22-letnik umrl nekaj dni po pretepu v LJ

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
tudi če je bil najhujši pretepač bo mati sveto trdila, da je njen sinček bil pravi cukrček in srček...

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Problem je, ker določeni osebki ne razumejo besede in še kar lezejo in provocirajo. Enkrat se je zgodilo, da je en tip kar težil, pa brez razloga. Sem se umikal proti šanku, pa ni odnehal. Ko mi je bilo dost, sem ga enkrat ornk našutiral v jajca, no pol je bil mir.

Se je pa pred kakim letom zgodilo, da smo bili s kolegi zunaj v centru LJ, nakar je prišel en tip iz sosednje družbe, ter mojega kolega mahnil na gobec. Mi smo bili zase, pili in se pogovarjali. Ta tip je očitno iskal samo pretep, jst sem poklical policijo, on in njegovih par kolegov pa je dobilo 300€ kazni. Je pa problem, ker policija ne pride v minuti, je treba čakat, vmes pa ponavadi vsi pobegnejo.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:in kakšna je verjetnost da naletiš na tak dogodek??? jest še nisem slišal, da bi se kakšen težak spravil na družino k se sprehaja po mestu.

Drugače pa grem stavt, da ne bo hodu za tabo več kot 50m kot en [cenzura]. bo prej obupal, ker ga kolegi pred katerimi se baha ne bojo več videli.

Zal se to dogaja skoraj vsak dan. Sploh okoli Barvarca, Tromostovja, itd.... Jaz sem to dozivel kako leto nazaj od Romuna ,ki je "talal" brivnike po BTCju. Glede na gospodarsko stanje bo tega vedno vec.

Mogoče cepec ni razumel, da imaš brado zaradi vere, ne pa zato, ker nimaš brivnika. A te je obtožil tudi, da imaš prekratke hlače?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:Brezplacnega kosila ni...
Zakaj bi trpel kakršnekoli posledice, če pa je fizično obračunavanje po tvoje OK?

[/QUOTE]

Mislis da so mozne se kaksne poslednice poleg fizicnih? Huh?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Nisem vedel, da je hoja po ulici/vožnja avtomobila enaka borilnemu športu - načeloma pri borilnem športu veš v kaj se podajaš.

Citat:
Bingo! Tako pa seveda hkati sprejemes vse morebitne posledice ,ki jih taksno (tvoje) dejanje potegne za sabo. Stekas? Jaz pa seveda moram sprejeti odgovornost za svojo reakcijo. Stekas?

Kaj pa, če postavimo splošno pravilo, da je pretep na splošno nesprejemljiv?

In voda je mokra.... Tudi vojna je na splosno nesprejemljiva a je zal vcasih nujna. Ampak ja, teoreticno je nesprejemljiva. Papir prenese vse...

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
In voda je mokra.... Tudi vojna je na splosno nesprejemljiva a je zal vcasih nujna. Ampak ja, teoreticno je nesprejemljiva. Papir prenese vse...
Se strinjam. Vendar je bila moja prva teza ta, da se normalni ljudje za vsako ceno poizkušamo izogniti pretepu - pa naj to pomeni, da se umakneš, zbežiš, situacijo umiriš itd. In da je kriv vedno tisti, ki je podelil prvi udarec.

Od besed ni še nihče umrl.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Runo pravi:Logika gre tako: tega NE smeš početi, sicer te zadanejo sankcije

Pa si le (polovicno) dojel?!
crazy1.gif
Ne drezaj v druge, sicer te lahko zadanejo sankcije. Dovolj preprosto?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Se strinjam. Vendar je bila moja prva teza ta, da se normalni ljudje za vsako ceno poizkušamo izogniti pretepu - pa naj to pomeni, da se umakneš, zbežiš, situacijo umiriš itd. In da je kriv vedno tisti, ki je podelil prvi udarec.

Od besed ni še nihče umrl .
to seveda ni res. marsikdo je že storil samomor zaradi besed. ljudje so doživeli infarkt in ostale smrtonosne traume.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

Od besed ni še nihče umrl.

Nisem nikjer rekel da gres pocez mlatit ljud okoli. Ce nekomu 3x nekaj poves in se vedno vzraja imas ponavadi 2 moznosti. Mu dovolis da naredi karkoli zeli ali to preprecis. Teoreticno imas tudi moznost poklicati policijo ampak glede na to da potrebujejo vcasih uro ali dve za prihod je to bolj "teorija".

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Tule govorimo o besedah tipa 'je*** ti mater', 'odjebi', ki ti jih izreče neznanec. Zaradi tega ni še nihče storil samomora.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Raje se osredotočimo na situacijo, ki se je v Ljubljani že vsaj 3x končala s smrtjo (Rožnik, Global, Roxly) - oseba A osebi B reče 'jebe_m ti mater', oseba B nato osebo A pahne po gobcu/zaštiha. To ni normalno.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Tule govorimo o besedah tipa 'je*** ti mater', 'odjebi', ki ti jih izreče neznanec. Zaradi tega ni še nihče storil samomora.

Jaz nisem govoril o besedah ampak dejanjih. Zato je mi tudi ni vazno koga ali kaj omenja. Zelo redko ti kdorkoli nekaj rece in gre naprej po svoji poti ampak obicajno zaradi alkohola ali cesarkoli drugega dreza v tebe. Ze drugo opozorilo ne posteka imas na izbor bore malo dobrih moznosti.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Če ti nekdo reče 'jebe_m ti mater' in te nato poizkuša usekati na gobec, potem imaš vso pravico, da se braniš. Če pa ti nekdo reče 'jebe_m ti mater', ali pa ti pokaže sredinca, in pri tem tudi ostane, potem tej osebi nimaš pravice zlomiti lobanjskega dna, don't you think?

Pomojepa je precej več takšnih primerov: torej v avtu nekomu pohupaš in tista oseba se že želi tepsti - ti ljudje so psihiatrični bolniki.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
imaš popis vseh samomorov in natančen vzrok zanje da lahko to trdiš?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
lol. Ja, do večine samomorov pride zato, ker neka x oseba neznancu zabrusi 'je_bi se'. ja, seveda. zihr.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Dons je men en jebu matr sred krizisca, pa me ucil pravilne voznje, ker sem ga pac izsilil.
hysterical-1.gif
Ce je neprekinjena kolona vozil na prednostni cesti in cakas ze cist prevec na vkljucitev, ker ni noben tolk prjazn, da bi te spustil se mi zdi samo po sebi umevno, da izsilim.
Ampak folk je kr jezn, pa na vsak nacin ne spustit, pa klet, hebat matr pa vse po spisku, se mal pa me bojo tepl.
frown-1.gif

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Runo pravi:Logika gre tako: tega NE smeš početi, sicer te zadanejo sankcije

Pa si le (polovicno) dojel?!
crazy1.gif
Ne drezaj v druge, sicer te lahko zadanejo sankcije. Dovolj preprosto?

bonk.gif

Takoj, ko je v igri musli-pravo, pozabiš na temeljne ustavne pravice ala svoboda govora.

Sicer pa je tudi razžalitev klasificirana kot kaznivo dejanje, tako da še enkrat: ko si pri nas (pa tudi v ostalih državah Z Evrope), nimaš kaj tepsti ljudi, sicer te zadanejo sankcije. Ne glede na to, kar ti zabrusi. Ti je zdaj jasno?

skala - imaš takšne, ki bi si zaslužili stokrat na zobe in imaš takšne, ki nastradajo po nedolžnem. Ravno zaradi slednjih je situacija takšna, kot je (pa tudi v splošnem ljudje ne marajo nasilja).