AC - prehitevanje po desni

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
še eno pojasnilo glede tistega .. po pasu, ki ni skrajno desni .. ker vam dela toliko težav.

z drugimi besedami povedano: smete prehitevati vozilo, ki vozi po levem pasu .. seveda to velja za dvopasovnice znotraj mesta in NE AC! ..

Tako, vendar pa je to določbo mogoče obiti tako, da si najdeš še par somišljenikov, s katerimi se po notranjem pasu pelješ mimo levega in v tem primeru ne gre za prehitevanje.

Al kako?? Imamo potem pas, namenjen za prehitevanje in pas namenjen za vožnjo na AC, če pa ZVCP tega ne omenja??

Sass in sjtv sta nas čisto zmedla.
smile-1.gif

36. člen, 5. odstavek ZVCP jasno pravi, da prehitevanje po desni ni dovoljeno na AC .. stop, pika
wink-1.gif
Ne glede na to, kako mi poimenujemo pasove ..

To je jasno in v to nihče ne dvomi.
Finta je le v tem, da ne gre za prehitevanje, če greš po desni mimo kot del kolone. In ker v tem primeru ne gre za prehitevanje, potem 36/5 s tem nima zveze ...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
To tudi mene zelo moti in tudi jaz grem včasih mimo po desni, vendar z levim očesom gledam paciente na levi, ker nikoli ne veš kdaj se bo kdo od njih odločil odviti nazaj na vozni pas. Vseeno je treba paziti vsaj na mrtvi kot.
Kaj pa če bi ves čas manevra držal hupo? Da te ja opazijo!
grims-1.gif

Ne pomaga, ker itak vsi telefonirajo med vožnjo.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Danes je bilo spet zabavno na obvoznici. Prehitevam tri vozila, za mano en s xenon kit daewoojem. Ko prehitim, se vrnem na vozni pas, saj je bilo pred naslednjim tovornjakom kak km lufta. Uni pa kar naprej po prehitevalnem. Še preden sva prišla do tovornjaka, je bil še vedno za mano, tako da sem spet prehiteval pred njim. In se vrnem na vozni pas, upočasnim in čakam modela da me prehiti. Seveda je govoril po telefonu...
A je na naših cestah res polovica sanjačev?

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
Me prav zanima, kaj bi se zgodilo, če bi naše 'angleže' z avtom poslal v Anglijo.
Ali bi tam vozili vsi po desnem voznem pasu?

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Ksz
Hehe, kakšni problemi.
Daš muziko na glas ali pa pokličeš kakšno deklino in problemi izginejo.
Koga brigajo kolone za tabo.
evil.gif

Pa obvezno meglenke in dolge prižgat, da si viden.
aplauz.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:

Jaz upoštevam CPP, "večni prehitevalci" pa ne. Od BTC-ja se po obvoznici pelji proti MB. Kjer je ovinek v levo (desno ZG in KP), se 3/4 voznikov drži notranjega, t.j. levega pasu. Zakaj tako, mi ni jasno.

Torej moram jaz, da ne bom označen za norca, dohiteti kretene na levi, znižati hitrost in se voziti z zadnjim vštric?
hysterical-1.gif

Kaj ne bi bilo bolj normalno, da se prehiteva takrat, ko prideš neposredno za počasnejše vozilo? Ne pa da si delajo 1 km "zaloge", samo da ne bi kdo šel pred njimi mimo?
bonk.gif

Pa se držiš omejitve na tem razcepu?
Kolikor se jaz vozim, se mogoče samo kamioni držijo omejitve, večina ostalih nas gre hitreje
rolleyes-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Ej, to je pa že provokacija.
nahrung002.gif

Itak je angelček, on ne dela nič protizakonitega.

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
@hanzi:

Popolnoma neprimerno je ugotavljati, ali ChaoRen upošteva omejitev.
Dejstvo je, da na omenjenem odseku vežina vozi v levi ovinek po levem PREHITEVALNEM pasu, desni vozni pas pa večinoma ostaja prazen. Ob navedeni ugotovitvi je hitrost 'angležev' popolnoma nepomembna.

