AC - prehitevanje po desni

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik baufix pravi:
@ChaoRen:

Bi pa na opisovanje voznikov dejal še tole:
Pogosto (ne vedno) velja, da so tisti vozniki, ki vozijo počasi, nevarnejši od tistih, ki vozijo dinamično.
Dinamična vožnja ne pomeni divjanja, temveč voznika, ki je aktiven, budno spremlja promet in dogajanje okrog njega, ter se zna prilagoditi trenutni prometni situaciji.

Počasneti (žal ta trenutek ne najdem boljšega izraza) pa večinoma o vožnji nimajo pojma.

Tipičen dokaz se skriva ravno v tej temi:
- ko se enkrat postavijo na LEVI PAS, tam tudi ostanejo, saj NISO SPOSOBNI oceniti, kdaj je treba nazaj na desnega

Ko smo že na AC: pogosto se zgodi, da nekega 'vestnega 110 km/h počasneta' prehitim z varnimi 130 km/h kakšen km pred cestninsko postajo (ali delom na cesti). Ko se bliža cestninska (ali delo na cesti), hitrost vedno zmanjšam.
Nenazadnje je tam večinoma kaos, pa tudi kakšnega zaposlenega ali delavca lahko srečaš nevarno blizu vozišča.

Kaj se zgodi? Počasne se do cestninske (ali dela na cesti) namesto z dosedanjimi 110 km/h pripelje z rahlo zmanjšanimi 90 km/h, pri tem pa me blesavo gleda, kaj počnem?.Očitno nima blage veze, kaj počne, niti kje se vozi. On je na avtocesti, in celo familijo pelje varnih 110 km/h, pa magari je tam cestninska postaja, ali delo na cesti.

Torej: kdo je tu nevaren?

Se strinjam, da so počasnele zelo moteč faktor v prometu. Ampak zdaj mi ni več jasno ali si mi želel povedati, da spadam v ta razred? Prej so me obtoževali, da sem norec, ker vozim prehitro na odseku, kjer je postavljena butasta omejitev.
rolleyes-1.gif

Še boljši od tvojega primera so pa tisti, ki se od Ljubljane do Litije vozijo s konstantnih 70-80 km/h. Na nekaterih odsekih se da z lahkoto peljati vsaj 90 km/h (omejitev), na nekaterih je pa omejitev 50 ali 60, pa se bo ta butl še vedno peljal 70+. Potem se recimo zgodi, da ga na ravnini pred kresniškim mostom prehitim (ker vozi 75), potem je pa omejitev 60, mi pa butl blenda zakaj sem zdaj tolk počasen.
confused-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Tebi pa marsikaj ni jasno. Poleg tega, da se izražaš na nivoju psihično labilnega 40-letnega knjižničarja, ki bo vsak čas naredil samomor, tudi razmišljaš precej počasi.

Citat:
Don't give a shit. Lahko imaš pa zgolj srečo, vsekakor pa si seveda po svojem mnenju dober voznik. Tako kot večina tipičnih Slovenceljnov, kateri delajo sranje po cesti. Pardon, oni so odlični vozniki. Kao...

V bistvu sem se zlagal. Izpit imam že dobrih 13 let, ne le 11. Sreča, ja. Tisti, ki delajo po par nesreč letno imajo pa smolo, a ne? Zavarovalnice se sigurno strinjajo s tvojo ugotovitvijo.
hysterical-1.gif
Morda bi jim predlagal, da spremenijo svoj sistem določanja, kdo je varen voznik in kdo ne?

Citat:
Torej urgiraj, da znak odstranijo. In pa vsi se spomnimo tvojega plačevanja ja. Bullshit,a se spomniš posta ko si jokal, ko si dobil sliko v rit. Baje tam ni nobenega naselja, potem pa se je ugotovilo, da neke bajte pa so le zraven. Ti pa šibal svojih ''varnih'' 70 km/h. Dober voznik my ass. Lažnivec prvič. Pa jokavček tudi.

Preberi tisto temo še enkrat, ker tule si v parih stavkih natrosil precej laži. Tabla za naselje - DA, naselje - NE (ker ni več nobene bajte), vozil sem se v koloni z manj kot 70 km/h (ko vidiš tablo za konec naselja, pospešiš). Lažnivec si ti, ne jaz. Povrhu si pa še žaljiv in neotesan.

Citat:
Trdiš,da če greš tam dovoljenih 80, da te zguzi prvi šlepar. Evo, vedno (skoraj) grem 80, noben šlepar me še ni zguzil. Me je pa že prehiteval. So what... Lažnivec drugič.

Tega pa sploh ne bom komentiral, ker si zgrešil bistvo. Funkcionalno nepismen si, vidim, tudi.

Citat:
Evo, še ena tipična slovenska ovca za volanom. Ker si ti [censored] za mano, bom še jaz [censored]. Ne boš ti mene jebal, jaz s svojim sranjem grem 130km/h, jeb.i se, ti si v prekršku, boli me kur.ac, če moraš bremzat s 170 km/h, a misliš, da bom stopil s plina. Fajn ne, potem se pa sprašujemo zakaj so nesreče in take pizd.arije po cesti. Pa samo kanec uvidevnosti je treba. Ampak v tej zabačeni kotlini je to preveč zahtevat od povprečne ovce.

