Odvisno je tudi na čigavem bankomatu dvigaš. To je bil najbrž ATM Euronet ?na samem bankomatu zaračunali še 29 HRK provizije
Če zafrkneš in izbereš konerzijo na bankomatu kot avtor teme, ti tudi to ne bo pomagalo. Ali pa če naletiš na bankomat, ki v vsakem primeru računa dodatno provizijo za dvig (in takšnih je vedno več, ne samo Euronet). Drugače pa na Revolutu med tednom ni nobene razlike, če tu pretvoriš v naprej ali pa sproti iz Evrov. Jaz sem ponavadi sicer dvigoval preko Curvea in nastavil, da mi Curve naprej računa v kunah (iz poljubne kartice), ker je do 200€ na dan free.Jaz sem v Recolutu odprl račun v kunah, v aplikaciji izmenjal nekaj evrov v kune in nato plačeval z Revolutom. Nobenih pribitkov na kake konverzije
Ni nujno, da je samo Euronet. Recimo v Grčiji že par let praktično ni več bankomata, ki za dvig ne bi računal 2-4€ (brez da se greš kakšne konverzije, ker so itak v evro območju). Včasih je Euronet celo cenejši. Celo v Sloveniji NKBM hoče lepo obirat tujce (ali pa tiste ki imamo kartice s tujim BIN) s po 4€ za dvig….Odvisno je tudi na čigavem bankomatu dvigaš. To je bil najbrž ATM Euronet ?
Če nisi premišljen je iz 800 eur zapravljenega lahko hitro 90 nezapravljenega, ki pa obremeni tvoj račun. To pa ni zanemarljiv denar za dopust. Najbolje je itak zamenjat v Sloveniji. Ampak vsaj meni se je velikokarat zgodilo, da zadnje 3 dni zmanjkalo in sem se znašel pred bankomatom. Ker pa ne grem samo 1x na leto v njihovo lijepo, je treba biti previden. Denar pač ne raste na drevesu.ne, treba je it denar zmenjat na pošto slovenije, ali banko pri nas, pa bo.
to, kar mi počnemo je razvada in to se plačuje. Sej dobr, na koncu dopusta je to 10€, zapravil pa si jih 800+.
ampak verjetno se gre bolj za princip.
Če nisi premišljen je iz 800 eur zapravljenega lahko hitro 90 nezapravljenega, ki pa obremeni tvoj račun. To pa ni zanemarljiv denar za dopust. Najbolje je itak zamenjat v Sloveniji. Ampak vsaj meni se je velikokarat zgodilo, da zadnje 3 dni zmanjkalo in sem se znašel pred bankomatom. Ker pa ne grem samo 1x na leto v njihovo lijepo, je treba biti previden. Denar pač ne raste na drevesu.
In pol ti vlomijo v kamper in ti odnesejo keš za cel dopust zato ker si bil škrt za ceno runde sladoleda. Že leta je jasno da se konverzije ne sprejema, če je pa kdaj treba dvignit na Eutonetu me pa zarad cene pira pa pol tud ne bo konc.ne, treba je it denar zmenjat na pošto slovenije, ali banko pri nas, pa bo. ampak, komu se da 1 dan pred odhodom še s temi menjavami ukvarjat, ko je že tko polno letanja.
to, kar mi počnemo je razvada in to se plačuje. Sej dobr, na koncu dopusta je to 10€, zapravil pa si jih 800+.
ampak verjetno se gre bolj za princip.
Če Hrvate še enkrat zaprejo bo kar lepo število ljudi pozim na nezabeljenem močniku...bo jebena korona še najmanjš problem.taka lepa tema za brat, da bi bilo prav škoda, če bi hrvaška dobila €.
In pol ti vlomijo v kamper in ti odnesejo keš za cel dopust zato ker si bil škrt za ceno runde sladoleda. Že leta je jasno da se konverzije ne sprejema, če je pa kdaj treba dvignit na Eutonetu me pa zarad cene pira pa pol tud ne bo konc.
ne, zarad špotheta.dobr, vdor je res worst case scenario.... ne vem, ce so kdaj vlomili v kamper zarad gotovine.