Če se voziš 50km/h ali 150 km/h, se moraš voziti po VOZNEM pasu in pika. Prehitevalni pas pa je namenjen ZGOLJ in IZKLJUČNO za PREHITEVANJE.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:

Jaz upoštevam CPP, "večni prehitevalci" pa ne. Od BTC-ja se po obvoznici pelji proti MB. Kjer je ovinek v levo (desno ZG in KP), se 3/4 voznikov drži notranjega, t.j. levega pasu. Zakaj tako, mi ni jasno.

Torej moram jaz, da ne bom označen za norca, dohiteti kretene na levi, znižati hitrost in se voziti z zadnjim vštric?
hysterical-1.gif

Kaj ne bi bilo bolj normalno, da se prehiteva takrat, ko prideš neposredno za počasnejše vozilo? Ne pa da si delajo 1 km "zaloge", samo da ne bi kdo šel pred njimi mimo?
bonk.gif

Pa se držiš omejitve na tem razcepu?
Kolikor se jaz vozim, se mogoče samo kamioni držijo omejitve, večina ostalih nas gre hitreje
rolleyes-1.gif

To je v tem kontekstu povsem nepomembno.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Hehe, oni si pa mislijo, lejga norca in na dedi.si forumu pljuvajo čez tebe.
cheer.gif

Oboji pa pometate zgolj tuj prag, pred svojim pa ne znate.
nahrung002.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
dedi.si je Enciklopedija naravne in kulturne dediščine ...
dvomim, da boš tam našel debate maloumnežev, ki razpravljajo o tem kako drugi maloumneži ne znajo voziti

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
REs ni v kontekstu te teme, ampak več kot 80 ne bi smel vozit na tistem odseku.
Sicer pa tisti ki so hitri so jim velikokrat pasovi preozki. Kar malo poglej pa "bandah".
Še več jih je "nad glavo". (zadobrova>jarše).

Pa da se slučajno ne bo našel kdo ki je "angelček in mi bo blendal na prehitevalnem pri 130 kmh, medtem ko bo vozni poln. me boste sprovociral, da se jim ne bom umikal med kamione, omejitev pa ne mislim kršitev zaradi nekoga ki ne zna na uro gledat

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sicer pa tisti ki so hitri so jim velikokrat pasovi preozki. Kar malo poglej pa "bandah".

Pa da se slučajno ne bo našel kdo ki je "angelček in mi bo blendal na prehitevalnem pri 130 kmh, medtem ko bo vozni poln. me boste sprovociral, da se jim ne bom umikal med kamione, omejitev pa ne mislim kršitev zaradi nekoga ki ne zna na uro gledat

Če tam voziš 80, te povozi prvi šleper, ki se vozi tam. Tisti pacienti, ki tam letijo v bando, so morali po mokrem voziti 140+ ali pa narediti kako drugo pizdarijo.

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
@hanzi:

Upam, da iz tvojega posta ne gre razbrati, da je na tistem mestu bolj varno peljati po levem pasu, da si bolj varno stran od ograje na desni?

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Če tam voziš 80, te povozi prvi šleper, ki se vozi tam. Tisti pacienti, ki tam letijo v bando, so morali po mokrem voziti 140+ ali pa narediti kako drugo pizdarijo.
Evo, naslednji tipičen debilizem povprečnega slovenca. Nesposobneži letijo ven, meni ultra super duper vozniku se pri kršitvi cppja ne more nič naredit.
In pa seveda zimzelena, omejitve kjer jaz kršim cpp so neumne, zato ne delam nič narobe, če jih kršim.
Pa še lažeš. Moj zadek je še kar cel, pa grem tam80.
Nadaljuj prosim.

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
@sad:

Če greš tam 80 km/h, je to povsem pravilno ter nenazadnje v skladu z omejitvami.
Glede na vsebino tega posta pa bi dodal, da moraš tam peljati (do) 80 km/h, in to po voznem (desnem) pasu, razen kadar prehitevaš.

Le v takšnem primeru bi dejal, da voziš kot vzoren voznik.
Vsako drugačno obnašanje (vožnja po levi, prehitra vožnja, objestna vožnja, prehitevanje po desni...) je neprimerna.