Na Krku se draži pijača in hrana.... Trgovine so naploh dražje kot v SLO, gostilne pa vsako dvignejo ceno, bi rekel za 5% na leto.... pivo okol od 24 do 30 kun, kepica pri albancu 12 kun, za kavo pa ne vem...
Jst sem zdej šel za 3 dni (čet-sob) v Opatijo in res kepica je po 12 kun, ampak je zelo ok naraven okus (sprobal 10 okusov
) in se mi ne zdi prehudo, pa lahko s kartico plačaš.. Imaš pa tudi enega mobilnega sladoledarja z 18 kun na kepico, ki je še malo boljši, le na keš. Tudi parking 170 kun za 24ur je kr hudo, če bi moral plačati. Sem pa bil zadovoljen s cenami apartmaja, 43€ na noč vila v čistem centru, na novo opremljeno v retro stilu, 2x klime, free parking, ocena na bookingu 9,7. Res pa z lahkoto daš tudi 5x več za isto zadevo. Se da dobiti marsikaj, če le nisi vezan na nek datum, no pa vikendi so kr zasedeni in posledično dražji. Tudi večerja v restavraciji, res da samo 1x hamburger in 1xcheeseburger, za moj standard solidna velikost in kvaliteta ter 1x veliko pivo skupaj za 13€ se mi ne zdi prehudo, je pa morska hrana res dosti dražja, a skoraj primerljiva z slo (praženi lignji ~80-100 kun). Pekarna Mlinar je ene 30-40% dražja od tiste pri tržnici, ki ima nižje cene od 99% pekarn v sloveniji, a nimajo na kartice. Cene v trgovinah, predvsem pijače, pa so res kr nabite, standard pa nizek, Studenac v centru ni imel niti ohlajene pijače, hladilniki slabo delajo, klima ne dela.