Vsa dejstva smo ti "zagovorniki" dizlov že našteli...
Če imaš 2 identična avta....bo dizel vedno manj pil... Ker:
1) ima diesel večjo kalorično vrednost od bencina...
2) zaradi narave diesla (zasnove motorja) ima tak motor več navora...
3) posledično ga voziš v bolj optimalnem režimu (kar pripomore k ekonomiji)
4) če si vsaj malo tehnično naravnan vzdrževanje diesla ni dražje od bencinarja (odpade mašenje DPF....šobe bp zdržijo lifetime če menjaš filter pred rokom-vsako menjavo olja naprimer)...
Kdo pa pravi, da dizel ne spije manj? Temu pa res nihče ne osporava. Oziroma a je to odgovor na tistilih par postov, ki pravijo, da če se gajslas par km sem pa ke, da zna piti več? Tega ni treba meni obesiti, ker tudi težko verjamem.
Dejstvo pa je, da ko bi fantje radi debatirali, kaj se bolj splača in kaj ne, bo treba pa papir pa svinčnik v roke vzeti. To se ugotavlja za mizo. Pa ne tako, da se v enačbo potegne samo tiste stvari, ki ti odgovarjajo, ostale se ignorira, potem za piko na "I" se pa vleče notri se neke stvari, ki niso sploh za zaračunati. Pa boga mi, če bi imel rajši dizla, kupiš dizla, pa če raje črnega kot belega, plačaš se barvo pa kaj pol... Ampak ne, to se ne sme naglas reči, da bi neki raje imel. Treba je trajbat do konca in nazaj, da se bolj "splača", kot da je življenje od tega odvisno.