Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
To ni vedno mozno. Peljes zeno in otroka na sprehod. Se najde junak in vztrajno najeda..... Se odmaknes, on pa leze za tabo in nadaljuje pocetje. Do kdaj tocno bos dovolil?
Se strinjam, da je lahko biti pameten, dokler nisi v realni situaciji - ampak, če je možno, zbežiš oz. odideš stran.
1: težaka ignoriraš
2: rečeš mu, da boš poklical policijo, če ne neha
3: pokličeš policijo: če ne neha
pred leti smo šli štirje prijatelji (dva parčka) na pijačo v mesto. na poti nazaj je za nami iz bara prišel en pijan tip in začel težiti prijateljevi punci, kaj naj bi mu rekla pred straniščem ter jo zmerjal. najprej smo ga ignorirali. ker ni nehal, ampak se je postavil pred nas, sem prijel telefon in poklical 113. ker se nihče ni oglasil, sem prekinil in se delal, kot da sem dobil zvezo. predstavil sem se, povedal kje smo in da nam nekdo grozi. ko je prišel do mene, kaj imam za klicati policijo, sem "povedal" v telefon, če lahko pride policija čim prej, ker tip grozi, da ima pištolo s seboj. on je začel kričati name, kaj se lažem, sem odložil telefon in mu odgovoril, da naj počaka par minut da pride policija, pa bo njim razložil kako in kaj. tip je potem še nekaj preklinjal, potem pa se obrnil in šel nazaj.
bilo je napeto, ko je tip stal pred mano in se repenčil, tako da res nisem vedel, ali bo odnehal, ali pa bo priletelo po meni. ampak izteklo se je srečno in tako je edini pretep v mojem življenju še vedno ostal tisti v četrtem razredu. vidim pa, da bi bil takšna provokacija izgleda dovolj za nekatere, da bi ga pretepli, tudi do smrti, če je treba