Ne samo ko dvigneš na bankomatu, tudi karkoli plačuješ s kartico, je vedno prišel SMS s provizijo.Cakaj. Dvignes torej jurja eur in je provizija 15€? Ali je kako navzgor omejeno?
Še enkrat bom napisal, kako sem ravnal, da pri plačilih s kartico ni bilo nobene provizije. Uporabljal sem Revolut debetno Viso v povezavi s CurvePay. V Revulut aplikaciji sem zamenjal evre v kune. po tečaju 7,50. Nato sem v Curve aplikaciji v lastnostih Revolut Vise nastavil, da je valuta kartice kuna. S telefonom sem preko CurvePay plačeval v več različnih trgovinah in restavracijah. Nikoli me POS terminali niso spraševali, če plačam v kunah ali v evrih in nikoli nisem plačal nobene provizije.Žal to ne bo držalo... Sem bil sedaj 2 tedna na Hrvaškem in za vsak nakup s kartico sem dobil SMS, da mi je banka vzela kak % vrednosti nakupa. Oblika zapisa je bila podobna zgoraj omenjenim SMS om.
kako to narediš? Moj aje nekaj gledala pa ji ni blo jasno. Jaz se pa še nisem lotil raziskovatNi potrebe. Ce imas kune na Revolutu pac potegnes viso in ni provizije.
bom pogledal. hvala!Kateri del? V revolutu gres na exchange in pretvoris evre v kune. Ko imas kune na racunu gres na Euronet in naredis dvig. Potrdis da sprejmes provizijo, ko ti ponudi konverzijo (in nek beden tecaj 6 in nekaj kun ua evro) pa stisnes ZAVRNI. To ne prekine transakcije ampak izvede dvig brez konverzije. Vsaj zdi se mi da je tako (morda je bilo to pri dvigu z nkbm, ampak ni neke znanosti). Pogum velja!
Ni potrebe. Ce imas kune na Revolutu pac potegnes viso in ni provizije.
Ups, sorry.Povrsno beres, govora je bilo o placilih na pos