prej omenil (nestrinjanje s policistovo oceno o čistoči šipe). V glavi imam en možen scenarij, ti pa povej, če obstaja kakšen % verjetnosti... Tvojega kolega je ustavila patrulja. Ker je tvoj kolega, ima verjetno izrazite znake policofobije in je med postopkom kljub temu, da bi se izmazal brez kakršnih koli posledic malce preveč vihtel gobec. Policistu pa je zaradi vseh butalščin, ki jih je ta kolega izrekel prekipelo in se je odločil, da ga postavi na realna tla. Vsi pa vemo, da če se nekemu policistu res da zajebavat z nekom, bo našel neko napako. In ta jo je našel (umazano zadnjo šipo). Če je to protizakonito ali ne, ne vem (kazen je milo rečeno butasta), ampak v tem primeru je šlo za višje cilje.

Citat:
Kaj bo pa komandir rekel, če pride nazaj na postajo ne da bi kaj pokasiral?

Kdo smo mi, da bi sodili o tem?

Citat:
Uporabnik synthman pravi:In nima nobene veze z varnostjo.

Kako da ne? Edina stvar, ki sem jo v moji študentski karieri voznika kombija sovražil, je bila zadnja šipa. In ta kljub glasnemu piskaču in ogromnim ogledalom ogromno pripomore k varnosti večinoma umsko omejenih pešcev, ki ti prečkajo vzvratno vožnjo ponavadi tik za avtomobilom.

Citat:
Nekateri avti te šipe nimajo prozorne, pa vseeno pridejo skoz tehničnega kot varni.

Nekateri avtomobili tudi nimajo varnostnih pasov zadaj, pa so uradno "varni"...

Citat:

Torej je zaradi teh recimo 5% nesreč bolje biti ves čas nepripet? Glede na to razmišljanje ti varnostni pas ošitno še ni rešil življenja. No, meni ga je. Nosečnic pa ne mešaj zraven, ker one so zakonsko oproščene "tega nadležnega početja"...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Tvoja težava je, da mešaš delo policije in delo sodnikov.

Medtem, ko policisti dokaj učinkovito in hitro ukrepajo (kot si ugotovil tudi sam), skoraj vse zadeve padejo na sodišču iz dveh razlogov:
1. ker so naši "salbo" plačani sodniki nesposobni
2. ker imamo zakonodajo, ki pretirava s ščitenjem pravic obdolženih

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:

Ja seveda...
Je pač tako. Po zaužitih makovkah imaš v krvi opiate. Kar je kaznivo. Izpit gre, če te dobijo.

Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:

confused-1.gif
Se delaš norca? Ker tako smotan pa tudi ti mislim da nisi... Ločiš med težo naslednjih dveh prekrškov:

-nekdo se pelje v naselju 55 km/h
-nekdo se pelje v naselju 155 km/h?

A vi ločite med tema prekrškoma ?
-nekdo spije 3 pire
-nekdo spije liter vodke
po porvem voziš namreč povsem normalno, po drugem pa ne. In nesreče zaradi alkota povzročajo tisti drugi, s povprečno koncentracijonad 1,5 promila

Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Voznik je menil da je šipa dovolj čista, policaj pa, da je umazana. Ker se voznik jasno in glasno ni strinjal, je dobil dodatno kazen, člena ne vem, pomoje za žalitev policaja, ki je bil užaljen,ko je kdo podvomil o njegovi nezmotljivosti.

Žalitev policista je drugo, kot tisto, kar si ti prej omenil (nestrinjanje s policistovo oceno o čistoči šipe). V glavi imam en možen scenarij, ti pa povej, če obstaja kakšen % verjetnosti... Tvojega kolega je ustavila patrulja. Ker je tvoj kolega, ima verjetno izrazite znake policofobije in je med postopkom kljub temu, da bi se izmazal brez kakršnih koli posledic malce preveč vihtel gobec. Policistu pa je zaradi vseh butalščin, ki jih je ta kolega izrekel prekipelo in se je odločil, da ga postavi na realna tla. Vsi pa vemo, da če se nekemu policistu res da zajebavat z nekom, bo našel neko napako. In ta jo je našel (umazano zadnjo šipo). Če je to protizakonito ali ne, ne vem (kazen je milo rečeno butasta), ampak v tem primeru je šlo za višje cilje.
Mislim da ni veliko % verjetnosti, da bi tvoja zgodba držala. Le zakaj bi nekdo vihtel gobec če mu policaj nič noče? No če je policistu zaradi besed prekipelo, pomeni da svojega dela ni sposoben opravljati, to si namreč kot profesionalec nebi smel privoščiti.
Kolk % verjetnosti pa misliš da je bil takle scenarij ?
Policisti imajo za martinovo široko akcijo, zato mobilizirajo še dodatne enote, kajti martinovo je odlična prilika, da dobijo veliko pijanih in veliko pokasirajo. Takšne prilike ni dostikrat letno. Policaj pa bi raje bil doma, pa je bil slabe volje, ker mora delati ponoči namesto da bi bil doma pri družini, kot bi bil pri normalnem urniku, pa še slabo plačo ima. In komandir je poslal patrulje na teren z namenom, da čimveč pokasirajo, ve pa, da morajo pokasirat precej več kot navaden vikend, saj je bil pijanski praznik. Tako so bili policaji pod pritiskom, in morali nekaj pokasirat nekajkrat več kot normalno. Ko je kolega napihal 0,0 in pokazal vso opremo, je bil policaj jezen, ampak nekaj pa mora najdt, pa je našel umazano šipo na zadnjih levih vratih (ki jo nekateri avti nimajo), No kolega se ni strinjal da je umazana. Kar je bila voda na mlin policaju, ki je kolega namenoma še malo zdražil, da je ta izgubil živce in povzdignol glas, tako da mu je lahko dal kazen za žalitev policaja. Tako je policaj izpolnil plan, pokasiral zajeten kupček €€€.
Policaj je izjavil, da je kolega ustavil ravno zato, ker je videl, da ima umazano šipo, (ker s tem ogroža varnost bla bla...) pa povej kolikšna je verjetnost, da policaj vidi umazano šipo mimovozečega vozila sredi noči?

Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:In nima nobene veze z varnostjo.

Kako da ne? Edina stvar, ki sem jo v moji študentski karieri voznika kombija sovražil, je bila zadnja šipa. In ta kljub glasnemu piskaču in ogromnim ogledalom ogromno pripomore k varnosti večinoma umsko omejenih pešcev, ki ti prečkajo vzvratno vožnjo ponavadi tik za avtomobilom.
V tem primeru je šlo za zadnjo stransko šipo za voznikom, za vožnjo naravnost in nobenoih pešcev v bližini. In umazanija ni motila voznika ampak policaja. A misliš da bi tisti dan kolega med vožnjo do doma zaradi domnevno umazane šipe še koga ubil? da ga je bilo potrebno kaznovat?
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Nekateri avti te šipe nimajo prozorne, pa vseeno pridejo skoz tehničnega kot varni.

Nekateri avtomobili tudi nimajo varnostnih pasov zadaj, pa so uradno "varni"...

Tud jest mislim, da z neuporabo varnostnih pasov ne ogrožaš nikogar.
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:

Torej je zaradi teh recimo 5% nesreč bolje biti ves čas nepripet? Glede na to razmišljanje ti varnostni pas ošitno še ni rešil življenja. No, meni ga je. Nosečnic pa ne mešaj zraven, ker one so zakonsko oproščene "tega nadležnega početja"...
Ni res da so nosečnice zakonsko oproščene, sklepam po posnetku ob zadnji stavki policije, ko so policaji izrekali samo opomine. Smo na TV videli, da je nosečnici policaj izrekel opomin. Če pa so res oproščene, potem je policaj dal opomin v nasprotju z zakonom.

Lepo, da vsaj priznaš, da je bila tista kazen zaradi šipe butasta. Ampak butasta gor ali dol, v proračun se bo povečal za eno plačo, kar je bil namen kaznovanja. S tem namenom, da čimveč pokasirajo so policaji šli na teren.
Kaznovanje za tak nepomemben prekršek ima svoje učinke.
a)- poveča proračun
b)- znervira voznike, da vozijo jezni, pod stresom, kar je mnogo bolj nevarno od umazane šipe.
c)- policija s takimi potezami izgublja svoj ugled pri večini ljudeh.
Policija se tega dobro zaveda, in ker jim je več do denarja kot do prometne varnosti so se odločili za kaznovanje tudi takih nepomembnih prekrškov. In nabavili neprebojne jopiče - lahko se komu sfuzla zaradi zajebavanja. Ampak itak bo fasal policaj na terenu, tisti ki delajo take usmeritve so itak v fotelju.

Ni ga bolj nevarnega voznika kot je JEZEN voznik, potem ko ga je policaj znerviral in opilil za kupček €€€ za povsem nepomemben prekršek, ki ne vpliva na prometno varnost.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
A vi ločite med tema prekrškoma ?
-nekdo spije 3 pire
-nekdo spije liter vodke
po porvem voziš namreč povsem normalno, po drugem pa ne.

Razlika je tudi v tem, da ti pri prvem ne gre izpit, pri drugem pa.
wink-1.gif

Citat:
...ampak nekaj pa mora najdt, pa je našel umazano šipo na zadnjih levih vratih (ki jo nekateri avti nimajo)...

Spregledal, da na vratih in ne zadaj...

Citat:
Ni res da so nosečnice zakonsko oproščene, sklepam po posnetku ob zadnji stavki policije, ko so policaji izrekali samo opomine. Smo na TV videli, da je nosečnici policaj izrekel opomin. Če pa so res oproščene, potem je policaj dal opomin v nasprotju z zakonom.

Se vidi, da sem pisal ob zgodnji uri...tudi nosečnice seveda morajo biti pripasane... Ampak vseeno, zaradi tistih nekaj % nesreč, kjer je uporaba pasu "nevarna" se normalni ljudje ne bomo nehali vezat.