In lahko bi že prenehal zmerjat vsepovprek, ker tako samo kažeš svojo nekulturo.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Da te malo popravim...predpis ki omejuje naselje velja od table do table....pospešiš ko greš mimo table.....vsaj meni so rekli na avtošoli da pri tabli moram imet predpisano omejitev in s koncem naslelja od table naprej ne velja več....na žalost naši inkasanti stojijo ravno pri tablah zaradi tega ker vejo da se takrat potegne.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Sarkazem je bil off, točno to kar sem mislil, sem tudi napisal. Preberi si odebeljeno:
Citat:
Pa da se slučajno ne bo našel kdo ki je "angelček in mi bo blendal na prehitevalnem pri 130 kmh, medtem ko bo vozni poln. me boste sprovociral, da se jim ne bom umikal med kamione , omejitev pa ne mislim kršitev zaradi nekoga ki ne zna na uro gledat
Isti si kot tisti idi.ot zadaj. Ker če razumem prav ta stavek, bi se sicer umaknil, tako ga boš pa jeb.al nazaj v glavno, a ne?
aplauz.gif

Pospešit pa ne gre, a ne, ker bi kršil predpise. Drugače pa ni problem jih kršit?
grims-1.gif

Mah, brez veze. Uživaj na svojem ''šolanju'' idi.otov. Ko te bo kakšen spregledal ali narobe ocenil in počil vate s 40+km/h boš povedal kako paše to? Upam, da veš da ponavadi pri takih zadevah najbolj najebe tisti, kateri dobi v rit.
nahrung002.gif

PS: jaz nikjer nisem napisal, da vozim 170km/h, skoraj vedno pa takim omogočim, da gredo mimo mene s čim manj ovirami. Če to pomeni spustit plin ali pa ga malo pritisnit. Je tudi ekološko bistveno bolj sprejemljivo če jaz z mojo hitrostjo malo operiram, kot če bi on moral bremzat pa potem nazaj pospeševat. Ampak mislit na druge je pri Slovenceljnih itak preveč pričakovat, a ne?
grims-1.gif

Mislim da si ti drugače razlagaš moje besede, tako kot jaz najbrž tudi tvoje.

Veš kakšno varnostno razdaljo imajo kamioni na slo AC. Si ti prepričan da si želiš da jaz na prehitevalnem zabremzam na 90, zato da se bom vrinil na tistih slabih 10 m med kamioni(ker drugače se ne morem? (Če si to želiš bi rad videl jaz tvoje manevre v takih primerih med kamione in reakicje kamiondžijev.

Sicer ponavadi potegnem preko 130, če vem da bo zaradi mene "hitri" res prišel hitreje na cilj.
če pa je pred mano kolona avtov ki lepo pelje 130(ali pa 110 ali pa 150) pa je dovolj da meni blenda. Ni treba da potem še vsak km enemu...
bonk.gif

Naj si kupi helikopter

Sicer pa ena slabša slika od danes opoldne v zadobrovi. Slika je narejena malo "pozno", ampak se lepo vidi 5 avtov na levem (cel razcep) in tudi za menoj so bili samo "levaki"
820505-DSC00136.JPG

Priponke

• 820505-DSC00136.JPG
    820505-DSC00136.JPG
    47,3 KB · Ogledi: 126

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
no kaj ti teh 20 minut povej no SJTV1....povej kaj je tok bistveno ŽIVLJENJSKEGA pomembno pri razdalji 200km teh 20minut?

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
no kaj ti teh 20 minut povej no SJTV1....povej kaj je tok bistveno ŽIVLJENJSKEGA pomembno pri razdalji 200km teh 20minut?

Se se ne gre za življensko pomembne stvari. Eni bi očitno radi samo eno dinamičnost (morem dodati prov oklepaj in omeniti, da ko rečem dinamičnost je še vedno mišljena vožnja po omejitvah) ne pa sanjanje po cesti, kot se je eden izrazil. Mogoče se pa enemu ne da sanjat po soški proti Solkanu s 50-60km/h po tistih ravninah. Potem se pa italijanu utrže in padejo škarjice.
zmaga.gif
Jaz menim, da tam ni noben bavbav se peljati po števcu 100km/h. Tako kot bo eden dobil kazen ko se bo peljal 140, ravno tako bi lahko fasal kazen tisti, ki se vozi 60 in ima za sabo že 15+ avtomobilov, čeprav se je peljal že mimo štirih izogibkov.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Da te malo popravim...predpis ki omejuje naselje velja od table do table....pospešiš ko greš mimo table.....vsaj meni so rekli na avtošoli da pri tabli moram imet predpisano omejitev in s koncem naslelja od table naprej ne velja več....na žalost naši inkasanti stojijo ravno pri tablah zaradi tega ker vejo da se takrat potegne.

Saj vem, ampak v praksi je pa pogosto drugače. Mene so pač slikali "v rit" 50 m pred tablo za konec naselja.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Ne da se mi več.
Važno, da se ti izražaš artikulirano in si dober voznik.
hysterical-1.gif

Pa še malo jokcaj po forumu
grims-1.gif
.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Sicer ponavadi potegnem preko 130, če vem da bo zaradi mene "hitri" res prišel hitreje na cilj.
če pa je pred mano kolona avtov ki lepo pelje 130(ali pa 110 ali pa 150) pa je dovolj da meni blenda. Ni treba da potem še vsak km enemu...
Naj si kupi helikopter
Evo ga, naslednji svetnik, kateri se žrtvuje za vse naprej. Vsaka čast.

UPam, da si dojel sarkazem.
tongue-1.gif