Cene servisov, olja in inflacija

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.318
7.080
113
pri taščici
Čisto tako iz radovednosti pa da ne googlam, koliko pa stanejo servisi za EV, recimo primerljivi z temi ki imajo cene kot zlatarji?
Tesla nima predpisanih servisov. Edina znamka do sedaj po mojem mnenju.
Je pa servisna ura tudi zlatarska vetjetno. (Ko nekaj crkne in ni v garanciji).
Hyundai Kona
Za pregled (ne servis ker ni nicesar zamenjal) pri treh letih sem dal 77€.
Nemc pred mano je dal nekoh 150 in 200.
200+ bom verjetno dal tudi sam pri 4 letih.
Kitajci znajo biti dragi za servisiranje. Cisto odiranje lastnikov. Redne servise znajo zaracunat, ko pa nekaj crkne ali razbiješ pa ne znajo niti delov dostaviti prej kot v enem mesecu.
No, to velja bolj ali manj za vse znamke v zadnjih letih.

Kopirano iz tule
2100 za prvih 100kkm

Običajno se v testih avtomobilov ne spotakneva ob servisni interval, kajti navadili so nas, da jih na servis zapeljemo enkrat na leto. Bojim se, da tokrat ne bo tako preprosto. Zapovedani servisni interval je 10 tisoč kilometrov, in čeprav največkrat zgolj avtomobil pregledajo in zamenjajo filter kabine, vas bo to stalo najmanj dobrega stotaka, pri vsakem drugem skoraj dva (menjava zavorne tekočine in podrobnejši pregled), pri 40 in 80 tisoč km pa vsakič več kot 400 evrov (takrat zamenjajo še hladilno tekočino baterije). Do sto tisoč km se po predvidenih cenah uvoznika nabere za več kot 2.100 evrov servisnih stroškov. Meni se zdi veliko, še posebej, ker ni nemogoče, da bo treba Torresa na servis pripeljati več kot dvakrat letno.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.575
5.139
113
Kratek servisni interval pač pomeni, da so šli v varianto "naročniškega" sistema. Plačaj letno (oziroma nekaj mesečno) naročnino. Če bi tak avto bil v naši družini, bi bil trikrat na servisu v 12 - 14 mesecih. Zanimivo bi bilo videti tok denarja. Ali mora serviser kaj plačati še tovarni za vsak servis? Ali gre le za način financiranja (po)prodajne mreže?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.177
11.243
113
po mojem imajo ti china master , koreja kmag scena, odprte roke... zato pa vsako leto nove znamke gor dol levo desno.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
560
123
43
Daj preberi še enkrat. To so cene na uradnem servisu za zvezdo. Če ti Dođa posraufa (original?) serviser za 250 je pac zmaga. Saj to ni neka tehnika in teh 9kkm zdrzi vsako olje.
Saj to-ker mercedes že dolgo cajta ni več nek presežen avto, ki bi bil vreden posebne pozornosti..če se ze plačuje zaradi tiste zvezde na haubi, pol pa kar, maš še take bedake.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.177
11.243
113

Podobnih videov je nebroj. Predvsem so razpadali mahleti, pa tudi originali niso bili imuni. Zaradi tega so spremenili filter (spodnja prirobnica je sedaj varjena na stržen, prej jo je držala samo harmonika) in spremenili navodila za menjavo filtra. To gre sedaj: 2x desno, enkrat levo, 4x desno, 2x levo, 4x desno, 2x levo....potem pa do konca. Ampak vsakomur svoje. Original (UFI made in Tunis) se dobi original iz DE za 10e sicer....
še ena od B58

jezek

Guru
24. jul 2008
3.811
1.618
113
Ja, znana zadeva, žal imam tudi jaz vgrajen ta tip, ki razpade. Bo kar bo....ko bo. Se ne splaca menjat.