Žrtev radarja kranjskega redarstva

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Kolega, nič ne boš dosegel pa zapravil boš pravico na "plovičko" vrjemi mi
frown-1.gif
Zakaj tako misliš?
1) a ker je omejitev 40 samo do križišča, če si pa že skoraj na drugi strani pa 50, in je redar prvič pogoljufal, ko je narobe napisal kazen in drugič, ko bo pritožbo zavrnil?
2) ker omejitev 40 velja dokler je še zadnje kolo na drugi strani v križišču?

...ker, si Mestno redarstvo vse lokacije ogleda in vedo kje lahko najhitreje in najlažje služijo IN jim ni mar za "varnost" ampak za polnenje proračuna - Nažalost
crazy1.gif

LP,S

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
No, kranjski redarji so šele aprila dobro začeli z meritvami, saj so šele takrat dobili svoj radar. Prej so menda nekaj časa imeli sposojenega.
Pritožb pa do sedaj sploh niso imeli, saj niso mogli izdati nobene odločbe ker kao niso imeli podatkov. Šele sedaj, ko so jim z zakonom dovolili pridobivanja podatkov so lahko začeli razpošiljati kazni.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
No, kranjski redarji so šele aprila dobro začeli z meritvami, saj so šele takrat dobili svoj radar. Prej so menda nekaj časa imeli sposojenega.
Pritožb pa do sedaj sploh niso imeli, saj niso mogli izdati nobene odločbe ker kao niso imeli podatkov. Šele sedaj, ko so jim z zakonom dovolili pridobivanja podatkov so lahko začeli razpošiljati kazni.
A na sposojen radar pa ne znajo meriti a kako?
Ja pritožb do sedaj niso imeli, ker so kazni, ki so jih nabrali od lanskega decembra dalje začeli pošiljat šele zdej po volitvah. Kdo se pa pritoži prej, preden dobi kazen?

Pa še nekaj so redarji povedali novinarjem.
Da je bojazen da bo radar predvsem v službi polnjenja proračuna in da se bo držal najdonosnejših točk neupravičena
.
A verjamete?

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Hja! Če ni pritožb, tudi niso mogli vedeti ali kaj počnejo narobe. Pritožb pa vemo zakaj jih ni bilo.
To sem hotel povedati.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
- če boš plačal kazen takoj (polovička), bo bila 125€ + 3 točke
- če se boš pritožil in dobil, bo kazen 80€ (do 10 km/h, brez polovičke)
- če boš pritožbo izgubil, bo kazen 250€ + 3 točke

Zdaj se pa sam odloči.
wink-1.gif
Če zbiraš pike tako kot jaz v mercatorju, potem se za pike sploh ne sekiraj, razlika v ceni pa tudi vidiš kakšna je.
Upam da sem prav izračunal.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
ksz, krizisce razveljavi znak. ostalo so ti pa ze napisali. Aja pa ce das zahtevo za sodno varstvo ni polovicke

cat

Fizikalc
3. sep 2007
910
61
28
Malo zajebancije, ampak vseeno : kaj ti lahko kekci naložijo, če s paintball kroglicami zasuješ njihov radar oz. šipo ?

Thunder_Storm_Pack.jpg

saj radar še bo vedno deloval, samo fotke bodo bolj jabolčne...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ksz, krizisce razveljavi znak. ostalo so ti pa ze napisali. Aja pa ce das zahtevo za sodno varstvo ni polovicke
Noben ni napisal, ali se razveljavi pri vhodu v križišče, na sredini, na izhodu, ali kje drugje.

(če sem spregledal, se opravičujem)

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Še 1x:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Cel avtomobil je že čez križišče, le zadnji del je približno v liniji konca križišča.

Jaz bi dal pritožbo z obrazložitvijo, da omejitev (40km/h) velja le do križišča, ker pa si bil čez križišče (saj je vseeno, ali je zadek še v križišču ali ne), znaka za ponovno omejitev 40km/h pa ni bilo, da velja omejitev 50km/h.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Še 1x:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Cel avtomobil je že čez križišče, le zadnji del je približno v liniji konca križišča.

Jaz bi dal pritožbo z obrazložitvijo, da omejitev (40km/h) velja le do križišča, ker pa si bil čez križišče (saj je vseeno, ali je zadek še v križišču ali ne), znaka za ponovno omejitev 40km/h pa ni bilo, da velja omejitev 50km/h.
Kje je pa stal radar?
Ali radar slika točno takrat kot meri, ali lahko pride do zamika?

bi_dzi

Pripravnik
16. avg 2007
160
0
16
Mislim da če se pritoži in se pritožba upošteva, polovička še vedno ostane, saj morejo redarji izdati novi plačilni nalog ker je bil stari nepravilen.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik bi_dzi pravi:
Mislim da če se pritoži in se pritožba upošteva, polovička še vedno ostane, saj morejo redarji izdati novi plačilni nalog ker je bil stari nepravilen.
Ne prevec mislit. Ce das zahtevo za sodno varstvo, potem odloca sodisce in prekrskovni organ nima vec nic zraven. Placilni nalog ki so ga izdali redarji zaradi zahteve za sodno varstvo ni pravnomocen in tudi ne izvrsljiv. Zato ti kazen nalozi sodnik (tako kot ti pac jo) in v tem primeru ni polovicke.

@stein, ce je njegov avto gledal ze ven iz krizisca je IMHO omejitev 50. Zdej a velja do zacetka al konca krizisca pa sem mnenja da do zacetka. Ampak to je samo moje mnenje.

Lahko bi sel tudi na foro da se ti je z desne z veliko hitrostjo priblizeval kamion in si ti, da bi preprecil nesreco, v skrajni sili pospesil ven iz krizisca. Sam vprasanje ce bo sodnik verjel

bi_dzi

Pripravnik
16. avg 2007
160
0
16
Sodnik bo lahko samo zavrgel plačilni nalog saj ne more biti kaznovan po členu ki je napisan na njem in nebo mogel o ničem odločat.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
@stein, ce je njegov avto gledal ze ven iz krizisca je IMHO omejitev 50. Zdej a velja do zacetka al konca krizisca pa sem mnenja da do zacetka. Ampak to je samo moje mnenje.
To prvo je itak jasno.
To drugo pa zgleda res zanimivo.
Jaz bi stavil na to, da velja do konca križišča.

A tega res nikjer ne piše?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Kolikor se jaz spomnim, krizišče razveljavi omejitev postavljeno z znakom, torej začetek križišča razveljavi omejitev 40km/h . Kaj se smatra pod krizisce pa tudi vemo, tam kjer se srečata dve cesti...tako da par slik, dopis in zadeva mora pasti v vodo. Upam da so jih čimveč posneli na ta način in da kakšen novinar to zvoha, da se vidi nesposobnost teh redarjev, ker sploh ne vem zakaj jim dajejo radarje.

Še malo pa bo Policija s.p. in pa Radar d.o.o. ki bosta imela koncesijo za kaznovanje. Policaje bomo pa ponucali za...??

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
hmmm... kočljiva zadeva, čeprav bi jaz rekel, da velja omejitev čez celo križišče, ne glede na besedne igrice, kar bi bilo edino logično. Na kakšnih dvopasovnih vpadnicah vidimo tudi tik pred križiščem znak 70 - ali to potem pomeni da velja 70 omejitev samo 10 m do križišča? Tudi v praksi največkrat kadar uporabimo besedo "do" mislimo vključno s tistim. Npr. Do 25. januarja sem odsoten. Pomeni, da pridem nazaj 26. januarja in ne 25. Ampak to je stvar debate

Jaz bi rekel, da velja DO krizisca... ker tisti, ki se pripelje iz desne ali leve smeri v kriziscu ne more vedeti, kaksna omejitev velja, ce se pripeljes iz druge smeri... Torej bi veljavna tabla morala biti pred in za kriziscem, da bi veljalo tudi skozi celo krizisce
smile-1.gif